Tuesday, June 30, 2009

Rasa Rindu Yang Sakit...

i rindu nak tengok dvd back-to-back dari after isya' sampai nak dekat subuh.rindu nak ke hulu ke hilir just pakai boxer dan sleeveless-rindu nak bebel bebel dengan HAI sampai pagi pagi buta siap hafal ayat rutin yang i selalu cakap kat HAI kalau dia dah takleh nak stop dari babling "HAI kau bersuara lagi sekali aku pijak perut kau." kedengaran agak brutal dan kejam tapi i rasa itulah ayat yang paling ber-friendship sekali. rindu oh ber-gosip dengan teman teman tidur (kalau HAI balik kampung or pegi mana mana dan tak balik malam maka wanita wanita simpanan i akan temankan i tido malam.geli manja.) SUE-JEN-AYIE-tsk.semua lah. rindu nak bangun sahur dengan HAI tapi last last mata terkebil kebil pandang menu ber-sahur yg tsk sedih habes.rindu nak beratur depan ATM every semester open tapi kecewa bila baki akaun tingal RM12.43 (PTPTN tak masuk lagi!)

i rindu semua tu. i tak banyak kawan during my undergraduate years. but i've found quite a number who undisputedly turn themselves in and be my besties forever.

Tribute to : HAI (first person mad with~hohoho),NIZA(first person annoyed to~heee),SUE(first person envied with),KOI (first person laughed with),KETET (first person spoken to),FAZRUL (first jogging mate). life will never be the same without you guys.

Monday, June 29, 2009

Patah Hati


i pun tahu patah hati.tsk.tahun ini dah macham tahun patah hati.dem~pernah sumpah pada diri sendiri tak mahu nangis lagi (oh nangis kerana kaki tersepit pintu masa induksi tu tak kira eh.tu sakit oh!) apa cool-nyer kalau terpaksa tekup muka pakai bantal then nangis semahu mahunya sampai mata bengkak dan badan serta tangan calar balar?(ini effect saja ye.sekadar ambil contoh dari filem melayu.harus la nangis tapi mascara melentik lentik oh!) kadang kadang rasa penat.give up pernah jugak terasa rasa.

"As you grow up, you will learn that even the one person that wasn’t supposed to ever let you down probably will. You will have your heart broken probably more than once and it’s harder every time. You’ll break hearts too, so remember how it felt when yours was broken. You’ll fight with your best friend. You’ll blame a new love for things an old one did. You’ll cry because time is passing too fast, and you’ll eventually lose someone you love. So take too many pictures, laugh too much, and love like you’ve never been hurt because every sixty seconds you spend upset is a minute of happiness you’ll never get back. Don’t be afraid that your life will end, be afraid that it will never begin."

kau sebenarnya tahu yang aku kecewa.tsk.

Saturday, June 27, 2009

Main Pondok Pondok.

video

datang skool masa time time weekend adalah sesuatu yang bersifat malapetaka.mood jadi lain,simptom bermalas malasan menjadi jadi dan yang paling ketara sekali adalah kekerapan guru guru melihat jam.(nak balik cepat!pfttt!) hey sabtu oh!sapa yang nak sekolah!

okay,guru sebenarnya sumpah kreatif habes.bagi mengelakkan rasa boring yang melampau menguasai diri maka ini yang kami lakukan.

MAIN PONDOK PONDOK OH!

pertama,kalau students nampak memang sangat SUWEY!jadi silalah ada seorang yang menjalani undercover,standby jadi penjaga pintu.haruslah ok.maaflah sapa sapa yg terpaksa jadi post guard.hehehe.

MANGSA KALI INI ADALAH RADIN!

Friday, June 26, 2009

Orang Kalau Takde Keje Dia Akan Buat Menda Bodoh

tsk.tolonglah kasitau,yang u guys akan tetap kawan kawan and main sep sep sep mi mi mi dengan i walaupun i begini...

i come in peaceee..bipp bipp...

orang planet Nameck

manusia cool ber-hidung penyek jimat oksigen

setan nyer muka!wtf!

aib...aib...

whoh!ini sudah lebeyyy!

tsk.masih adakah yang mampu jatuh cinta??

planet of the Apes

hahh! ni chumel neh! sayang yang ini! sayang yang ini!

u guys kawan ngan i tak pilih rupa kan kan kan??

Thursday, June 25, 2009

HOI HOI! (Autobot Rules!!~Tetibe pulak!)

