Wednesday, September 2, 2009

Baru Discover Satu Minat Baru Yang Lari Tajuk Sungguh Dari Kerjaya Asal.

[bebel sekejap]

Perangai manusia kalau di-layan memang boleh buat institusi mental jadi penuh.jadi sebelum itu semua berlaku mari rehatkan minda dan jangan ambik port perangai manusia manusia yg jahanam.eh!scratch itu yah.bulan ramadhan sila jaga tutur kata.tsk. (haruslah sentiasa ingat manusia itu lain di-depan lain di-belakang)tsk lagi.

i ada hobi baru. hobi berunsurkan kepakaran berseni dan menjahit.kehkeh.i suka pulak sekarang ini menghasilkan soft toys comel dari kain felt ataupun kain baju kurung pergi sekolah.comel la sangat.sendiri mengaku comel padahal org lain tengok macam gerun.kehkeh lagi.i dengan tika (tika ni bukan nama sebenar tapi tetap panggil dia tika sebab i rasa nama TIKA tuh macam sweeeeettt je pastu macam lawaaaa je empunya nama tu.heee!~) berazam nak bukak kedai jual soft toys sendiri yg handmade yg buat pakai tangan jahit tangan dan setiap jahitan bersulamkan kasih sayang.jadi bila ada org beli org akan berkata "oh oh sayangnya sayangnya.." jadi bumi akan jadi tempat yg lebih baik. spread the love.

tapi tika best.tika berkebolehan menghasilkan soft toys yg cumilcumil macam buah dadu merahmerah,kereta sport penyet ungu, kucing leper berbulu putih pink, love tiga tingkat colorful humanghaih,lobak bermata serta ladybug. jeles oh tika!~i pulak cenderung meghasilkan makhluk aneh dan pelik seperti paus biru bercelaru jantina (kak lin dah amik nak bg anak dia.hopefully anak dia tak confuse jantina sebenar paus biru itu), gigi geraham gemuk, makhluk asing teraniaya, bulan pakai topi tidur, jellyfish ala ala hooker dan makhluk menyamar arnab putih.apakah itu??tsk.kalau ikutkan profit tika lagi banyak untung pasal i punya soft toys memang scary gileee!

lepas tu semalam i buat pencil case sendiri!hnsshh hnsshh!*kembang lubang idung bangga* then bubuh sequinned sendiri tau tau ada butang besar lagi bentuk bunga.kehkeh.vain.

*gambar upload kemudian*malu malu...

tak sangka pulak ada bakat ter-pendam menghasilkan sofy toys pelik pelik begini. hihi.semua mari doakan i and tika betul betul dapat bukak kedai soft toys sendiri lepas tuh kamu orang pakat pakat ramai2 beli ya? (--,)! sayangggg semua org!


dari baju ini....

i menghasilkan miss confuse! kehkehkeh!

miss confuse di-hasilkan khas untuk encik hubby! :)

makhluk pelik identiti belum di-kenal pasti.nama beliau tootee.beliau seorang gegirl.

okeh besok update lagi makhluk2 ciptaan i ye.sekarang mahu tido pasal dah mengantuk sangat2 kenyang makan otak otak. nite nite!!

p/s : tika nama kedai kita nak bubuh apa ya? (--,)!

21 comments :

sarah al -idrus said...

nice writing. tp tak sempat baca smp habis lagi. nanti sy singgah lagi. hi!

.Anna. said...

woah! sangat chantek! kretip. kretip.

memang boleh buat bisnes ni. nanti bukak kedai kat kluang mall taw. dekat sket saye nak pegi beli. eheee

oke oke. bp mall pun oke gak. ngeee ;)

Sweet_Lolita said...

wahhh..bkat tpndam cik bunge ni..kretif uhh.. :D

nadxoxo said...

comeynye!!

:: Miss Naddy :: said...

heee ko kan mmg berseni..
aku doakan yer akn termakbul la doa korang nk buka kedai..
dan aku nk jadi 1st customer (sila bagi harga yg plaing rendah ok..atau lebih afdal free...heeee)

caiyok2~~!!

suezensuzanna said...

comel giler

~H @ N i ~ said...

cumel owh bunga,
cepat2 bukak kedai i nk borong soft toy u..hik3

sila asah lagi bakat2 terpendam yg kamu miliki.. bleh wat side income,untung2 kang leh belanja i kan..ngeh3 ;)

cinta hana dan lukman said...

owh..:~) cumelnyer... hehe..macam menarik plak hobi baru u ni bunga..i like:)

Wan Anis Sorfina said...

i love it! u giler creative!

.BUNGA. said...

uh uh *sambil mata ber-genang air!* sayangnya i kat korang semuaaaaa! eh eh pastu ada WAN ANIS SORFINA laaaa.... malu maluuuuu dia sangat otai uh!tengss! :D

walaupun i jahit macam org parkinson tapi u guys telah memberikan i semangat semerah padi untuk lebey ber-jaya! hieyaaaahhhhh!

baiklah semua semua pun sila tinggalkan alamat masing2 kerana i nak beri korang sorang satu Bunga's handmade scary toy... ;) maaf sangat2 i tak pndi buat yg comel2 semua pon scary and weird!

nanti i poskan untuk korang semuaaaa! :D

~H @ N i ~ said...

serius bunga??
waa kembang kuncup dh nie..
teruja yg amat..
nie addrs i:

IJM Construction Sdn Bhd,
Unit 17-05 Tingkat 17,
City Plaza,
80250 jalan Tebrau,
JB

Tinkiu bunga..sayang u byk2 ;)

.BUNGA. said...

hani cayang nama penuh u ape???

xkan nak tulis;

Kepada:

CIK HANI GENG BAS SEKOLAH BUNGA

kehkehkeh...

.Anna. said...

oh betul ke ni nak pos?
betul ke ni?
heeeeee ;)

:: Miss Naddy :: said...

hahahaah oit takkan nk gak alamat aku dowh...

by hand jela..ble la nk amik gambar lagi..

nak nak nak..

eii cyg bunga ni...smoga bunga hafizal akan mekar selamanya...(heee ble ke dpt 2??nak bagi syed 1 ble ke??heee) muahx~!!

cinta hana dan lukman said...

serious?? i nak jugak:P

~H @ N i ~ said...

hik3
teruja smbil kembang kuncup sehingga lupa letak name..

nie name penuh i
Hani asmahani Binti Ahmad

.BUNGA. said...

anna : yeepppp betullllll... ;))
jd jangan malu malu.huhuhu

hana : meh alamat... huhuhu

.Anna. said...

heeee. saye memang pemaluu. ekekeke. nak nak nak. bestnyeeee. heee. excited pulek.

ok ok. ni alamat shaye.

Nur Farahana Ramli
17, Jalan Saujana Gemilang 5,
Taman Saujana,
86000 Kluang, Johor.

hik3. auww auww

.BUNGA. said...

okeh anna, mutants anda sedang dalam proses pembikinan. cheyyyy! :)

hannah jamma said...

oh comel nya!
:D

.Anna. said...

yeah! tak sabar. tak sabar.* heee