Tuesday, May 26, 2009

Hidup Busy Seperti Lebah Yang Hot Dan Sexy

Mari lihat muka muka annoying!





Minggu minggu yang busy. Diulangi-busy. Okeh. Ini bukan busy buat buat coz nak jugak merasa berlari lari dan panik panik macam cikgu cikgu yang lain. Tapi ini betul betul busy. Sumpah gila banyak benda yang kena buat. Nak marking paper exam. Owh dan esei adalah yang ter-paling challenging sekali okeh. Kadang kadang rasa cam nak picit picit je diorang coz buat esei yang sumpah serius kalau hantar kat expertise untuk marking mereka akan pengsan and muntah mayat katak. Over 200++ scripts okeh! Jadi sila-lah kagum sekarang. Tertonggeng tonggeng i menanda. Ini kalau tak dapat jugak anugerah perkhidmatan cemerlang harus i resign next year then kerja tanam cili fertigasi. Key-in data nilam lagi. Update blog lagi (termasuk kah? Hihi) and many more. Haruslah i siapkan semua benda itu coz next week adalah cuti and i taknak cuti heaven i di-ruin (owh owh abaikan pencemaran bahasa) oleh benda benda me-repek dan tak cool seperti datang ke sekolah coz nak key in markah students, datang ofis coz nak settle kan register owh owh itu musibat okeh. Jadi,elakkan. Cuti heaven adalah tak sepatutnya berada di sekolah. Sekolah adalah tempat larangan guru sewaktu bercuti. Kang tak dapat cuti yang mabrur.

Sakit kepala yang melampau. Sometimes rasa macam nak head banging and terus buat sommersault coz kesakitan melampau ini mengakibatkan i rasa cam nak tampar tampar cikgu hensem kat sekolah tu tanpa rasa belas kasihan. Itu tabiat okeh. I kalau dalam kesakitan harus nak menyeksa orang hensem. Bolehkah? Psychopath-nyer bunga. Panadaol dah jadi my new best bud. Patutlah i rase ketagih melampau dengan panadol. Kunyah panadol macam gula gula perisa strawberi. Haih-stoned.

Lately,I rasa cam nak beli guitar la. I rasa cam nak jadi macam yuna la. Boleh-kah? Sumpah gila poser! I rasa cool kentang bila main guitar, walaupun sepanjang hidup haram nak sentuh guitar. Serius, kalau dulu mummy and daddy i (owhhh like geli menyampah jijik panggil mak and abah macam tu.yeiksss. tapi coz i nak sounded like filthy rich spoilt brat maka nak jugaksss panggil mummy and daddy!!) belikan i guitar, sumpah yuna nangis nangis coz nak berguru-indie dengan i. Okeh sekarang nak salahkan mak and abah pulak. So-pasni nak cari guitar. Walaupun i tak reti nak main guitar, i tak kira tak kira!! Kan cool perempuan bertudung yang reti speaking (even though terabur kangkung cam i) and pandai main guitar. Cool-kan?

Cuti 2 minggu ni macam takde plan plan yang happening la like rompak Agro Bank ke (argghhhh kenapa AgroBank!!!) ataupun main layang layang bentuk kereta ke (radin i sumpah u coz influenced i!!) atau naik belon udara panas ke-atau jadi lead guitaris untuk konsert di awan biru Search ke,anything la yang boleh buat adrenalin i melimpah ruah. Ada tak? Ataupun bloggies bloggies yang berhampiran i mari kita ber-dating?jom jom. Sumpah husband i tak marah. Wink-wink. Sumpah seronok coz kita boleh chit chat and dating dating sampai pengsan. Or-tidur 2 minggu tanpa bangun pun sounds like challenging kan kan?

p/s : owh my back is aching again. Harus lah i pergi rumah urut lepas ni.

9 comments :

ynadona said...

dating same2 yok cikgu...haih kalo dekat sumpah i nak jer jumpa gelak gigit2 j u depan2...hoho..best weh cuti memang heaven woh!!!

.BUNGA. said...

jom jom jom-mari berdating sambil buat muke muke comelllll ;)) yippieeeee!!!!!

pWiNcEz_pRiYa said...

hehex...cikgu2...:)

aper nak jadik..slamat ari guru..:)

.BUNGA. said...

thanxs priya ;p

whohhhh cikgu cikgu lain jangan ikot perangai setannn..eh ehh perangai i... whohoho ;p

amilqa I atilna said...

weh,,asal cute bangat pic tuh?? geram thp gila tgk nih,,..:p

.BUNGA. said...

cute?hahahahaha-sengal lagiks aderrrr ;p qima i takleh nak log in hotmail mengong laaaa... cemana nehhhhh... ;( any solution?

pWiNcEz_pRiYa said...

x baek panggil diri sendiri syeitan...
kata2 kiter Allah amik sbagai dOa taw...
x ker naye nanti Cikgu puan bunga...


ish..ish...Ya Allah..bagilah cikgu binga nie sedikit kesedaran...
hehe...gelagat plajar mengutuk guru...

(^.^)...jgn marah cikgu Bunga..

Cahaya Hazrini said...

haah kak bunga, jini pn nak beli gitar tp tade pulus. haha.. tgh pikir2 nk blajar ngan u tube jek. hekhek..

.BUNGA. said...

dangggggg-sudah kena sound dengan priya... haippppp jangan melawan chekgu!dosa!heheehehe

genie-jom jom belajar men gitar then kita buat un-plugged 'bunga dan genie' ke laut biru (asek ke awan biru jek..) berbaloi baloi! ahahaha!