Thursday, April 30, 2009

Pemberi Setokin


halloooo!ni gambar sengal malam tadi time dinner grande yang cam konsert dangdut tu.whooohho.and tarrraaaaa... inilah zain-encik yang bertanggungjawab menghadiahkan setokin hebat tanda persahabatan sejagat tuh.whoh whoh.kacak kiut kan? ;)

Wednesday, April 29, 2009

Kisah Skandal-SuDoku-Dan Setokin

Okeh okeh cube teka ini adalah apa?ini adalah setokin 2 helai rm5 pemberian ikhlas zahir batin takde pape maksud dari encik zain ketua biro penerbitan sebagai lambang friendship. Gila pelik token bagi setokin tapi cam cool habes coz ini sangat pelik.mana pernah ader setokin masuk dalam list barang-barang yang harus dibagi sebagai lambang friendship?sumpah kau gile pelik la zain!tapi i janji cross my heart akan simpan setokin neh sampai selama yang mampu ye.maklumlah setokin murah kot kot la kena makan anai anai atau mereput,gila tak dapat nak selamatkan.hoho.tq zain! (oO-,)

Rasa nak tergelak guling-guling pulak bila orang kata i dengan hazimin adalah skandolos berkekasih gelap.oh oh geli okeh.kataku selamba.ya ya takde nafsu sungguh i dengan hazimin tu,sila la gosipkan i dengan lelaki kacak dan macho yang lain ya.whoh!hotnya!berapa kali la nak i cakap yang i dengan hazimin itu adalah kosmet yang gilos cam chibi maruko chan dan detective conan yang sesama men guli dihalaman rumah mak bedah ye.bukan skandal ye-bukan bukan.ye kami cam belangkas lekat ngan gam UHU tapi bukan ade perasaan ghairah ya.hoh. (kan i dah cakap yang cikgu2 induksi neh cam sekumpulan orang sakit otak yang suka wat gosip bodos lagi murahan cap katak macam ni.i taula i hot tak payah la nak gosip melampau-lampau.ouchhhh!)

Dan dan satu lagi nak bagitau (macam la ada orang nak tau) hahahahh, i sekarang dah pandai main sudoku atau sukudo (kata oat-kehkehkeh) dulu sumpah tak minat men sudoku rase cam bengong berlagak cam cool men2 dengan angka last2 jadi minat coz kena sumpahan bersumpit oat la ni (gilos kau oat aku bazir dekat rm50 beli buku sudoku-sibet kau) pastuh terpaksa plaks mintak tunjuk ajar ku sifu ngan mahaguru hazimin (lagiks skandal ku-kata orang) hazimin garang nak mati i rase cam tertekan habes menuntut ngan die tapi last2 jadi pandai cam genius plak walaupon nak complete kan yang level novice pon amek mase dekat nak sejam-bapak punya lama.hahahh.akhirnye berjaya gak.harus sumpah rase bangga.ngeeee... (oO-,)

Malam ni ader grand dinner-benci la.i nak study tok exam esok pon tak bleh.bongok ka buat grand dinnner night before exam?sumpah mengong cam escargot! Jadi sekarang neh rase tertekan sket nak shuffle dalam bilik pon cam tak kondusif coz bilik hotel cam agak sedikit kecil plaks.hohohh!

Nak tido la jap sambil tunggu turn mandi.hahahh-cam kena beratur lak mandi padahal i yang malas mandi sejuk gile!kecut tulang temulang saya! Malam ni nak pg dinner lagi pulak harus bersolek tahap tak hengat dunia!hahah.... (walaupun muke bila dah solek cam heroin opera cina jek-aahhh aku pedulik hapeee!)

p/s: tak sabar nak balik!



Tuesday, April 28, 2009

.......sayu.

