Tuesday, June 2, 2009

Hallo Hallo Dalam Stor Ada Sape?

Tsk. Benci betol la kena masuk dalam stor! Tulah sapa suruh kau humban segala macam junkies masuk dalam stor tu!

Hey! Itu bukan junkies okey! Itu barang barang azimat i okeh!

Sekarang sapa susah?tahukah anda stor itu habitat semulajadi makhluk2 kotor seperti tikus dan cicak hitam?

Dah dah! Apekejadahnya pulak ber-monolog sendiri??

Pfttt!

So, dengan tak relanya i masuk menggeledah stor tempat segala macam bahan buangan tanpa toksik disimpan. Tsk. Stor bukanlah tempat yang indah untuk dilihat. Filthy! Yaiksss! Ni semua gara gara nak cari buku buku zaman degree dulu. Hah! Baru tau yang mereka itu sumpah berguna!tsk tsk. Mommy patut me-luangkan lebih masa mengemas stor. Mungkin daddy boleh membantu sama? What say you?

Punggah memunggah pun terjadi. Luckily mommy and daddy takde. So, tanpa was was la i boleh sepak terajang bungkusan bungkusan junkies itu. Hahah!diorang tak nampak!

“WOIII TUHAN NAMPAK LA!” adik i bagi warning. Terus i stop. Anti klimaks betol la!

Lepas tu lepas tu, korang tau tak i jumpa apa? Hmmphh? Bukan bukan. I bukan jumpa rangka manusia ataupun sebungkal (wtf!) emas tinggalan my ancestors, tetapi....


Ini adalah diary i dari i form3 lagi.it was like berapa tahun yang lampau (janganlah sebut lampau-dah macam dinoso plak!)tsk tsk. Belek belek maka terbacalah kisah suka duka i dengan husband masa zaman berchenta dulu. Adalah some parts yg menggelikan hati-ada pulak yang menggelikan tekak.tsk.harus i bercamping dalam stor itu. Down the memory lane betol.

Mesti mommy yang simpankan kat stor masa banjir melanda bumi batu pahat.sahih ah.mommy penyelamat dunia la.kitab kitab percintaan ni! Harus i simpan dalam arkib negara! (selamat xder tulis yg 18sx!kalau takkk...phew!harus mommy baca dulu before simpan dalam stor!gulp!)

Isk. Tetibe rasa cam sayu plak.adoh. geli geli.

(mana pulak tissu i neh....)

10 comments :

:: Miss Naddy :: said...

oi2 aku ade x dlm diary hapak ko tu??hahahaah

hmm..sgt sgt bgus bila apa yg diharapkan jadi kenyataan kan??

yat..doakan aku ek...aku semakin hari semakin sengal..semakin bangang dan semakin bodoh..(erkk makan byk sgt kepala ikan dan semut2 ke??hahahaha)

miss u yat..erkk Puan Bunga!! heee

.BUNGA. said...

maunye kau takde! masa zaman form 6 of course nama kau terselit dalam diari aku! nanti aku check!hahaha!

owh aku doakan kau selalu!

aminnnnn!

joegrimjow said...

da lame xcek buku2 dlu

:: Miss Naddy :: said...

hahhah ade x masukkan saat2 kita makan ayam goreng yg lazat dalam kelas??ada x cite pasal tali rentung kita??ade x cite pasal kite curik baca surat nasey..hahaahh ade x cite pasal aku bli hset gune wit biasiswa..ade x cite ko curik pokemon aloi & paling penting & sgt penting..ada x ko selitkan ko menitiskan airmata mase tau pyanyi inteam nk kawen??wakakakak gelak guling2 weh!! hahahaahahah

.BUNGA. said...

joe: hoho :) bek pg check. you'd be surprised with what you'll see, :p

naddy: kau memang jahanam la!tsk.harus la ada.yang terkandung dalam kitab adalah moment hazamin inteam itu kawen (tsk.vavis kau naddy)dan geng rentung itu.(sighs) dah tua nya kita :p

saadah saadun said...

ohoho..
saya pun ada diary..
konon mahu jadi org yang sentimental..
hahaha..
ishk3..
terkenang2 saat2 aktif menulis diary dengan jayanya

.BUNGA. said...

phew.sedih sungguh baca diari2 lama.
baru tau betapa childishnya akak dikala waktu itu.
tsk tsk
ayat pulak jiwang mak datuk!
muntah keluar mayat katak!

:: Miss Naddy :: said...

hahaha tau xpe..aku wlpun x de diary tapi aku kira blog aku ni macm diary aku la..hahahah

kompem in future if aku baca balik mau muntah berbesen lumut..hahahah

kadang2 diary ni sgt ok utk kita kenang zaman dolu2 tapi kdg2 x ble gak nk simpan if ada cerita2 yang x spatutnya..hahah bahaya..hahahahh

yat..ingat lagi ka saat2 di mana skolah diserang histeria??hahah masuk jugak x??hahahaah aloi plakon utama!!

.BUNGA. said...

pftt! tak payah nak cerita la betapa ter-gelak besornye aku baca diari sendiri!wtf btol!

oh cerita histeria itu tak masuk dalam diary coz aku tak involved.tapi sumpah aku benci giler kat aloi terer nak mampos main bowling after kena sampuk tu! menurunnnnnnn! keliwonnnnn!hakhakhak :p

nurulhaza said...

yat..aku tak nmpk diari tu..tapi aku nmpk the BIG BLUE kitab tu..waa!!