Saturday, November 7, 2009

Kesukaan. Kesayangan Juga =_=

bila hati sedang sibet kan kan, i selalu cr alternatif untuk menghilangkan kesibetan itu. biasanya pg cari cokelat then terus makan tanpa henti. kadang kadang mengamuk sambil guling guling kat lantai. tapi tu masa kecik la, masa belum baligh lagi. sekarang kalau guling guling kat lantai karang jadi isu pulak =_=

tapi sejak sejak dah matang ni (hewahewah!!) bila rasa sibet je terus dah tak buat kerja bodoh lagi dah. terus buat apa yg org matang selalunya buat la. iaitu TENGOK DVD atau BACA BUKU yg penuh memberikan inspirasi. so takdelah badan sakit sakit kerana membanting diri di lantai atau suara serak pasal terpekik terlolong ke hape. jadi 4 kesayangan i dibawah ini i recommend la kepada kamu orang kesayangan i semua. try la... muahOhOss! *_*
tengok cerita ini first time masa tahun 1996 ke hape. tak berapa nak ingat sangat. tapi first time tengok terus macam 'hoh beshhnyer kau!' lepas itu terus jadi kesayangan. =_= ada simpan 2 copy DVD movie ni. satu Hai punya, satu lagi beli sendiri. quote kegemaran "Life is like a box of chocolate. you never know what you're gonna get" sumpah kalau kau tengok cerita ini masih tak tau bersyukur dan menghargai kehidupan maka sila pergi terjun dalam longkang sekarang.

ini BEST tahap DEWA MATA TUJUH! sedih nak mam***! sibet! baca terus nangis meleleh leleh. lepas itu bila movie dia keluar lagi jahanam nangis meraung raung. orang pertama yang i suggestkan cerita ini adalah sue. lepas itu beliau kata "eeeiii citer ni kejaaaammm!" Stephen King memang terbaik laaa! banyak pengajaran. benci tengok John Coffey yg sangat angelic itu kena buli! sob...sobbb!

dua novel di atas adalah kesayangan i yg terpaling sekali ye! Sophie Kinsella punya series terus tak mendapat tempat dalam hati. Khaled Hosseini mmg brilliant habis. secara tak langsung, kenal Pakistan dgn lebih mendalam lagi. sumpah kau baca kau akan jadi macam terus masuk dalam buku neh.heh. serious. cubalah baca dua buku ini. kalau kau tak terasa tersentuh, baik kau pg mati sekarang! =_= paling sedih The Kite Runner. Hingus semua keluar lah.maluuu maluuuu!!! "for you, a thousand times over!" uhh... Hassan.

p/s : i selalu macam merungut hidup ini tak fair, tapi sbnrnya kat luar sana ramai lagi yg hidup dia org lagi teruk dari i. bersyukur ya Allah. =_=

10 comments :

Wife and Her Daily Notes said...

bila saya rasa dua tak fair...
suami pun akan kata begitu pada saya.

yang penting syukur...

salam kenal!

i link ur belok dlm belok i!

.BUNGA. said...

yep! syukur. susah nak praktikkan syukur nih.
ada jek benda nak dipokpekkan...

haiiii...

link urs tOo! =_=

.BUNGA. said...

eh eh...
alaaaa... ur blog open to invited readers only... ;((

sobsobsob...

Wife and Her Daily Notes said...

bunga,

huhuu...

klo mau..sila tinggalkan email kamu..nanti i invite u!

apizz㋡ said...

apakah?
novel?
ok saya cuba membaca. :D

.BUNGA. said...

asyhabul_kahfi@hotmail.com

apizz : silaaa silaaa! :)

~ SueHarriz ~ said...

hahaaaa...the green mile tu wat aku nanges tak hengat punye..smpai skrg aku ngeri nk tgk sbb takot moody, asyk nanges je. ko kan mmg idola movie aku..?? kekeee..forrest gump tu pn ko yg syorkan suh aku tgk. oh btw...dh tgk movie ORPHAN..? ni aku lak suggest kat ko. best gilosss..type movie yg kita suke ah. =p

.BUNGA. said...

sue dah tgk dah. aku bc review kau then terus g beli dvd pirate. muahaha =_=

mmg psycho gilos weh budak tuh!! dah tua rupenyer! harkkkkk!!

Wife and Her Daily Notes said...

pn bunga,

saya sudah add kamu..sila lah approve

amy said...

aaa the kite runner memang best.Baca buku die after tengok movie die,boleh buat kite bayangkan situasi sebenar apa yang berlaku dalam setiap ayat novel tuh..
best2..=)

http://amy.cematrix.net