....Terima kasih Hazimin coz susah payah bagitau penghulu,datin,biro kebajikan(yang lembab nak mampos tuh) and biro pengangkutan (yang cam sloth punyer tahap kebengapan) pasal keadaan kesihatan aku yang tak stabil ni and terima kaseh coz sepanjang hampir nak 2 minggu neh kau tak pernah miss amekkan kueh tiap2 kali time minum pagi.touching gile neh.tima kaseh hiburkan hati aku sepanjang aku demam neh dan time kaseh coz jadi reporter aku time majlis maulud tuh.time kaseh drivekan aku ke McD semata nak cari bubur.
Oat-Time kaseh coz hantar aku pg kenet time aku sakit teruk that day, time kaseh picitkan badan and tengkuk aku.time kaseh temankan aku pi cari bubur kat McD.
Nik Hafiz-time kaseh bg pinjam keta,time kaseh hiburkan aku sepanjang aku demam.time kaseh belanja aku tgk citer hantu.
Acca-time kaseh tapaukan makanan tok aku time aku saket that day.
Dila-Time kaseh masakkan air tok aku.time kaseh tahan telinga coz aku berdengkur hari-hari.time kaseh bagi aku nasehat soh banyakkan bersabar.
Time kaseh semua.serious shit aku tengah nanges ni...

Plain Hatred

I miss home so much! I miss my mum, I miss my dad, I miss my lil’sis, I miss my cats, above all- I miss my sugar sugar ;) I miss you, husband! Damn much. I cried inside. I just pretending like I never care, but I did.

Things are different here, totally alien. Sometimes, I don’t think that I can cope with this entire stupidity. I’m not used to shout and dramas, I’m not used to fake sincerity and mockeries, I’m not used with a bunch of teachers acting like a retard. Ironically, I miss school so bad!

I hate everyone here.

Sunday, April 26, 2009

Ni Namanyer Semangat Berkobaran! Gahahaha! (oO-,)

p/s: another compelling evidence that we were stalked by other!! ;p

Friday, April 24, 2009

Suka Kami Ea???


I’ve tried to mix around but each time ended frustrated. Why do other peoples always think that TESL students/graduates as an alien? As if we are from the other world? (sighs) maybe they don’t like the way we act, or maybe they just hate they way we twirl our tongue, maybe they are envy because they can’t have those thick Rs like we did in ‘betterrr’, ‘ensurrre’, ‘trrrry’ and many more.

We are only three heads of immature-liked kids, so not-cool and annoying too, but why they do keep on taking pictures of us as if they kind of fancy us?

Induction course is getting worse and worse.

Bunga-Hazimin-Shamee

Wednesday, April 22, 2009

Apehal... (**-,)

main kerusi beracun pon nak gadoh-gadoh
.bodo. betol laaaa....
selama ni tak penah main kerusi beracun ke???
nama jek cikgu-
buat malu!

Monday, April 20, 2009

(oO-,) sedeyyyy

.saya nak emak.
...saya nak makan mak masak.
saya nak cium mak.

owh owh...
dikala ini--
saya sangat rindukan emak...lebey dari rindukan hubby... ;p

.emakkkkk!.

p/s: it's 12.30 am-and i'm still awake!~induksi sucks!

Saturday, April 18, 2009

.bOsan tau tak!!.

.masuk induksi je jadi emo emo.
i and encik hazimin dah mula bosann!!!
owh ya..kami satu group!!! (oO-,)

Saya Happy Sehingga Tidur Pon Tersenyum Walaupun Penat (oO,)

malam pertama di kursus induksi bukan sesuatu yang cool dan harus dibanggakan okeh.itu sangat bosan dan lebih bosan dari tunggu bas ekspress time hari raya kat pudu nak balik kampung tapi bas sangkut takleh masuk dock pasal sesak sangat.ape kau merapik neh setannn!eh eh jangan cakap macam tu la.tak baik.maaf ye semua (oO-,)


naseb bek bilik hotel sangat best,selesa cam tak hengat,then rumet plak cool nak mamp*s cam apetah.whohh bersyukur habesss!then lagi nikmat coz kursus neh jumpe plak kosmet2 dizaman kegemilangan teslians UPM batch 03/07 iaitu incik hensem ala ala mawi encik janggut aka hazimin yang ensem cam hape dan miss shameela yang suke senyom cam kerang basi eh busuk tapi mereka semua penyeri hari i kat sini.bersyukur ok.tadah tangan mari ucap syukur pada illahi! (oO-,) kami bertiga pon dah bley buat situasi sangat cool dan havoc dan hollywood ala ala cam budget bagus buat perangai budak2 tesl yang mudah dibenci orang sekalian.muahahaha!~


ok ok.in short.i takde masa nak hapdet panjang berjela-jela.jap lagi mahu titon ya.mengantok dan sangat rindukan tilam best bau CK dirumah dengan husband hensem disebelah.ohokhok.


ok-nak ucap thanks kat cik rumet yang cool dan bergadget coz bawak celcom broadband!hoyeehhhh anda sangat bagus!tabik spring!toink toink!!~boleh hapdet blog kalau sempat! yeayyyy!


