Tuesday, August 18, 2009

Mood Kesedihan

i ingat lagi di-suatu malam tatkala menanti mata mengantuk sambil ber-main main pusat teddybear, hubby penah ada cakap :

"bby,bby nak apa dalam hidup ni?"

masa tu i bodo. (machamlah sekarang pun kau pandai!) i materialistik. kebendaan je di-pikirin.hoh. lalu i yg masih bodo pun menjawab.

"bby nak duit banyak banyak.bby nak shopping!"

yakin machamlah jawapan tu jawapan hebat dan paling betul, i sengih sengih. i dengar hubby mengeluh. masa tu i taktau hubby mengeluh apa pasal. mungkin hubby kenyang makan masa dinner tu. sampailah i tertido sewaktu main pusat teddybear tu.

hari ni, i menangis giler babeng bila i ingatkan balik jawapan bongok i dulu. serious. rasa nak tempeleng muka sendiri.

tadi hubby cakap, time tu hujan lebat. hubby cakap kuat kuat. tapi i dengar slow slow je. pasal telinga dah kedap udara. hubby kata ;

"bby, hubby kena pindah jb. kerja kat sana. hubby dapat kerja yg lebih bagus kat sana. gaji besar. bby kan suka duit banyak banyak. bby nak shopping shopping kan? hubby buat semua untuk bby. takpe bby. every weekend hubby balik jumpa bby yg hubby saaayannggg sangat ni..!"

i macham dah ter-pekak dah. tak dengar. nangis punya pasal. i taknak DUIT BANYAK BANYAK. i cuma nak HUBBY ADA DEKAT DENGAN I SELALU!


i love u!
(O_+)!

17 comments :

wawan said...

sdeynya!

ChePah said...

akak mungeee..sedihnye post kali niii...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

xmo dok jauh2...t rindu............

daliana said...

sob sob..tabah ye kakak bunga..jb xjauh mane ahh..datang2 ahh sini...bley kte ketemu skali..;)

.BUNGA. said...

hukkkhukkkk... uwaaaaaaaaa... (T_T)!

tengkujuh said...

sedih babe... tu la, sape soh jadi bodoh masa tu. skang dah pandai sket baik bagi balik jawapan yang betul untuk soalan yang hubby u tanya masa u bodoh dulu tu.
all the best babe. duit tak menjamin kebahagiaan tau.
sob sob sob... sad for u babe...

:: Miss Naddy :: said...

aduh sedih dowh...hmm
bgus la kau telah sedar...
hmm...ape2 pun sabar n pi la pindah jb =)

suezensuzanna said...

huuhuhu....sbr yer.....skang nih...duit sgt penting...

.BUNGA. said...

aaaa... naddy aku TAK AKAN pindah JB! i loooovvvveeee my hometown!!! this is such a gud place to raise a family...no no no moving awayyyy!

Cahaya Hazrini said...

owh terharu.. owh owh..

.BUNGA. said...

sob...sob....sob.....

mizzsyaidris said...

sedey nye..
tkpe..ade hikmah disebaliknye..:)

.BUNGA. said...

*penat ber-sedey...*

Nadia Bayu said...

nape tanak pindah ikut hubby je bunga?

tp mmg sedey bace entry ni :(

.BUNGA. said...

tanak ikot g jb. tak suke jb. tak suke! suke batu pahat jugak... ;( sob...sob....sob....

Tajul said...

hehe,cam romantik la korang ni :)

.BUNGA. said...

huahuahua ;p