Weird


I can’t believe that I’m working on Saturday. I must be joking, I really am. Cause the old me won’t bother about working late until wee hours, finishing things up to its dateline-get all works done and get progressive and proactive, that is so not me.



But here I am-

Working…


And ya clover- If by God’s grace you happen to read this-thanks for your information ya…

Read More»

I Swear I will not Swear...

These 24 hours.

It’s always okay to pick on me. It’s always okay to say anything about me. It’s always acceptable to make fun of me. It’s always appreciated to make such a big fuss about me.

But it’s not OKAY to mess up with me.

I am so not cool.

I can’t forget and forgive.

Read More»

|I've Read Her|+i wanna MEET her! ;D



Owhhh occayh- this is going to be fun! Way extremely too fun to say I can’t even close my dropping jaw! I never knew that Jerry Bruckheimer [did I spell it right] is sooo0o concerned about me and my kind! I never did! ;D

I’ve read her during my puberty ages- I grew up with her hilarious acts of stupidity but she had done it so flair and so cool- in fact, I’m not embarrassed to say that I’ve been implicated by her- owhh my goddess Becky Bloomwood. She’s going to be on the silver screen! Ngeeeee-

Seriously- I can’t wait to have her-errrr…. I mean, to catch her movie [dangg!]

Confession Of A Shopaholic.

[I don’t have anything to confess, though]

See you later, Becky!


Read More»

Tuhan Dengari Aku [dalam hidayahMU]

Tuhan...

Di masa-masa aku melupakan MU-

kembalikan aku...

ke fitrah ku,

ke jalan Mu,

dalam keampunan Mu-jadikan aku wanita solehah yg taat-

pada Qalam Mu...

Sesungguhnya Penciptaku-

Aku lalai.

.damba.

Read More»

Don't Read |you'll get hurt|

-A damsel in distress-

So I know you love to show off and so I learn that you lives upon others flattering compliment. So fancy things will delight you although some of it are taken harshly from others, so you want others to go ‘gaga’ with your so called ‘perfect-life’-so you crave for attention from others-so you can’t accept the fate that you are just a human-a mortal that can be evacuated or yet eliminated from this life’s drama as easy peasy as counting 1,2,3- so you hate the most when others are happy but you-so you brag about your colored wretched misbehaves- so you never learn that courtesy is beyond limitation-so you wander why God has given you your life-so you think that you will have almost anything in this world-so you think you are way too good to outsmart the halfwits-

And so…

You will never learn that you are so wrong…

Read More»

|kembali...|

mode: bermalas-malasan
tempat: dalam bilik yg harmoni/atas katil garfield
masa:sesuka hati dan jiwa raga

"...aku dengar lagu afgan sgt banyak kali smpi nak termuntah2 aku dengar-tapi syiokkk jekkk...hakhak [owh-aku malas mahu mandi-kau mandi sudah?]"

-sent-

"oi busuk kau mandi la.aku kerja sudah.kau sedap la cuti.haprak la hampeh jugak.keje aku busan duh."

----

"mmg la aku super busuk-jap lagik mandi la aku [woi ape pulak isu aku tak mandi diperbincangkan nehhh]aku mahu hang out jap lagi dengan my delly2-mahu ikot?"

-sent-

"gile pulak nak ikot kau.jauh.siot.bergembiralah.hidup mcm single yek.wekk!"

----

"keji mulut ya-hahahaha-yalah-single mingle-sudahlah kau.aku nak sambung layan afgan..hahahaha"

-sent-

"kenapa pulak dgn afgan?kau kawen sudah.jgn minat yg lain-ahak!"

----

"kau mmg gile-toodles!"

-sambung balik drg lagu terima kaseh cinta-afgan itu.aku kembali cinta.kembali pada cinta ku.-

.mandi.
.mahu dating dgn dell.

Read More»

Without You |courtesy of: sazzy's|~and i closed the door

Please,
Don’t even bother to look for me…
For I will no longer be there for you…
For I will retreat and never come again-
For I will never question-and never wanted to even wait for the answer…

For I will always be secluded and far from your reach…

And thanks…

This silence-
This disappearance-
This discontinuity-
Will always be remembered…

For as long as I’m breathing…

.it’s funny why did I bother to give you a second chance when the truth is you are not even worth it.

