Saturday, August 29, 2009

Kerja Baik Baik Ye Dikkk...

hari ni encik hubby baik hati pasal petang tadi dia ajak pegi shopping. ok. itu kira miracle la yep pasal satu batu pahat pun tahu hubby tak suka shopping. selagi baju tak tercabut butang ke, tak koyak kat ketiak ke, kasut tak tercabut tapak ke, hubby mmg gagahnya akan terus memakai itu semua tanpa syak wasangka. jadi bila hubby kata "jom shopping!" maka jangan lengahkan masa barang sesaat pun. ber-siap dengan segera dan pantas dan jangan banyak bunyik sila terus masuk dalam kereta.

oh rupanya nak pegi shopping buku.tsk.itulah encik hubby.suka shopping buku especially bukeumemasak (ok.tipu.pasal biasanya hubby duduk ber-jam jam hafalkan resepi tanpa beli buku tu..)kehkehkeh.okeylah great idea jugak la since i baru je habiskan buku 'The Kite Runner' tu. best okeh.best.dan bila i kata best, ia memang BEST!ter-baik!anda akan tiba2 merasa sayang dan prihatin dengan Afghanistan.bukan Afghan ye anak anak.kalau itu namanya gatal.hoho!~ (++,)!

rambang mata rambang mata tengok buku banyak!waaaaa... *ter-liur!* tapi hubby kata SATU BUKU saja. SATU!jadi otak kena bekerja keras nak pilih SATU buku yg ter-baik.tsk.dahlah puasa.malas betul nak memerah otak.pemilihan dah di-narrowkan kepada dua buku 'The Memeory Keeper's Daughter' ke atau 'Library Of The Dead'. tsk (O_+)! then hubby kata i dah lama tak di-takutkan atau di-thrill kan maka dengan itu 'Library Of The Dead' macham satu pilihan yg bernas.

so i pun ber-jalan (yelah takkan nak berguling guling pulak..*)tsk. ke kaunter sambil tu sempat je grab majalah kesayangan CLEO.haaa..jgn mengumpat ye. CLEO kadang2 ada articles yg best2 juga okay.

Sambil bagi satu senyuman ikhlas kepada cashier yg bertugas. Cashier tu pandang i atas bawah.

"Ni je?..." sambil buat muka ala ala menyampah.

"Haa.. yelah.. ni je.." rummaging isi perut beg cari duit RM50 yg hubby bagi tadi. Cashier mendengus. i mula kehairanan campur annoying sikit. apesal pulak nak buat2 sound effect ni?

"Kad POPULAR ada?"tanya sambil buat muka lagi.

i geleng.

"Ada tak?"

"TAK ADA!" keras. cheyy. garang la konon.

"thirty seven and forty cents..." cheycheyyy. hambik kau. tukar terus dialog mentang2 i beli buku omputeh.

i hulur duit RM50 tadi.alahai kanapalah mesti Cashier ni buat muka macam hoi-sepak-lah-muka-aku-aku-dah-lama-tak-kena-sepak. sumpah kalau bukan bulan puasa i mesti dah buat misai kat muka dia!

"miss, i think i have forty cents..."

"aaa?"

"i think i have forty cents..." ayat mudah lagi simple. budak tadika perpaduan pun boleh faham.

"akak cakap ape?" laaaa... tanya pulak.

"akak kata akak ada empat posennn..." Cashier tu dah buat muka bengang bengang. encik hubby kebetulan datang ke kaunter.

"Dah bee?"

"jap... tunggu duit baki.."

"lamanya?"

"tah ni cashier ni, tadi semangat nak speaking, bila org speaking siap tak faham pulak. tak faham ke tak dengar ke tak taulah...dahlah muka macam... macam ni ke layan customer..."

Cashier hulur duit baki sambil buat muka tak puas hati kuasa dua.

"period kot bee..." kata encik hubby. i macam nak ter-gelak besar. jarang betul encik hubby buat kenyataan balas seperti ini!

Tiba tiba dtg seorg amoi tolong bungkuskan buku2 i sambil tersenyum and cakap "thank youuu..." alahai hilang marah i and panas hati sekejap tadi. i pun senyum balik kat amoi tu and ber-lalu pergi.

cashier tadi still buat muka tenuk sakit gigi pasal makan aiskrim. hati i terus jadi panas balik.masalah apelah yg budak tu ada pun i taktau. tapi serious mmg i annoyed giler dgn perangai kekwat beliau.pandang i atas bawah macamlah i ni terlalu Blonde-stupid untuk baca buku2 macam ni.tsk.alahai dikk... baru jadi Cashier kedai buku dikkk... tak elok nak ber-lagak2 dengan org yg lebey tua. nanti sng kena pecat... tsk...kerja la baik baik yeee dikkkk....

amoi tuh pon lagi pandai berbahasa dari u.malu la jadi org Melayu.tsk...

3 comments :

Stevie said...

That's really annoying.

Ah, teach, I'm heading to HELL on Monday.
I'm sobbing

fatihahmohdzin said...

haha annoying eh kalau cashier camtu.keje kalau kene bedepan dgn public kena la buat muka manis2 kan..

.BUNGA. said...

stevie- *sigh*

cepat2 la move ur ass from there... will u?? :( u r mentally damaged babe... ;( COME BACK!

teeha- yaaa tepat sekali. apepun reason minah tuh, CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT! ;p