Saturday, September 12, 2009

Bahagia Jadi Mrs.Hafizal ( - -,)!

dulu dulu pernah recall tak org tua tua ada cakap "amboi amboi bertuah betul dapat isteri pandai masak.pandaaaii kau cari calon isteri..."
tapi sekarang org selalu kata pada i "amboi amboi bertuah kau dapat laki pandai masak.pandaiii kau cari suami..."
well,tengok org la.kehkeh.okay okay.hubby mmg suka masak.dia ter-sangat suka masak.hubby cerewet sgt pasal makan makan ni.tsk.malu sungguh kalau i kat dapur dengan hubby.hubby lebih kenal mana satu ikan kembung dengan ikan selar.malu malu.

hubby sgt cekap and tak kekok kalau kat dapur.kadang kadang rasa menyampah pasal mak lebih sayangkan hubby dari i! :( hubby pandai masak,rajin, baik hati,i pulak asek makan makan makan makan makan! tsk.

so petang tadi hubby masakkan i nasik goreng kampung.saja ngada ngada nak makan masakan hubby.mengidam.cacing cacing dalam perut i dah lama tak makan masakan hubby.kehkeh.hubby kata okay.janji i tak kacau dia and duduk diam diam kat dapur.tapi i tipu.i kacau jugak dia kat dapur.kehkeh.

hubby in action! :)

almost ready.ter-liur nyer!

skettt lagik.skettt lagik!

tadaaaaaa!

*sedappppppp!*
oh tika jeles.tika sila cari husband macam hubby okah! ngehngeh! :p

oh lately sejak dapat kesedaran untuk memelihara alam sekitar i memilih untuk menggunakan beg yg envirocare. means, bag yg disposable, and bukan terdiri dari bahan2 yg membahayakan alam sekitar,ayam serta tuntung.i sayang mereka.jadi mari kita terima kasih ucapkan kepada envirosax
kerana mensediakan shopper bags yg comel comel affordable and stylo habis!

i telah mempunyai satu daripada koleksi yg ada.tsk.sumpah rasa dekat dengan alam sekitar.ucapkan SAYA SAYANG PLANET BUMI dengan kuat sekarang! (mine was arrived this morning.abah signed the form wearing short pants only.abah u seksi tau!encik posmen pon geleng geleng kepala...)


halamak budusnya kualiti pic dari phone i!

nak pegi bazaar ramadhan.nak isi kuih kuih dlm beg tu!haha!

mrs.mickey *my fav shirt for now*
thanks to tika :)

uh uh tak sabar nak tunggu esok!esok nak buat kuih raya! yayyyyyy! *hopefully mak tak buat lagi biskut crunchy dia yg besar besar tu!penat mulut mengunyah pasal mak paksa habiskan jugak!huuuu!~*

p/s : i dah siapkan beberapa design mutants baru di sukasukibunga! :)

9 comments :

HudaBanny said...

kihkihkih..
alu pon dianatara yg bertuah seperti ko bunga...
hubby rajin masak & suka masak..
setiap kali nk buka hubby yg ke dapur..
dia suoh aku duk depan aje...
waaaahhh kita tergolong dalam insan2 yg bertuah..

naddy, sila pastikan syed mu itu pon begitu yerk..hehehehehehe

eis said...

bertuah sungguh puan bunga kita. nasi goreng tu pun nampak gojes je. eheh. semoga berbahagia hingga ke akhir hayati eh, hayat. :D

.BUNGA. said...

huda : kehkeh.haruslan naddy 'train' syed dari sekarang... or else karang naddy yg jadi chef saja.huhuhu.selamat kita time pantang nanti, perot takkan lapo.hubby memasing boleh memasak.huhuhu!~ (=_=)

eis : tsktsk.bertuah sikit sikit jep... ;) oh terima kasih mendoakan.aminnnnn! ;)

:: Miss Naddy :: said...

jelesss..mmg i jelessss...takpe..kalian mdapat buah yang masak ranum yg pandai masak2 ni..syed pun pndai masak tapi masak megi..heeee wah bahgia nyerr kalau kite ble dok depan goyang kaki tgk tv tapi kat dapo ade org masak..waaaa

hahaahah takpe..aku kan suke masak..(ayat pasrah..)...hahah takpun pe kate korang yg train syed...hhahaaha

oit yat..jumaat ni atau sabtu aku mau hantar kuih raye tau..utk ko..n nanti tlg bagi kat linda n huda ea..hahaahah wat rase2 jek..heee

.BUNGA. said...

wowwww! kueh rayaaaa!

tak sabar! tak sabarrrrr!

:P

sweetlolitasara said...

ni y ase mau culik hubby die nihh..hehe..opss,jgn mara dbln pose ni k..guwau sje.. :)

.BUNGA. said...

hahhh! mau culik dieee??? jangannnnn nanti i sedihhh! hihihihi ;p

Cahaya Hazrini said...

kak bunga,
kamu lah org yg paling sy jelesi (wah ada ke word tu.. thahaha) di muka bumi ini..
rasa cam nak gali2 lubang lepas tu nak tanam diri sendiri..
tskkkkkkk!!!!!!

semoga berbahagia selamanya kak bunga!!! i heart u!!! x0x0x0..=)

.BUNGA. said...

olohlohlohhhhh! :))
sudah sudahhh! jgn bersandiwara lagiks!kikikiki!

oh oh tengs yep doakan begitu! :))

cayang kamu GENIEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! :)