Thursday, October 4, 2007

RAYA...

Salam.

Aiyohhh… another challenging week before we celebrate the ‘Hari Raya’.

Syoknyerrr…

Really can’t wait to feel the ultimate satisfaction of preparing house for the day.
Nanti kami semua akan busy.


Abah dengan kerja2 mengecatnya.. (which is almost done… tinggal bahagian luar je and beranda…)
Mak Long and Mak Ngah dengan direct salesnya…(Brooches, Leno’s, Avon’s and banyak lagi…)
My little cukcuk dengan bakeryner… a small part of the kitchen is all hers. Nak buat beskot mazula la, cornflakes la… resipi bertimbun.. (nasib baik kueh raya yg cukcuk buat sgt sedappp…)
Saya…biasalah. Dengan kerja2 maintenance seperti mengelap tingkap, sapu laman, cabut rumput, pasang langsir, polish sofa, cabut sarung kusyen yg lama and ganti dengan yg baru, decorate the living room, bilik2 and yg paling bosan sekali..kena iron langsir..
(tak pernah miss every year doing the same chores…fed up!)

tapi seronok sangat2. nanti berlakulah adegan usik mengusik, palit2 cat..riuh rendah satu rumah..
mak dgn abah dah tak boleh nak kata apa dah…
anak2 gadis mereka neh mmg banyak mulut…
ditambah lagi dengan 2 orang puteri make non…yg sangat petah bercakap, buat sepah and tunggang langgangkan the whole things..*cya and una…*
pening…

tahun neh raya serba hijau untuk dekorasi (langsir,sofa, kusyen, table-cloth) and untuk baju pulak pilih shade maroon dengan hue pink and purple. Thanxs mum… baju raya disponsor oleh mak… Hihi…

Tak sabar nak tunggu kehadiran 1 syawal…
When we all get together...
Sure havoc.. =)
Love that…

Tapi tahun neh raya sedih sket..
Without my beloved yume…
Tapi takpe…
Saya still ada kopi,susu,sasi,meeja and antanum….

8 comments :

nextmeia said...

best nyer hyatt dah bersemangat.
dhiey tade semangat nak raya. asal eh? huu...
pinjam mood sikit bleyy tak hyatt?

bley tak??

hyatt???

aiyo... sudah lari rupanya...

miss Bunga said...

laaaa...nape?
kami sefamily mmg semangat jepun...
time raya jer banzaaaaai semua...
berkobar2 sampailah raya yg ketigaploh.
kui3x!
nahhh..
amiklah semangat yat sket ni..
baik2 tumpah kang..
bubuh dalam botol..

rasso said...

tahun ni raya kat kota selatan....
uhuhu... raya di kamar bilik.. seperti tahun-tahun sebelum ini...
balik sembahyang sunat raya lazimnya akan berada di kamar beradu...

uwawawa...

nak wet raya...uhuhu~

miss Bunga said...

en.rasso

mari ke batu pahat...

beraya dirumah bunga...

duit takde tapi perot dijamin full tank..

mau?

rasso said...

aiyak....
uhuhu.... nanti saya pertimbangkan...
andai kebosanan tahap dewa... nanti saya menyusul ke sana...

(kayuh basikal dari kota selatan)

miss Bunga said...

jgn difikirr2...
kunjungan kesini mungkin memberi makna baru..
hihi

rasso said...

Ok2...
nanti berikan alamat untuk mudah dihubungi... lalalala~

miss Bunga said...

kampung parit banyumas
yong peng...
giler senang nak cari la..
rumah yg warna warni...
hihi