.kepada peminjam awan guling,sila pulangkan ditempat parking dan bayar duit sewa+parking kepada pakcik samat yang bertugas.

Thursday, April 16, 2009

2 Minggu Ini (Sila Rindu Saye Ye.. (oo,)~huhu)

haih-esok dah start induksi untuk 2 minggu.bestnyerrrr!!!! (sila baca dengan nada yang sarkastik habes!). best betol terpaksa habeskan masa 2 minggu dok dalam hotel cam ayam daging dok dalam reban.bestnyer dapat dengar ceramah pasal perintah2 awam yang i minat sesangat tu.bestnyer dapat jauh dari husband.bestnyerrr tak jumpe kucing2 tershayang for this two weeks, bestnyerrrr bestnyerrrr bestnyerrrr! (haihh-tekanan.mampat.)

so gov dearie, please make sure this induksi thingy is worth it!


.saya pasti saya kan bosan sampai tetido sambil handset didalam mulot.


p/s: tadi pentaksir oral tak datang plakkk-penat i berhempas pulas update file!!!


ps/s:gracias students 5KM2 coz tadi dah berhempas pulas berlakon ala ala students yang baik, bagus dan dengar cakap!!whohhhh-rase bangga pula! ;) tapi malangnya si encik petaksir itu tak datang pulak!haisshhhh!

Ting Tong...

i have a confession to make...
sesuatu yang penting tetapi memalukan...
I nak semua orang tahu,
Jadi bila ini berlaku di depan mata anda,

Anda tidak akan membuat muka pelik dan kepelikkan..

Ya…

It happened today at school… (dah tak bley control dah…)

And pernah kantoi among my colleagues- malu betol…

Ready??
--------------

---

--


When I’m starving, I talk nonsense.

(oo)

So.. when you happen to see me acting strangely, talking gibberish, smiling and laughing and incoherently talking about things…

Then you know,

That

I’m hungry.

.tak cool betol!!!.

Tuesday, April 14, 2009

hohoi!! ;D

mari kita berjoget tarian punggung
mahu tak?
.ala yang macam shin chan selalu buat tu.
jom!!!

Sunday, April 12, 2009

hoih-kau ingat cool kah pakai shades dalam shopping complex??!

huh.benci betol la bila terpaksa tolerate dgn benda2 stupid macam neh!rase nak muntah pon ada-tapi terpaksa la control cun siket almaklumlah dah pakai cecantik cam hot gitu takkan nak muntah belahak in public pulak-kan?rasional la bebeh.tapi serious saya rase cam nak sepak-sepak jek due hekor makhluk Tuhan paling *%4# tu-cheyyy perasaan macam bagus,hebat,cool dan bergaya la tu-ele ele,kembang kunchop pulak anak tekak neh. dahlah buat aksi aksi pramugara terlampau di khalayak ramai,chechehhh kekonon manja la gituw-wekk wekk.eiiii-sungguh tak peka betol couple kat belakang saya neh. (Oo.)

saya pon terus kosentret beratur (BELI TIKET TENGOK CITER JANGAN TEGUR-yang macam citer hantu-tipikal-tido-lagi-bagus) sambil pura pura tak perasan langsung adegan adegan nak-kena-lempang couple dibelakang saya.tertekan betol.sambil tu saya of course la still control cun walaupun status diri sebenarnya dah tak valid lagi dah (KEH KEH KEH-haih..). sampai je turn saya beli tiket, tanpa melengahkan masa saya pon beli 3 keping (anak solehah neh tengok movie dengan mummy and adek kaki-pau-duet-gaji-kakak-cun) then terus nak beredar dari situ bila tetibe saya terperasan yang sepasang mata sedang jeling tak hengat ke arah saya yang sedang melangkah dengan sopan dan catwalk.saya pon toleh ke kiri-duhh-rupe2nye gf couple dibelakang saya tadi sedang menjeling dengan tidak sopannya-ala ala cam tak puas hati gitu-haih,tah kenapa pulak kau?saya buat bodo oke (bukan bodo itu saya-ya.ya ya saya tahu semua faham.) euwww-cam bagus pulak mahu jeling2.si bf budget-hensem pula tersengih2 cam bangga habesss-oh kau kenapa ya?kau ingat kau kacak kah?maybe mereka perasan kot saya buat aksi tak selesa bila mereka bermanja2an in public.wtf?like i care...