MAKA DENGAN INI DIISYTIHARKAN BLOG INI IS OPEN TO PUBIC EH EH TO PUBLIC.takkan ada adegan adegan patah hati sambil macham ugut ugut nak private blog.lantak la okeh.READ ON YOUR OWN RISK.pasni kalau ada lagi pot pet pot pet dibelakang i and tak puas hati sana sini dan keji mengeji lagi,turun naik ofis sana sini maka perang akan di-declarekan.tahu?INI AMARAN.geli betul.kata dah matang,orgasme berkali kali,berlagak macham cool kentang tapi baru baca blog sumpah-femes ni pun dah heart attack siap nak kena masuk air segala wtf oh!

maka dengan ini juga i nak bgtau (walaupun xder sesape pun tanya!hakhak) MOTIF i mem-pelihara blog adalah seperti berikut:

1. INI ADALAH DIARY PUBLIC I.(jadi suka hati i nak tulis apa asalkan i tak rasa ia menyinggung sensitiviti KAUM,AGAMA DAN NEGARA.kalau ada yg rasa i singgung HATI dia dengan apa yang i tulis kat blog ni oh adakah i perlu kisah??)

2.MEDIUM PENYALURAN EMOSI (sila baca berkali kali kalau tak faham.emosi di-sini bermaksud keadaan mental i bergabung dengan perasaan.MARAH SUKA GERAM GEMBIRA HORNY AH SEMUA LAH! so,apa yang i tulis adalah emosi sebenar i.tidak di-tapis.FAHAM?memang saja pun taknak tapis tapis.nak tapis tapis beli pen-tapis air la!)

3.GET CONNECTED DENGAN BLOGGERS LAIN YANG COOL KENTANG DAN ADA KUASA GHAIB (walaupun mereka ni i tak pernah jumpa/com molot/ber-gimme five secara langsung tapi i tau mereka neh ada selalu dengan i.mereka nak baca apa yg i tulis walaupun itu hanyalah satu karya merepek yang agung.mereka tidak kisah dan TAK PURA PURA OH dan tak keji macham KAMU!so bolehlah kata blog i ni TEMPAT MELEPAK ORANG COOL jadi orang2 yg TAK COOL sila la ke blog 'mari membuat ketupat pulut' atau 'mari belajar mengeja SUCKER' atau blog blog maknyah yang lain.INI BUKAN TEMPAT ANDA.

jadi,sila-lah BEHAVE bila berada disini.sini bukan tempat kamu orang SAKIT OTAK yang hopeless dan kurang kasih sayang ya.THIS IS BUNGA'S TERRITORY.ingat itu.

Terima kasih buat bloggers yang support i selama i dalam proses hibernasi sejagat ini.ANDA SEMUA RAWK!!!YEAHHH!sayang semua oh!

UCAPAN KHAS BUAT KAMU : Janganlah sibuk cakap pasal etika kalau kamu tak tahu maksud etika itu APA,okay?kamu tahu saya siapa?Hey hey ini budak yang suka sepak orang ketika lapar okeh!jadi sila-lah gerun!

Tuesday, June 23, 2009

Permission Denied!!!


i'm thinking of setting my blog to a private mode. only selected peoples can have the access to my oh-so-gedix-blog. what say you??things happened lately and these things pissed me off. should i say this over and over again??? DON'T READ MY BLOG IF YOU CAN'T HANDLE THE HEARTACHE THAT FOLLOWS!my blog is strictly for cool peeps only. perverts, morons, sackheadeds and pathetics are not welcome. SEE THAT?THOSE IN THE GROUPS ARE NOT WELCOME.

Kepala Masuk Dalam Pasu

tsk.harus i start menulis yang baik baik di dalam ini blog.

rombongan meminang mahu datang.

tsk.

tsk.

Wahai Perot Dan Nafsu Setan

i sedang bersahur.ya.bersahur. (sahur apekejadahnya pukul 12 tengah malam ni!!) ye la.esok pagi pagi malas nak bangun,jadi sahur cepat.puasa ape?SIAPA TANYA LAGI PUASA APA I SEPAK SAMPAI LEBAM.

perot,u jangan buat hal ye.oh dan nafsu setan,tsk.nasihat pun tak guna.nama pun dah setan.insyaALLAH.dengan kuasa bulan, DATANGLAAAAAAHHHH! (terus bertukar jadi sailormoon!) haippp!

8 hari.sila ganti dengan kadar segera.oh.

lemak,sila go away dari perot ku.tsk.

oh oh dan daddy SELAMAT HARI LAHIRRRRR! :) SAYANG DADDY BANYAK BANYAK! (tsk.daddy...daddyy cooolllll!)

