Tuesday, September 22, 2009

Sayang Sampai Mati! (-_-)!

THE JUNAS
aloi.andak.bunga.naddy


Sila bagi i satu sebab, satu sahaja sebab kenapa i mesti TAK SAYANG CINTA MATI MEREKA.tsk.dunia ni dahlah memang tak fair tapi sumpah akan jadi manis and best kalau makhluk makhluk ghaib ni sentiasa ada bersama i. *grin*

(despite the ‘kentut kentut’ epidemic yg melanda) we had a GREAT konvoi+camwhoring session today. Macam biasalah aloi selalu siap lambat jadi perjanjian memulakan konvoi yg sepatutnya start pukul 9.00 pagi jadi start pukul 10.00 pagi. Tensen betul. Setiap tahun pun mesti nak kena marah marah dan bebel bebel! Aloi next year TOLONG BANGUN CEPAT!!!kalau tak next year kau mmg kena tido siap siap kat umah aku woh!!!

And this year we had ANDI with us!*yayyy!* Manusia pintar pelik yg suka buat bunyi bunyian.dan maybe andi sorang saja yg tau buat bunyi ikan.blupp blupp blupp.*sumpah macam bunyi taik jatuh dalam lubang jamban*seronok! Hee!~semua benda pun dia nak bagi bunyi.i mean SEMUA BENDA!

“eh kau tau macamana bunyi lembu jadian?”

“haaa... kejap lagi hantu tu keluar!bunyi uk uk uk!”

“macamana bunyi org makan kerepek ikan?”

“tau macamana ikan punya bunyi?”

So kami ended up mengenal bunyi bunyian aneh wahai oh!

Maka lengkaplah andi sebagai lelaki bila hadir men-drive tenggiling beliau yg sudah ter-sagat dinding spiral parking kat Maju Junction.kehkehkeh.*simpati*

And then there was zul.annoyance.kan naddy.so SKIP IT!

Acara wajib dengung,tiap tiap rumah pun nak camwhoring, kutuk kutuk kaw kaw sebelum sesi bermaaf maafan sesama kami.tsk.every year it’s going to be the same. Tapi tahun ni lain sikit ye pasal i dah tukar status,upgraded occayh.huhu! tapi hubby dah bagi izin and sedia maklum kalau i meet the junas memang inilah keadaannya. Kehkeh. Kacian hubby srang sorang kat rumah.hubby takmoh ikut pasal dia puasa sunat.oh insaf (-_-) satu kemestian,setiap rumah mesti nak cari kuih yang berunsurkan cikulat.mesti.wajib.nyum nyum.sampai kat rumah Asmidar siap keluarkan plastik bungkusan kerepek raya sebab kuih dalam balang semua pun dah masuk dalam perut.lepas tu nak bising kenapa badan kau gemuk perut terlebih lebih!then mabuk oren lagi *dan lagi* dan perut masing masing pun bergoncangan kembali.(T_T)

Tema ber-camwhore tahun ini,ambil gambar sambil melompat.bukan photographer yg melompat tapi kami ye.then bising perot muncit la,boobs tak center la.kakaka.itu naddy.wiwiwi! (+_+)! Jadi koleksi gmbr tahun ni banyak yg melompat dari gmbr normal.huhu.dan juga melompat kan bagus untuk kesihatan otot perut!huhuhhh! (O_O)” persetan budak budak naik myvi putih yg keliling keliling kita sambil jerit jerit apetah gila agaknya.persetankan juga couple yg dok seluk seluk tak henti henti sedikit pun tak cacatkan fokus kita (okehlah fokus sedikit cacat pasal selalu ter-stop aktiviti pasal kentut.pftt!)

Semua org hari ni sayang aloi pasal dia jadi driver and i jadi co-pilot drive keta hubby.hehe.thanks aloi pasal jadi driver+photographer lompat lompat! *cayangggg aloi* ohh it was SUPER DUPER FUN! I tatau la samada i akan jumpa lagi orang orang begini or akan adakah insan lain yg boleh ganti mereka dalam hidup i (~_~)! I sayang semua! Kalau time ketawa pecah perut masing masing pun kehulu kehilir bawak usus sendiri then time serious semua pun macam ustazah, then time mem-porno memang semua pun *blegghhhh*! Tsk.mereka sumpah memang tak sempurna tapi bila kami bersama kami melengkapi satu sama lain.*emosi* carutan carutan kita selama ini sebenarnya cara kita meluahkan kemesraan *wtf* tengok.mencarut lagi.aku kata kau bodos kau kata aku bodos jugak then berpelukan muah muah tidakkah itu comel?








I rasa dah almost 7 tahun kami lakukan ini setiap tahun.jadi bengong untuk sehari. Masing masing bukan lecturer, cikgu, gym instructor, bussinessman, journalist untuk masa 1 hari.semua pun jadi kami 7 years back. When we were having such a great time being a form six students (T_T)! Siapa faham erti persahabatan. Lidah mana yg tak tergigit.kami pernah gaduh masam muka tapi tak sampai satu nanosaat semua pun sudah berkasih sayang semula.oh heaven!I sayang mereka.SAYANG SAMPAI LEBAM!

Sebelum balik sempat camwhoring kat sekitar batu pahat. This time around andak jadi photographer yg sgt awesome!! Sayang andak semua gmbr pun cantik cantik!! Oh andak aku pun sayang kau (tapi aku sayang la izal lebih lebih tapi kau pun aku sayang) serta semua semua naddy dan aloi!muah muah!

Hopefully kita akan buat ini setiap tahun ya the junas.always! (+_O)! Andai kata jodoh korang panjang dan sempat kawin serta subur pula dan menghasilkan ramai anak anak comel seperti aku,maka harus kita hangkut mereka semua ya sertai kita.janji.tulis ALIF LAM LAM HA kat dada sekarang pakai jari.


p/s : krismas camwhore lagi jom?kehkeh!

10 comments :

joegrimjow said...

nak buat bising2
hehe

stylo la gambo lompat tuu
sukeee

.BUNGA. said...

kikiki!~
raya tahun ni asek nak pose lompat lompat je tah kenan ape tah.hueehueehuuuuu!

:: Miss Naddy :: said...

waaa..sahdu seh...aku tak sempat nk update..nati2 la..ko da tlg update kan da..heeeee

suke sgt..mcm yg aku ckp.."masih adakah manusia lain yg dapat gantikan kau andak n aloi...hmm...sedih bile pk..

aku tak mahu jadi dewasa...~~!!! aku tak kisah usia bertambah kerna itu kan lumrah tapi aku harap2..kesengalan serta keterjalan kita dapat dikekalkan..wahahahahah


i love u frens...

heeee ailebiu~~!! muahx~~!

Sweet_Lolita said...

ya..kwn slmenye okehh..xde sbb xleh syg smpe mati..gmbar lompat2 itu sgt mjadi.. :)

.BUNGA. said...

naddy : xoxoxoxoxoxoxoo ;)

sweet lolita : hekhekhek.dah besor pon leloncat lagiks! ;p

Stevie said...

oh cam bes je... huhuhu

Stevie said...

oh cam bes je... huhuhu

.BUNGA. said...

ngeeeee!~

.gadis LENSA. said...

SGT SYAHDU..yess lagu TANPA by 6thsense SANGAT untuk korang..the JUNAS..

.BUNGA. said...

(^_^)!