so-dengan suara yang sengaja dikuatkan volumenya saya berkata kepada adik yang buat muka tensen menahan kelaparan;
"haih-ingat HENSEM sangat la pakai shades hitam dalam shopping complex!dahlah tempat ni gelap,pakai lagi shades gelap.tak ke b***h namanya tu!"hah-hambek kau.terasa hatikah?khakhakha.then saya pon buat2 pandang couple itu-huih sungguh tak puas hati muka si gf.haha malu kot?bole blah!
then si adik comel pon dengan selambanya menjawab;
"biarlah.balak die buta kot?kita fikir positif jelahhhh..."

haha!hambek kau lagi!saya gelak besar2 (cam buat2 pon ada gak-ah tak kesah!)

sambil wat muke chomel kami pon pegi dari situ coz adik dah takleh tahan lapar (KAU NEH KERJA MAKAN JE!).haha tulah balasan wat aksi lucah depan khalayak ramai macam orang tak tau malu ya-peluk peluk,gesel gesel cam kucing gatal nak mengawan-haih-then bodos nyer kau pakai shades hitam dalam shopping complex, Puff Daddy pon tak bodos cam kau la-hingat kau kacak la konon-wekkk!tak faham tak faham!oh oh dan si gf,kamu tidak cute ya-kamu cam ada conflict image jek-tak faham la fashion kamu-fashion victim.duhh-jeans lipat dihujung kaki itu sangat out-of-date ya-hello?


oh oh.tercemar betol hari minggu saya dengan insiden begini.kebodohan takde toleransi la!


ingat ya:jangan sesekali pakai shades dalam shopping complex-kamu nampak sangat sangat super bodoh cam orang bodoh.tak cool langsung!

Saturday, April 11, 2009

Hutang Tag Dibayar Tag

Seha dan Azleza dengan konfiden nye telah men ‘tag’ saya tanpa ade perasaan bersalah langsung. Haih-naseb bek la tag neh pendek-hoho. Maka, dengan kesedaran sivik yang memuncak, maka tag neh telah pon dihasilkan.

1. apakah nama blog anda sekarang dan kenapakah anda memilih nama blog itu?
Nama blog saya yang gila glamer neh adelah .geek in the pink. Kenapa?tah-cam cool jek.hakhak.
2. apakah link blog anda dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://puterihati.blogspot.com/–yelah,selalu berangan nak jadi anak raja-hambek kau,teruskan berangan.khakhakha.
3. apakah method dalam penulisan anda?
tah heh-biasanya lebih kepada mood nak tulis apa. Ha,kekadang cam supan habes, kang kekadang cam kuang hajaq pulak-tahlah. Ikot mood semasa. Haih~
4. pernah terasa nak hapuskan blog anda? kenapa?
tak pernah. Sayang blog neh. Walau xder pon orang nak baca-sangat tak kisah (errr..tapi kisah jugak-jangan la tak baca pulak yeerr kawan2... ;p)
5. apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini
Seha-peminat owen nombor satu-haha-perasan tol-kikiki-mahap2! ;)
Azleza-Blog die cumel habess-tak lama lagi nak tukar status-jeng jeng jeng ;)
6. senaraikan calon yang akan di tag?
naddy
nad
nadd
genie
hafizal
.selamat maju jaya dan bergumbira.
hahahaha

Friday, April 10, 2009

.sayonara.

she is going to leave me (us, i mean) for good.
there'll be no sight of her anymore.
im going to miss her so much (if only she knew)
be a good gurl,sweetheart.
till we meet again.
.tata stevie.
.lotsa luv.

Saya Hebat!