Read More»

|dapat adik-tetapi sudah besar| sweet thing,bukan? ;D

p/s: smoke kills, you fruitcake!!! ;(
-entri ini terpaksa di delete dengan kejamnya kerana sifat manusia yg sungguh.... ahhh tak payahlah
saya nyatakan disini...kecewa sungguh dengan manusia...-

Read More»

|tag| oleh cik hazrini [genieee-betulkah ini! ;D]

Saya telah di TAG dengan kejam nya oleh CIK HAZRINI-[hihihi]-maka inilah dia... ;)
5 things i would do if i were a millionaire:
bayar ptptn [wah solehahnyerrr...]
♣ shopping smpi gile+muntah hijau
♣ buat rumah yg best+besar
♣ beli teta idaman ku iaitu honda jazz pink sebanyak 5 bijik!
♣ pg haji sefamilyyy!yayyyy ;D
5 bad habits:
♣ suke berangan [sebijik cam cik hazrini-hihihi]
♣ suke cakap ikot suka mulut
♣ suke chobit suami
♣ suke jeles kat owang chantik [e'ehhh-samalah kita cik hazrini]
♣ wat keje sekerat jalan [hahahaha]
5 things i hate doing:
♣ extra classes-malas occayhhh!smpikan last year pengetua marah2 kata sy malas dan sebagainya-ade aku kesah??
waaa-ini perangai cekgu yg tak bagus occayhhh-tp hakikatnyer sy malas gile wat kelas tambahan!!!sile faham oke!
♣ bangun pagi-aduuuhhh nih terpaling malas nak buat oke-golek2 dulu b4 bangun tito-huhu-sejupp oke!
♣ masak-nehh lagik satu-sangat tidak pndi masak dan benci memasak-aduiii-mak bagi sy bibik sowang!
♣ marah students-sy sgt tak suke memarah owang-tp mereka sgt nakal dan malas-jadi-bagaimana?kenalah sy marah jugak-hoho
♣ buat tag owang-hahahahaha
5 things i will never do:
♣rasuah [haram]
♣ bende2 yg agama larang-tak cium bau syurga
♣ jadi anak derhaka [sy budak baik oke]
♣ backstab kawan2-apon selalu dibackstabbed-siot tol
♣ bunuh owang-wpon kekadang terasa spt nak sgt bunuh seseorang
5 fav toys/things:
♣ my laptot
♣ my handset
♣ my car-si farrel kacak bergaya
♣ haiwan2 peliharaan [aiyohh masuk kategori kahhh?]
♣ handbags+kasots saya [hihihi]
5 peoples i choose to do this:
♣nad-bittersweet
♣cik nad-euphorian
♣nanab
♣cik teeha
♣olen
yayyyyy!

Read More»

Ini bukan |selingkuh| yaaa... ;D

maka hati wanita ku pun berkata "HANDSOMENYERRRRRR!!!"

sambil menyayikan lagu .terima kasih cinta.

sekian.

Read More»

| kisah jerawat + hibernasi |

pleaseeeeeeee help me!

These six spots on my face are killing mE!

Help me!

Help me!

In 7 days (before the school starts again..) how can I vanish those unwanted dots?

Pleaaaaaseeeeeeeee….

Read More»

| he's mad at me.. |

p/s: marriage thingy is so darn complicated.
it's so effing annoying.
but it's always keeps me warm in his love.
;)
.Me is so stupid.

Why on earth did I constantly hurting you that way-now you tell me?

Fighting over a so called stranger? That’s not worth it.

I really am sorry for the harsh words and for the misbehaves.

I miss your good night hugs.

I miss you warm seductive smile.

I miss your soothing pat on my shoulder.

I miss everything about you.

I am so so sorry husband.

That- will never resurrect again.

Read More»

| anger management : pt 1 |

How to deal with someone who used to be your best of friend but in the end- she’s ended up to be your worst of enemy?

