Wednesday, January 14, 2009

Lahanat | Ke | Tak??

AMARAN: entry kali ini tidak sesuai untuk bacaan umum dibawah 40 tahun.
KLASIFIKASI: 40PL
Nota : Penggunaan kata-kata kesat sgt berleluasa didalam entry kali ini.harap maklum.
[mode] :: marah gilerrr!
sy baru balik dari kenet-amek darah-sgt banyak darah sy yg diambil-terasa rugi pula.
huhuu-
balik drive-tangan rasee lenguh2-adoiii laaaa...
"jom kita pegi urut nakk?" saran mak.
mak amek beratt jugakk pada sy.tapi maslahnya-sy benci urut mengurut occayhhh.serious-tak sukee.tp badan mmg sakit2-nak nak lagi sekarang nehh semua rase tak selesa-sakit2.
soo-sy ponn setuju dgn cadangan mak.kami terus la pegi ke umah makcik tukang urut yg tersohor di kejiranan sy. before pegi tuhh mak dah pesan sediakan duit banyak sikitt-coz upah si makcik tukang urut nehh mahal skitt berbanding tukang urut yg lainn-katenyer servis bagusss [taktau plakk-tak pnh try-b4 this anto nieces jekk ke situ]
masa dlm perjalanan-sy dan mak berbual kosong pasal makcik tukang urut nehh-nama die wak MUNTIAH [hambikk kau aku letak nama betul kau!-ape aku kesahh!] mak kata-makcik nehh pilih bulu.kalau yg dtg naek motor jekkk haram die takmoh layan-kalau yg dtg naek keta buwokkk plak layan mcm nak tak nak jekk-laen la kalau yg dtg naik Merc ke BMW kee-mau kapet merahh kuaa-siot btol kau makcik-kata sy dalam hati.
"habess-mak.mak rase die nak layan kite tak?"
tanya sy.yelahh-sy nehh bwk keta savvy jekkk-tah nak ke tidak makcik tuh layan sy nanti.mak diam.mak kata-try jelahhh.
dlm lebiih kurang 20 minit-kami pun smpi ke rumah makcik tuhhh.
bagi salam sekali.
takde owang jawabbb.
bagi lagi sekali.
takde owang jawabb.takkan xder owang plakk-radio kemain kuat lagikks pasang lagu hapetahh-mcm lagu indon zaman dedoluu jekk-
kali ke tiga mak bagi salam-ade owang jawab.suare pompuan.sah2 suare makcik tuh.tapi owangnyer tak nampak pulak.tunggu punyee tungguu.dok terpacak kat depan umah die mcm owang kurang bijak.
dekat 10 minit tunggu-makcik tuh tak jugak kuar.sy dah mula naek hangeenn.dahlah bdn sakit2-mcm neh gaya die layan tetamu.dahlah tak dijemput masuk-keluar pon harammm!mmg lahanat la makcik tuhh![sy mmg sudah hilang sabar!]
bila ditunggu2-makcik tu tak jugak keluar.maka sy pon sudah tak mahu menunggu lagi.persetan ahh makcik tuh-kau pndi urut ke ape-tapi kalau kau layan tetamu mcm nehh-b**i pon tak hina mcm kau![ade aku kesah!] hilang sabar betul sy-sy tatau ape salah sy dan mak sy.kami dtg bukan free2 nak servis die!ingat kami nehh sengkek sgtt kerr-mentang2 bawak keta buwokkk-layan kami mcm sampah-pg mati la makcik!
sy terus masuk dalam keta-dalam hati sy nehh mmg sy doakan la makcik tuhh dapat balasan dari yg maha Esa. yg buat sy terkilan-bukan kerana die taknak urut saya-sy tak kesah-kalau die cakap mmg die taknak urut-tp knp buat kami mcm ni?knp biar kami tercongok mcm orang bodoh?atau makcik kah yg bodoh?
sy drift skett depan umah makcik tua ganyut tak sedar diri tuhh-mmg tak berkat la skill yg Allah bagi kat die-siot tol la-sedih betul sy-dahlah sy nehh tgh saket-teraniaya betul.nak je saya doakan yg buruk2 kat die-tp kesian plakk-dahlah tua-nak mamposs plak tuhh.
takpe la-hari neh hari die.die rase die hebat.die pndg rendah pada orang.kesian mak.mak sgt sedih.sy sgt tak boleh tgk mak sedih.makcik tuhh mmg super duper bodoh ahhh-sy sumpah die bodoh takk kan pndi baca sifir 6 smpi mati!
blah la lu makcik!
kami pulang ke rumah dgn perasaan marah+sedih=pelbagai.
semoga suatu hari nanti-dia kan dapat balasan dari Allah.maka benarlah gosip yg sy dgr selama nehh-makcik tuhh pilih bulu-sahih la sudah-bukan gosip lagi.ini benarrr! maka sedarlah sy-bahawa si Farrel gagah keta savvy sy itu tidak bermakna dimata tukang urut-adoii la-sedih habesss-takpelah Farrell-dah naseb kauu-kecewa betul la-rase cam nak jek sy tumbuk2 perot makcik tuhhh-biar die appendix!-waaa-geramnyerrr!!
ada ubi-ada batas
makcik,
kau sgt siott!