Sunday, June 21, 2009

Craving For 'Cistat' (oO",)

Dem ah!~At last! padan muka kau wahai cistat yang sedap!!walaupun kau buat muka comel oh! tatapi kau TETAP masuk dalam perut i! hahaha! (org jahat selalu pasal gelak 3x je??) dah 3 minggu i macam org gile occay.cari ini cistat.habis pusing 1 bandar nak cari cistat tapi ended up beli handset maklong (wtf!~)susahnya nak cari cistat kat sini.org sekarang sibuk sibuk jual shawls sampai tada masa nak belajar buat cistat and pasarkan melalui blog/web ke.kapikek melambak tapi cistat...oh!

then nasib baik masa tengah blog hopping and hope-ing, terjebak pulak (adakah??) kat blg kawan lama masa zaman batu eh eh zaman study dulu.tsk.perempuan ini harus ku beri gelaran 'wanita oven' sebab dia suka masukkan segala benda dalam oven and then tarrraaaaa...dah siap jadi kek/kapikek/poppers ke.. heee.kalau i..oh!usah bermimpi disiang hari.

then i paksa paksa dia buatkan i cistat then hantarkan malam semalam jugak (tapi dia ada hal dengan baby dia so terpaksa ditunda) lantas i pun tetido dengan tak makan coz my oh-so-gedik tummy refused to eat anything but cistat.mengada sama macham tuan tanah eh tuan dia.

then pagi pagi tadi dia hantar cistat itu beserta aromanya yang macam oh menusuk kalbu (SIAP KANTOI I TAK BANGUN PAGI LG!HARKK!) maka sekarang dah kantoi satu malaya yg i bangun lambat dikala cuti skool.tsk.normal la kan.ala sila lupakan itu sekarang!maka dengan tak gosok gigi (dem!~kantoi lagi satu tabiat burok i!!) i pun memakan la cistat yang rasanya sangat...









HO HO LIAU!!!!
(dem teringat iklan mee udang!brader itu agak bangsat!)


whoh-tahniah kepada lily kerana berjaya membuat kepengidaman i terhadap cistat berakhir! sedap okeh then harga pun munaperak (asek munasabah jek!) so sesapa dok area ZIMBABWE and nak menyerang hendap eh nak melanggan eh nak mengorder produk dia maka bolehlah lawati : http://lilysecretoven.blogspot.com/ nama dia LILY. jangan panggil dia jonet nanti dia tak mau buatkan u punya order! ;p

TENGS LILY!!!!





p/s: tsk.terasa bila hubby tanya 'u ni mengidam2 ni pregnant kah? (sambil tonyoh tonyoh tummy i dengan jari) ish!

Friday, June 19, 2009

Hikayat Orang Perasan Chantek~

kecuali diri kamu sendiri (YA,INI BUKA TYPO ERROR) berapa ramaikah orang perasan chantek yang paling annoying pernah kamu jumpa??!tsk.kan dah kata,tak perlu count diri sendiri termasuk jugak dalam list.1?4?87?806?banyakkkk!

pain in the ass oh!bayangkan terpaksa meneruskan hidup dengan org begini.tapi kadang2 mereka yang perasan chantek nih dahlah memang chantek pon.lglah annoying whoh!siap tulis kat shoutout fwenster or fesbuk 'sila jangan kacau saya.mesej haramjadah asing dari pendatang asing strangers tidak akan dilayan.friend request pun akan direject.i tak layan sembarangan.I LAYAN ORANG CHANTEK DAN MAMAT HENSEM JE.' tipu.ayat yang last tu i tambah sendiri.
(T T) ada ka patot.maka orang yang tak chantek dan tak hensem pun akan terasa hati.tsk.

tapi,ada jugak orang yang tau diri chantek tapi ber-mati matian cakap diri tak chantek!!'mana ada mata i YANG BULAT AND GALAK ni chantek.Ish takkanlah BODY MANTOP I SEXY OH OH ni lawa kot?ish.janganlah puji i.KULIT I YANG FLAWLESS ni apa sangatlah banding dengan kulit shomel u yang MENGGERUTU tu.ish.jangan la PUJI.jangan la PUJI.i BUKA LAWA PON.u RABUN KOT!' i penah puji someone dan dia jawab begini.kalau depan mata i memang rabak dah hidung dia i kejakan.