.hebat.
mengaku-lah wahai sekalian umat manusia
bahawasanya saya adalah manusia hebat.
dengan markah sebanyak 618650
status: Thesaurus Rex (Level 26)
.ada yang bisa menewaskan?.
(gambar bukti akan diupload kemudian.mahu tido.hoho)

Thursday, April 9, 2009

Kenapa Kau ni??!

Orang kata saya menghidapi sindrom ‘balik BTN’. Merasa patriotik secara tiba-tiba, rasa bersemangat bila ternampak bendera Malaysia, secara ghairahnye mengoogle lagu ‘Warisan-Sudirman’ (siap menyanyi dengan sepenuh hati-paksa sekali husband nyanyi sama) dan yang lagi ajaibnye,saya mula membaca buku perlembagaan Malaysia. Ini sangat pelik ok. Saya mula kurang bercakap dengan manusia lain melainkan perkara-perkara yang melibatkan kenegaraan. (diulangi-kenegaraan) Pheww- sindrom ini sgt membimbangkan.

Bayangkan-saya, Nik, Oat dan Tim menghabiskan masa hampir 3 jam bercerita mengenai hal-hal kemerdekaan tanah melayu, isu2 politik semasa dan perlembagaan persekutuan dengan ilmiahnya! 3 jam okeh! Ini sesungguhnya sesuatu yang ter-pelik sekali! (3jam bersamaan tawaf shopping mall sebanyak 7x!)

(kembang lubang hidung)

Mode dalam diri adalah sangat bangga,ya. Saya mula rasa sangat bertanggungjawab terhadap negara dan perjuangan orang melayu menuntut kemerdekaan. (time neh dah rase sebak dah nie...) ok ok-saya agak mengikut emosi sedikit. Haih-tak pernah terfikir yang saya kan menjadi begini.sangat tak boleh blah,okeh!

Banyak yang kita terlalai sebenarnya. Ini bukan bercakap pasal pegangan politik okeh-ini adalah kesedaran terhadap negara dan hak kita sebagai orang melayu. Kita lalai.

Kata azimat Hang Tuah;
“Takkan Melayu hilang didunia...”


Owhh tersangat betul la saya ini terkena sindrom ‘balik BTN’.

Wednesday, April 8, 2009

BTN [.best.]



andai
ku terbuang tak diterima
andai
aku disingkirkan..
kemana harus ku bawakan
kemana harus ku semaikan
cinta ini...
aku
bukanlah seorang perwira
gagah
menghunus senjata
namun hati rela berjuang
walau dengan cara sendiri
demi cinta suci
.tersedar.


Monday, April 6, 2009

Hati Malaya

Tugas kita belum selesai rupanya
Bagi memartabat dan memuliakan bangsa
kerana hanya bangsa yang berjaya
akan sentiasa dihormati
Rupanya masih jauh dan berliku jalan kita
Bukan sekadar memerdeka dan mengisinya
tetapi mengangkat darjat dan kemuliaan
buat selama-lamanya
Hari ini, jalan ini pasti semakin berliku
Kerana masa depan belum menjanjikan syurga
Bagi mereka yang lemah dan mudah kecewa

Perjuangan kita belum selesai
Kerana hanya yang cekal dan tabah
Dapat membina mercu tanda
Bangsanya yang berjaya.

- Tun Dr. Mahathir Mohamad (Malam Puisi Utusan, 4 Mei 1996)

.saya tidak malu mengakui.

dimalam itu...

airmata saya mengalir laju,

mengenangkan betapa bangsa yang saya cinta ini...

semakin lupa sejarah damai ini dicipta,

dari titisan darah bapa-bapa kita.

panggillah saya dengan nama apapun...

saya tidak malu mengakui,

saya menangis kerana anak bangsa kita.

.patriotik.

Kembali :)


salam.
alhamdulillah.selamat menjalani program Biro Tatanegara.pulang penuh berilmu.alhamdulillah.
saya akan update nanti yah..
baru sampai rumah...
penat.
hehe.... ;)
.takde yang rindu saya ke?.

Thursday, April 2, 2009

BTN~[haihhhh...]

dahlah tak berapa nak sihat...
BTN plak panggil untuk kursus...
memang elok sgtlah tu...
2 April-6 April 2009
haihhhh....
.ini sgt bosan.

Wednesday, April 1, 2009