8 comments :

olen said...

jhat benar makcik tu...
itula... senang sikit dah lupa dataran...
akak cam x muka dier??
cam tak??
kalo cam print kasi fax muka dier...
tahu la saya :D
huhuhuh3...

Bunga said...

walauweee-mesti la sgt camm-duduk satu kejiranan-tp die sgttt la tak gunenyerrr!!

huu-sedeyyy

Anonymous said...

muke org cam tue xyah ingat langsung g baek!!!!!Buat saket hati buatpe!! Tumpang marah sekali!!!!!paling sy setuju [babi pun x babi mcm dia sebab die SIAL] hahahaha easy dat we call 'WITCH try to treat herself like HUMAN but she dont realize dat she is an ANIMAL!!!!

_sy_

Bunga said...

whoaaa-marah melebih2 nampak?kui3x!

Anonymous said...

kalo nak mara kena mara betol2!!! n mara depan2!! baru besshhh!!!
n kalo SUKE or TAKSUKE pun kena cakap kuat2!!!

_sy_

Bunga said...

kang cakap kuat2 owang kata kita pekak plakkkk-hoho

nextmeia said...

Hye hyatt a.k.a cik bunga.
Saya datang bukan skdr singgah. Lama jugak ni baca blog hyatt. Yelah, banyak dah tercicir. Huhu.
Btw, dari awal sampai akhir saya minta maaf tau kalau komen sy buat cik terkecil hati.

Mmg xnafikan,dasat sungguh entri kali ni.
Saya baca pun rasa naik angen jugak.

Tapikan... ada baiknya kalau kite tak tulis blog masa time tgh saket hati. I mean, ye..mmg kite sakit hati bila org aniaya kite atau sesiapa. Tapi kite pun tak perlu jadik cam dia. Harap dijauhkanlah ye. Doakan Allah bukakan pintu hati dia supaya sedar akan kesilapan dia. Haa, tu baru ciri2 orang yang berhati mulia. Nasihat untuk saya juga sbnrnya.

Hee, oklah tu jelah komen dr sy stakat ni. Wish u best of luck k! Miss ya...

Mrs. Bunga said...

huuuuu-lama tak singgahh-bila singgahhh sekali kena sound daaaa- ;)
takpe2-bagus jugakss ader yg nasehatkan mcm nehh-mmg masa tulis entri tuh tengah marah amat walaupun dah 3jam benda tuh jadi-mybe sy mmg emosi giler2-tambah lg dgn keadaan mental yg kurang baik-maka telah ber hi-5 dgn setann-hooo-

takpe2..
nanti sy post plak entri yg tak beremosi ;)

wink-wink