Thursday, November 19, 2009

Bersediakah Untuk Menghadapi Satu Kehilangan?

sesuatu telah menusuk kalbu i malam ini.satu rasa. satu perasaan yang... oh God. tak bolehlah nak describe. muntahlah semua orang yang tak suka ber-jiwangan.oh i suka. siap tak malu nak mengaku diri sendiri adalah jiwang.aku jiwang hoh.aku insan paling jiwang kalau kamu orang nak tahu.i pernah spend two days just to prepare love letter to my husband (waktu itu bf la..) pen kaler kaler. sketches sana sini. oh itu my trademark.

tapi itulah. bila kita terlalu sayang, kita cinta mencintai bagai lah.. sampaikan kita kadang kadang lupa yg kita pasti, pasti akan berhadapan dengan satu proses menyakitkan sumpah rasa nak bunuh diri dan jiwa iaitu proses kehilangan. kalau kehilangan kerana org yg kita sayang buat pailang dan berskandal dengan makhluk lain mmg haruslah sedih sambil menyumpah seranah berbakul bakul. tapi... kalau kehilangan kerana... Tuhan dah panggil dia?

bersediakah kita?

...and lagi sakit, kehilangan itu adalah tiba tiba.iyelah macam tiba tiba. kau bergaduh hempas pintu segala, dia keluar dari rumah dan speed habis memandu dan kononlah berlanggar lalu meninggal dan..oohh... selepas itu i tak mahu tahu kisahnya... sumpah... sakit... atau it could be any story that ends with you're losing him/her. adakah kau mampu?adakah kau bersedia?

i tak rasa hati i akan mampu mensayangi lelaki lain seperti mana i mensayangi dia. hati i tak akan mampu berikan cinta kepada lelaki lain seperti mana i mencintai dia. i tak akan dapat. tak akan mampu.

jadi,
bila ditanya bersediakah i untuk kehilangan dia..

jawapan i...

tidak sama sekali.

TIDAK.




p/s : kenapa aku cakap ini hah?

10 comments :

~♥LilButterFlyLadY♥~ said...

Nape u cakap camni..? ;( Kite suami isteri same2 la doa Allah jauhkan semua benda yg x elok kpd kita.. Mudah2an u & hubby pnjg umur, me & my hubby toO.. ;(

ZIANA ♥ FARREL said...

betul bunga ..i agree sgt2..even diala racun..diala penawar..i pn xsanggup kehilangan 'boy' i..huhuhu...
**tp bila gaduh xhengat punye!kekekkee...

:: Miss Naddy :: said...

daku jua....Tak rela...bukan je if terjadi kat BF tapi..lebih2 lagi kat family terchenta....Tak ready...tak ready untuk khilangan mereka...biarlah aku yang pergi dulu...tu aku rela drp lihat org yg aku syg pergi....sumpah aku bukan org yg kuat semangat...aku boleh mati kesedihan...

hmm...ok jadi aku pun tak malu la nak mgaku aku ni pun jiwang karat...hanya org tertentu je tahu...*erkk ke da ramai tahu??heee*....

Mulai sekarang harus lah kita mensayangi...*ejaan sebenar menyayangi..uhuk2* semua org yang kita Chenta...Dan paling penting kita terus berdoa supaya smua dijauhkan drp malapetaka.....amin...

Yat..entry dikau tlh mbuatkan daku menitiskan air mata dlm opis yng sjuk ini....lalu aku tunduk utk kaber supya org lain tak nampak....yer haruslah aku peluk smua insan2 yg aku syg mulai hari ni.....

*TAK SEDIA..........TAK RELA...*

acap said...

correction !
not mensayangi..
tp, menyayangi ukeyh !
hahahaha

eis said...

tak sedia..tak sedia.. :(

Sharinginfoz said...

just to say hi.. kalau free datang le my site..

Sharinginfoz said...

just to say hi.. kalau free datang le my site..

.BUNGA. said...

eyza : xderlah... just terfikir jek... i neh selalu gado2 ngan hubby... manalah tauu... ishh mintak simpang!

hot mama : samalah! kalau bergaduh mmg dah mcm drama swasta ah! huhuhu!

naddy : =_= *peluk kau*

acap : SIBUK! huhuhu

eis : yup. I TERSANGAT TAK READY JUGA!

Chooyaya! said...

kaksu pun pernah rasa macam tu,... tapi tak suka nak fikir, pasal taknak fikir pasal sgt sakit kalau terjadik... kaksu dah berenti fikir malam td but bila baca entry nih jadik nak fikir balik. heh!

.BUNGA. said...

;(