Situation to bear in mind:



- you are working together
- some of your possessions are still with her [notice that she wears some to the office-pathetic!]
- she bad mouthed you
- she tries to blow your temper each time she gets a chance.
- She’s just a pain in the ass!


Solution?

-I can’t think of any but having a good cat-fight!-

Read More»

| minat |


-dahh sudahhh-
nie nape plaksss tetibe plaks sy jatuh minat pd si gojesss ini!

Read More»

| the coveted |

Hub was frantically speechless the moment his wacky weirdo wife hugged him from the back! -ahahhhh!-

I love you-hub!

When you rolled your eyes in disbelieved- when you tickled me for my misbehaved- when you sternly said that it’s not nice to hug you in front of other walking souls- and I love it the most when eventually you laughed over my stupid jokes of apologizing- it’s a warm feeling, hub. You’re my infatuation.

Falling in love is crazy.
Falling in love with you is the craziest.

;)



Read More»

| no matter what |


I don’t care if you have no Merc or BMW [or at least the shitty Swift] in your possession. Nor I would give a damn if by god’s grace you have no big-majestic mansion to be called home- I will ask no more if your paycheck would be less than mine, I will not whine if you happen to save your penny than spend it on my clothes- I will be sincerely grateful as long as I have you in my life.

When I see you sleeping peacefully every night with your eyes close shut- I know that somehow God has actually given me the world. I see how snug you’re resting beside me-it’s a feeling that I can’t describe. You are my heaven- and as God have spoken- if god could ask a person to hail upon other soul-it would be a wife to hail for her husband. Oh The Mighty God- you made him so special to be my companion, to be my eyes, to be my guidance.

There’s nothing I could be ashamed of.
I’m with you-and that’s matter.
I know you will always look after me-and I will look after you too.

Husband,
I don’t care if you are not filthy rich- cause your love has always make me the most richest woman in the planet of earth.

p/s: I love you ;)

Read More»

| disturbia |

::sometime it's better to wandering alone::

Sometimes I wander why I could be easily bothered by words of others. Although the matters are not subjected to me in personal- but still I couldn’t bare with the emotional disturbance that follows.

Owhh it bothers me like hell!

Why they can’t just keep their mouth shut?

I wander…

Read More»

new | look

salam-hyepppp ;)
rase cam menyampah plak tgk layout blog yg hitam dan menyakitkan mata tuh-
so rite now sy sedang dlm proses mengubah suai blog-
hoho-
penatttt-
tapi mcm bestt jugakkk
[under construction ya..]
nak stop jap...
nak g lepak2 dengan hubby kat dataran...
--takde keje--
hahahaha-

Read More»

meet | my | passion

tuan2 dan puan2 pembaca blog puterihati.com




mmg saheh sudah ptg ini sy amat kebosanan-


dari melayan saket elok juga sy jalan2 keliling rumah sambil snap gmbr ayam-hah-


ayam mahu buat apa?!


so-daripada tangkap gmbr ayam-sy mahu perkenalkan kpd anda semua my black knight ;)


yihihieee-


inilahh..




....




....




-FARREL-


[kereta kesayangan sy yg sgt berjasa]


::Farrel::

::interior la kononnn-hahaha::

::sport-rim pink tuh yg tak tahan-hahaha::

jadi-

kalau anda terjumpa jejaka ensem ini dimana2-

jangan segan-silu-

ngorat lah yaaa.. ;)

tp-pemandunya sudah berpunya..

hahahaha

.....

sekian-catatan merepek

Read More»

pasrah | sob--sob--

otw dr hosp-muka yg explain everything-sakit-penat-tensen

td mc lagi-
susahh btoll bila berpenyakit nehh-serious mmg sgt hell ;(
td pg hospital-check darah lagi-saket occayhhh-byk gilerr darah yg di seduttt-smpi lenguh2 tgn ni-kebass habess
hmmm-sedihnyerr-aktiviti semua terganggu-doktor kata darah dlm bdn kena jangkitan virus.virus apetah.dats y doktor kata sy demam tak baik2 walaupun dah berminggu2...
td ptg check darah lagi-naseb baik tak kena warded-suspen habessss
rutin hidup sekarang-for 3 weeks straight-pg amek darah and makan ubat.
tau tak?sy sgt benci occayhhh-
ujian Allah...