I TERPALING SUSAH NAK PUJI ORANG.

so bila i dah puji, jangan la kau buat muka gedik gedik cakap oh oh takdelah tak cantik pun.oh!

i pulak?well,that's why la i kata jangan kira diri sendiri sbg org perasan chantek.coz i memang manusia yang selalu perasan chantek.ANNOYING OH!

Thursday, June 18, 2009

Kembali Ber-gaya RANGGI oh!


tsk.sila la kagum.
(takmoh kagum pon takpe.)

pendekar hitam kembali menguasai jalanan tanpa takut tertangkap
oleh pak polisi di-kala ada road-block (dem!~)

bodoh kalau hilang lagi i ilmu hitamkan si pencurinya!!!

Tuesday, June 16, 2009

Down The Memory Lane :)

video


this one is considered as one of my most embarrassing moment!~ thanks MIN for being so supportive! :p


video


MIN : NOWADAYS GROUPER FISH-DO YOU KNOW WHAT IS GROUPER FISH??

VOICE : YESSSSSSS! (GUESS WHOSE VOICE IS IT??)

MIN : LOVELY GIRL-PLEASE.GROUPER FISH?

VOICE : IKAN KERAPU TEACHERRRRRR!~

MIN : AAAA YES-GROUPER FISH IS IKAN KERAPU.

owhhh i just love the moment he mentioned me as 'lovely girl'! :) you should see their faces!! T_T

$$$ Can't Buy Happiness~


Pernah dengar the saying "who ever say money can't buy happiness, they just don't know where to shop!" itu adalah ayat orang bangang sakit hotak lagi hidup alone,sengsara dan last last mati kering takde orang datang melawat jenazah. jika dengan melempang mereka i dikurniakan darjah kebesaran dato dato (bukan datuk datuk like ada cucu pat lima belas orang ye...) maka dengan rela hati bebeh,dengan rela hati!.

pernah tak dulu dulu masa u berchenta and then u macham ada problem dengan bf/gf u or sesuatu dtg menguji chenta u guys then u pon macham berdoa (walaupun solat macham buat tak buat je-tapi wajib berdoa pulak time susah baru nak ingat Tuhan) "Ya Allah,aku taknak harta banyak banyak, taknak duet banyak menggunung ganang, aku cuma nak dia jadi milik aku sampai forever..." ataupun "ahh tak kisah hidup miskin asalkan i ada dengan u..." penah penah? hey hey i penah okay.i penah gunakan ayat itu dalam berdoa ya.and Tuhan makbulkan doa i :) best tahu.

berapa sangatlah gaji seorang cikgu yang belum pun sempat nak ambik exam penilaian tahap kecekapan (PTK), then husband i pun bukan kerja manager bank atau manager hotel atau tauke ganja eh eh tauke kedai,husband i seorang auditor sahaja.tapi tapi kami seronok hidup rasa bahagia rasa sweet walaupun kami just drive vivalicious maroon dan savvivor hitam yg classy oh oh itu.hey hey takde duit menambun kami masih mampu hidup gembira dan gelak gelak bahagia dan tsk...bersyukur oh.

duit memang boleh buat i bahagia rasa macam mati atas tilam duit duit rasa macam makan anggur ada orang suap rasa macam baru beli beg guess new arrival rasa macam pergi kerja pakai baju baru,tapi itu hanya sementara.bahagia dibuat buat.mari i bgtau apa yang buat i bahagia sampai tua mati dan mereput dalam tanah, ialah bila i sentiasa tau yg ada seorang lelaki biasa biasa yang sayang i dan terima baik buruk i dan cintakan i dengan sepenuh hati beliau.oh.itu cukup. coz i tau,dia akan sentiasa berusaha untuk mem-bahagiakan i.

tsk.apa ni apa ni.

Sunday, June 14, 2009

APA?SEKOLAH?????

wohhh sedapnya nak cuti lama lama!!!
yahhh!
back to school!
AGAIN~
MY CONSTANT HEADACHE BACK TO BUSSINESS!

Friday, June 12, 2009

WHAT I BEST...







i suka cartoon.kalau i amek art dulu,sah sah i sekarang dah masuk majalah UJANG weh.wtf-punye cite cite.tak kisah tak kisah.i suka ekspresi perasaan dengan abadikan dalam sekeping kertas.dem ah~kadang kadang kantol dengan cikgu (masa sekolah) haram i buat cartoon dalam buku add math siap kutuk kutuk itu cikgu! (Mr.Yap Eng Kiat) maunyer dia tak marah~haihh... dah besar besar ni... nafsu nak men-doodles datang kembali.kali ini,lebih rakus...

Kekasih Gelap!

