Thursday, July 30, 2009

Brand Conscious (Pffttt!~)



okeh. sebelum u semua semua teruskan pembacaan, sila jenguk jenguk sekeliling dan kenal pasti apakah objek yg paling hampir dengan anda mempunyai jenama pelesu eh eh palsu.hah. apakah.sila jawab sekarang (samaada nak jawab dalam hati, tulis atas kertas atau jerit kuat kuat) as for me, barang terbabit adalah Nokia N79 i. yup. AP set. bukan Nokia original pun oh!. siapa yg tada barang fake berhampiran anda sila angkat tangan. huiiii... menipu semua semua ni. eleh eleh mesti ada jugak yg palsu tuh!tsk.

oh malu bukan kalau ter-kantoi yg anda si stylo bergaya hot chic rupe rupenye memakai Guess cetak rompak atau Prada celup?u mesti macham wtf nyer!kantoi oh! malu malu!dulu siap mengaku 'hello,i rather go for cheap stuffs than wearing immitations occayh!' aiyohh-talk to my hand-lah.geli oh!. kalau i, i sebat jek ori ke immi ke asalkan chantik ber-gaya dan hot ranggi. that's why i macham tak kesah sgt pasal brand ni.serious oh. mmglah kalau ada duit lebey (ayat yg tepat adalah 'mmglah kalau HUSBAND ada duit lebey') i mesti macham mintak itu ini branded stuffs yg pricey tuh tapi kalau ter-serempak dengan immi yg best best cun wooo terbaik-why not??. cuma jgn poyo la buat perangai diva like euwww geli oh pakai pakai cetak rompak ni.i pakai ori things jekk. sekali aku sepak hilang gigi dua batang. then last last one day kantoi pakai CROCS palsu.oh terasa!!! (kepada yg ber-kenaan kalau nak marah sila terus hubungi i) (o_+)! kan dah kena!! haa. itulah dulu u ber-lagak sgt. tsk.bingung.

motif nya disini-next time jgn begitu lagi occayh. jgnlah pandang rendah kepada si pemakai immi. mereka sebenarnya nak pakai yg ori ori tapi duit dah habes beli topup apa lagi yg tinggal oh.lagi mahu makan lagi mahu bayar yuran belajar mana ada duit lebey.tsk.faham faham la.lagi pulak barang ori ori kan mahal.cehh. and kepada si pemakai immi pulak jgnlah malu malu nak mengaku tak perlu la siap tipu tipu chakap itu brg ori beli harga rm4juta.kau gilakah?then kalau dah sah sah itu barang bukan ori u jgn pulak nak lebey lebey eksen buat muka kekwat macham bagus.hohoy-org tahulah itu ciplak gilos! :)

jadi sekarang, kepada yg mengaku ngaku brand conscious itu sila buat checklist. compare between ori stuffs and non-ori stuffs. mana satu lagi banyak? (o_+)!

11 comments :

giGelanGkes rIanG said...

ankat jri cket..
hahaha..
asal nmpk cam ori..
tp x gerek k..

~ SueHarriz ~ said...

babe, aku sgt setuju k. sbb ada ORANG GILA yg suke pertikaikan ape aku pakai,k. sukati la aku nk pakai ori ke, immi ke, aku ada mntak duit dia kahhh..?sibuk..n aku rimas..!!! aku MENYAMPAH pd org yg cm bagus tu smpai nk lemas kalo aku sebut nama dia..hahahaaa...dh la dulu dia tu sgt proud kalo pkai immi, tp sjk knon2 dh kaya skrg, dh belagak giler nk pkai branded2..i know who u were before la..(siap aku emosi...sbb aku sgt SUKE post ko yg ni.. ) =p

.BUNGA. said...

sapik : ceh ini budak. g main jauh jauh. dahlah suspek H1N1.ngeeee~ ;p

sueckaon : gile setuju ah! mari sepak itu org ramai2. ada duet sikit nak havoc havoc plaks then sebuk tny 'ori tak ori tak' kalau immi pon, ada aku kesah?oh durjana ni spesis! weh sape weh sape?aku KENAL tak??? (sambil buat muka tak sabar...)

myself said...

banyak sgt brang immi kat pasaran skrg ni, pastu copycat sampai mcm ori...
now everyone can used LV...kesian LV

.BUNGA. said...

i guess thats the way the cookie crumbles.. ;p the power of fashion... nak nampak branded and cool kentang dats y la most peeps choose to go for immi. duit tarak. tsk. well tepuk dada tanya selera. as for me ori/immi dua dua pun sental! :p

senioritasara said...

oh oh oh...marah bonar tuh....

.BUNGA. said...

errkkkk! ;p

~ SueHarriz ~ said...

bunga..jom sepak2 dia nak..heran tul aku....pastu kat depan aku wat2 baik..sumpah aku xkn anggap dia mmbe dh weeii....gi MAM**** la dgn dia..cm bagus..ko kenal ke eh...tah la ,ko kenal kotttt... *wink*

.BUNGA. said...

sue.huuuii... aku sgt tak sabar nak tau itu SIAPA oh! lemme know lemme know!

AdawiyahAkbar said...

saye sgt setuju dgn pe yg sis bunge ckp.
tp kan tak salah kalau nak pkai brg2 ori nie asalkan ikot kemampuan dan ade budget lebey.
kalau setakat sampai terpakse ikat perut, lebey baek jgn beli ori.
beli je yg biase2 walaupun tak branded.
still bole nampak nice and gojes bile memakai.
so, tepuk dada tanye la iman.
yg penting islam da ckp jgn bongkak diri dgn pe yg kite ade.besyukurlah.. ((:

.BUNGA. said...

yup. betol itu!

(O_+)!