Read More»

Lahanat | Ke | Tak??

AMARAN: entry kali ini tidak sesuai untuk bacaan umum dibawah 40 tahun.
KLASIFIKASI: 40PL
Nota : Penggunaan kata-kata kesat sgt berleluasa didalam entry kali ini.harap maklum.
[mode] :: marah gilerrr!
sy baru balik dari kenet-amek darah-sgt banyak darah sy yg diambil-terasa rugi pula.
huhuu-
balik drive-tangan rasee lenguh2-adoiii laaaa...
"jom kita pegi urut nakk?" saran mak.
mak amek beratt jugakk pada sy.tapi maslahnya-sy benci urut mengurut occayhhh.serious-tak sukee.tp badan mmg sakit2-nak nak lagi sekarang nehh semua rase tak selesa-sakit2.
soo-sy ponn setuju dgn cadangan mak.kami terus la pegi ke umah makcik tukang urut yg tersohor di kejiranan sy. before pegi tuhh mak dah pesan sediakan duit banyak sikitt-coz upah si makcik tukang urut nehh mahal skitt berbanding tukang urut yg lainn-katenyer servis bagusss [taktau plakk-tak pnh try-b4 this anto nieces jekk ke situ]
masa dlm perjalanan-sy dan mak berbual kosong pasal makcik tukang urut nehh-nama die wak MUNTIAH [hambikk kau aku letak nama betul kau!-ape aku kesahh!] mak kata-makcik nehh pilih bulu.kalau yg dtg naek motor jekkk haram die takmoh layan-kalau yg dtg naek keta buwokkk plak layan mcm nak tak nak jekk-laen la kalau yg dtg naik Merc ke BMW kee-mau kapet merahh kuaa-siot btol kau makcik-kata sy dalam hati.
"habess-mak.mak rase die nak layan kite tak?"
tanya sy.yelahh-sy nehh bwk keta savvy jekkk-tah nak ke tidak makcik tuh layan sy nanti.mak diam.mak kata-try jelahhh.
dlm lebiih kurang 20 minit-kami pun smpi ke rumah makcik tuhhh.
bagi salam sekali.
takde owang jawabbb.
bagi lagi sekali.
takde owang jawabb.takkan xder owang plakk-radio kemain kuat lagikks pasang lagu hapetahh-mcm lagu indon zaman dedoluu jekk-
kali ke tiga mak bagi salam-ade owang jawab.suare pompuan.sah2 suare makcik tuh.tapi owangnyer tak nampak pulak.tunggu punyee tungguu.dok terpacak kat depan umah die mcm owang kurang bijak.
dekat 10 minit tunggu-makcik tuh tak jugak kuar.sy dah mula naek hangeenn.dahlah bdn sakit2-mcm neh gaya die layan tetamu.dahlah tak dijemput masuk-keluar pon harammm!mmg lahanat la makcik tuhh![sy mmg sudah hilang sabar!]
bila ditunggu2-makcik tu tak jugak keluar.maka sy pon sudah tak mahu menunggu lagi.persetan ahh makcik tuh-kau pndi urut ke ape-tapi kalau kau layan tetamu mcm nehh-b**i pon tak hina mcm kau![ade aku kesah!] hilang sabar betul sy-sy tatau ape salah sy dan mak sy.kami dtg bukan free2 nak servis die!ingat kami nehh sengkek sgtt kerr-mentang2 bawak keta buwokkk-layan kami mcm sampah-pg mati la makcik!
sy terus masuk dalam keta-dalam hati sy nehh mmg sy doakan la makcik tuhh dapat balasan dari yg maha Esa. yg buat sy terkilan-bukan kerana die taknak urut saya-sy tak kesah-kalau die cakap mmg die taknak urut-tp knp buat kami mcm ni?knp biar kami tercongok mcm orang bodoh?atau makcik kah yg bodoh?
sy drift skett depan umah makcik tua ganyut tak sedar diri tuhh-mmg tak berkat la skill yg Allah bagi kat die-siot tol la-sedih betul sy-dahlah sy nehh tgh saket-teraniaya betul.nak je saya doakan yg buruk2 kat die-tp kesian plakk-dahlah tua-nak mamposs plak tuhh.
takpe la-hari neh hari die.die rase die hebat.die pndg rendah pada orang.kesian mak.mak sgt sedih.sy sgt tak boleh tgk mak sedih.makcik tuhh mmg super duper bodoh ahhh-sy sumpah die bodoh takk kan pndi baca sifir 6 smpi mati!
blah la lu makcik!
kami pulang ke rumah dgn perasaan marah+sedih=pelbagai.
semoga suatu hari nanti-dia kan dapat balasan dari Allah.maka benarlah gosip yg sy dgr selama nehh-makcik tuhh pilih bulu-sahih la sudah-bukan gosip lagi.ini benarrr! maka sedarlah sy-bahawa si Farrel gagah keta savvy sy itu tidak bermakna dimata tukang urut-adoii la-sedih habesss-takpelah Farrell-dah naseb kauu-kecewa betul la-rase cam nak jek sy tumbuk2 perot makcik tuhhh-biar die appendix!-waaa-geramnyerrr!!
ada ubi-ada batas
makcik,
kau sgt siott!

