Wednesday, November 18, 2009

Selepas Emak Bagi Ceramah...

maka haruslah i lebih produktif diwaktu cuti ini. bukan produktif hape macam lebih aktif buat baby ke hape.eh eh. tapi emak dah bagi amaran lah jangan malas malas cuti ni. Hanis Zalikha pun pandai masak jadi adalah memalukan kalau i tak boleh mencuba. at least tak buat dapur emak terbakar ke hape lah kann.okeylah emak, i try.

jad at least cuti sekolah ni selain mengemukkan badan macam ayam daging, maka misi utama adalah nak masak.ok nak masak. baru berangan-angan pun dah rasa bangga hoh lagilah kalau misi tercapai. nak masuk dalam paper.heh.aloi, nak masuk paper ok!

emak pokpek kata dulu emak umur 9tahun dah pandai masak, 15 tahun sudah pro 17 tahun sudah kawin 19 tahun sudah ada anak satu blablabla... ala emak kenalah faham i punya hormon kewanitaan kan tak seimbang. dulu gegurls lain sibuk belajar masak masa kecik kecik i main lastik dengan main polis polis dalam kebun dengan Ajam la. masak pun time kat Persatuan Puteri Islam punya camping masak megi pecah telur.haha.bangga.itu masa darjah enam.haha.

oklah emak.i belajar masak.dan masak dengan jayanya ye emak.emak janganlah bebel2 lagi emak oh.i sakit telinga.huhu.derhaka!

p/s : takziah dan al-fatihah untuk blackblack (my black lil'kitten) telah selamat pulang ke rahmatullah pada 18 November 2009 kerana kecacingan.uh.sob sob.

9 comments :

~H @ N i ~ said...

chaiyok2 bebeh
u can do it..
pasni buleh rase mskn u ek..hehe

.BUNGA. said...

oh terima kasih kerana prihatin dgn impian murni sayeee! hihihihi!~

acap said...

wakakaka//
padan muke kan..
ade owg kene pot pet ngan mummy dye..
hak3
xpandai MASAK !
wek wek wek !
:D

~♥LilButterFlyLadY♥~ said...

Bagus2,, Eyza suka.. Nnti bole la kite bertukar2 resepi.. ;)

.BUNGA. said...

acap haha derhaka yg teramat! sumpah jadi katak goreng! hah dah cuti sem kan?meh datang rumah... tlg i masak... hahahah...

eyza segan ah! u dah pndi masak kan??malu hooo!

ZIANA ♥ FARREL said...

hohoho...bunga nak masak??
ke buat rencah en"husband" tlg masakkan??kekekkeke...
i pn xsuke masak..sgt2la boring, tp boy rajin mcm en "husband" bunga..so selalu buat rencah je..bab2 masak dia buat..
P/S: dh masak antar kluang skit yer..;-)

.BUNGA. said...

haha.alamak alamak.
jgnlah begitu.malu oh!
haha.ok nanti kalau jadi la MASAK MEMASAK tu eh i courier ke kluang... wahahahaha!~

malu ah!

acap said...

hahaha//
katak goreng kew??
alaa, xbesh nyew nate tuh..
bg laa nate laen..
hak3

masak shamer??
jum jum..
i tlg miss ea..
tlg tgk taw..
wakakaka//

.BUNGA. said...

acap kalau setakat tolong tengok tak tolong pon tak hapeee... hohohoho!~