Tuesday, June 16, 2009

$$$ Can't Buy Happiness~


Pernah dengar the saying "who ever say money can't buy happiness, they just don't know where to shop!" itu adalah ayat orang bangang sakit hotak lagi hidup alone,sengsara dan last last mati kering takde orang datang melawat jenazah. jika dengan melempang mereka i dikurniakan darjah kebesaran dato dato (bukan datuk datuk like ada cucu pat lima belas orang ye...) maka dengan rela hati bebeh,dengan rela hati!.

pernah tak dulu dulu masa u berchenta and then u macham ada problem dengan bf/gf u or sesuatu dtg menguji chenta u guys then u pon macham berdoa (walaupun solat macham buat tak buat je-tapi wajib berdoa pulak time susah baru nak ingat Tuhan) "Ya Allah,aku taknak harta banyak banyak, taknak duet banyak menggunung ganang, aku cuma nak dia jadi milik aku sampai forever..." ataupun "ahh tak kisah hidup miskin asalkan i ada dengan u..." penah penah? hey hey i penah okay.i penah gunakan ayat itu dalam berdoa ya.and Tuhan makbulkan doa i :) best tahu.

berapa sangatlah gaji seorang cikgu yang belum pun sempat nak ambik exam penilaian tahap kecekapan (PTK), then husband i pun bukan kerja manager bank atau manager hotel atau tauke ganja eh eh tauke kedai,husband i seorang auditor sahaja.tapi tapi kami seronok hidup rasa bahagia rasa sweet walaupun kami just drive vivalicious maroon dan savvivor hitam yg classy oh oh itu.hey hey takde duit menambun kami masih mampu hidup gembira dan gelak gelak bahagia dan tsk...bersyukur oh.

duit memang boleh buat i bahagia rasa macam mati atas tilam duit duit rasa macam makan anggur ada orang suap rasa macam baru beli beg guess new arrival rasa macam pergi kerja pakai baju baru,tapi itu hanya sementara.bahagia dibuat buat.mari i bgtau apa yang buat i bahagia sampai tua mati dan mereput dalam tanah, ialah bila i sentiasa tau yg ada seorang lelaki biasa biasa yang sayang i dan terima baik buruk i dan cintakan i dengan sepenuh hati beliau.oh.itu cukup. coz i tau,dia akan sentiasa berusaha untuk mem-bahagiakan i.

tsk.apa ni apa ni.

4 comments :

s.u.e.m.r.f said...

1. sgt suke heel ngn beg tuh
2. rs sonok kalo dpt lelaki begitu..sgt bahgie.. [hrp sue pn dpt tros dibahagie kan oleh 'die' ]

.BUNGA. said...

1. sila grab berg dab kasot tersebut di vincci.

2. insyaallah :) aminnnnnn!

s.u.e.m.r.f said...

beg kt vincci?? br lg ke?

.BUNGA. said...

yup yup.latest punye arrival.yippa yipppaaaaaa!