Read More»

[mode] : not | feeling | well


kasihan bunga...

sudah seminggu dia demam-

hari nehh dia tak dapat pergi berbakti kpd anak bangsa...

dia melepekkk shj di rumah.

kasihan bunga...

petang nehh dia ke klinik lagi...

doktor mahu buat ujian darah.

kasihan bunga...

Read More»

All About Bunga (Tag)

salammm ;D

wahhh-lame plakksss tidak menulis entry baruuu-tup2 kena tag sudahhh-hoho-
yaaa-tag ini diberikan oleh cik bo0 sicumel itu yg sgt la energeticnyerrr membuat taggg-hoho-




baekk la baekk la-ini dia... ;D
(1) Do you think you are hot?
~gilerrrr?i la yg terpaling hottt di alam semesta nehhh-hoho-yup if u ask me the very same question, i'll definitely say dat i'm super duper howttt! aucchhh! -handle me with caution- ;D

(2) Upload your favourite picture.

(3) Why do you like the picture?

~for a very obvious reason ;) -it's artistic-it tells story-it taouches my heart the deepest ;)

4. When it's your last time ate pizza?

~last monthhh-lame sudahhhh-hate pizza plakss skanggg ;(

(5)The last song you listen to?

~Cleaning Out The Closet-Eminem-tetibeeee-

(6)What are you doing right now before this?

~solat maghrib ;D

(7)What name would you prefer besides yours?

~BUNGA ;) skerrr bunga dari tecikkkk-they call me BUNGA ;D

(8)People I tag

~nad

~olen

~cikteeha

~cikmila

~lynna

(9) Who is number ONE?
~owhhh cik nad itu kawan kepada kawan saya-kenal di upm dulu ;) dan insan yg bersusah payah pg menggeledah serata KL just for my sweeeetttt Liz Clairborne handbag ;D


(10) Number THREE is having relationship with
~hafiy--kowttt? (sesuka hati ku sajaaaa!)

(11) Say something about number FIVE

~Cek mek klate yg super hawtttt dan gojesss ;D

(12) How about number FOUR?
~my virtual fwez yg blog die sgt super co0lllllll! ;)


(13) Who is number TWO?
~owhhh olen si chanteksss manessss yg sgtttt comeiiii ;D

maka berakhirlah tag sy pada kali ini-sesiapa yg kena tag tuh maka silelah buat segeraaaa-hahahaha


Read More»

The Disappointment

I have never EVER felt anything like this before. A pure disappointment that caused my heart beats thumping like a crazy lion roaring in a remote jungle.

A disappointment that caused me nothing but anger.
A disappointment that lead me to nothing but hatred.

Thank you.



-a very much stupid CK-


Read More»