OWH TAK PAYAHLAH EMAIL AKU DAN CAKAP BINI KAU DAH PREGNANT!HEBAT LA KAU KIRENYE????ALA....MACHAM LA AKU NAK KAWEN DENGAN KAU IN THE FIRST PLACE!!SEKSOK KOT AKU PREGNANT AKU BUAT SIDANG AKHBAR!YE SIDANG AKHBAR!!!

BEREMOSI BETOL LA!

Potong Stim!!~

why mummy whyyyyy!!!~

sedap sedap i sedang ber-mimpi dating dating dengan bio-nik

mummy i kejot soh pegi pasar beli sayur....

ada ka patot?

ada ka patotttttttttttttt!!!!

Wednesday, June 10, 2009

Ada Cinta (Tsk.Sumpah Naddy+Andak,Kau Akan Ter-Sentuh)

Ada Cinta

Ucapkanlah kasih..
Satu kata yang ku nantikan..
Sebab ku tak mampu membaca matamu..
Mendengar bisikmu..

Nyanyikanlah kasih..
Senandung kata hatimu..
Sebab ku tak sanggup..
Mengartikan getar ini..
Sebab ku meragu pada dirimu..



Mengapa berat..Ungkapkan cinta..
Padahal ia ada..Dalam rinai hujan..
Dalam terang bulan..Juga dalam sedu sedan..



Mengapa sulit..Mengaku cinta..
Padahal ia terasa..Dalam rindu dendam..
Hening malam..Cinta terasa ada..




AKU SAYANG KORANG SAMPAI LEBAM!

Tuesday, June 9, 2009

Tuhan...

migrain menyerang lagi.

i sangat sakit.

tsk.

I Memang Tak Sedar Diri

ye lah ye lah.korang boleh kutuk i sekarang and korang boleh lah pull faces kat i sekarang sambil ter-jelir jelirkan lidah and spill out sentences like "euwwww-haram pompuan ni memang tak sedor diri!ada hati nak mem-photog gadget pun tarak,masuk longkang boleh tak!!"ya ya ya.my first wedding assignment.believe it or not.tanpa bayaran.di-ulangi tanpa bayaran.tsk.baik kan hati i?walaupun i tak sedar diri tapi i baik.tsk.

i memang takde gadget canggih canggih.that's why bloggers kutuk habis siap sumpah i cakap "chitporahhh kau tak malu ke panggil diri sendiri photog tapi lense standard!wekk wekkk!"tsk.i kecil hati tahu!~haih.ye.i punya dslr tak boleh bertukar jadi optimus prime macam korang punya.tapi tapi-bagilah i ruang untuk berkarya.tsk.

(dem ah-teremosi)

kepada abang joe jambul dan kak suzi :selamat pengantin tak baru.hehehh.kan kan kan? (oO-,)

ini sedikit teaser untuk kamu bloggers yang i cintai! :)





tsk.hmmm.

Sunday, June 7, 2009

PENCURIK KAU!

WTF~!!
mak i pernah pesan, mak i kata "jangan mencarut.jangan memaki maki.jangan men-keluarkan kata kata kesat..." time itu i sangat kecil,nak me-lawan pon rasa cam tak patot coz kalau i me-lawan nanti i teringat citer si tenggang karang mak i sumpah i jadi batu.dah tak boleh kawin!so sgt scary la kan.tapi tadi i memang sumpah tak igt pun pesan mak i. macamana la i tak jadi macam neh, tadi before masuk panggung wayang nak tengok movie 'syurga cinta' (duh-jangan ah cakap i jiwang okeh.citer tu bagus bagus weh.lagi saheizy sam (betul ke aku eja nama die?pftt!) sangat cool kentang oke.lagi pulak awal giler macho.) number plat i semua cukup.semua ada. semua pun cantik manis.tetibe je bila dah habes movie.....


..........................


..............................


......................................

apa tu apa tu apa tu apa tu!!!!!!bangsat!

memang macam vavis ah!sapa curik huruf A i memang bangsat 8 keturunan la! takkan tercicir tadi sebelum masuk i siap tengok tengok keta kilat i (baru wax woohhh!) siap cakap tsk!keta sapa yang kilat ni!siap betul betulkan shawl lagi-haruslah i perasan kalau itu hilang!!! vavis!ni tibe tibe hilang pulak!bodoh tak itu???tadi memang dah perasan dah ada dua orang che ya nun alif mundar mandir keliling parking cari apetah--bodo la bodo la!

ish!jahanam sesungguhnya laaaaaa!!!!!! kan keta i macam dah cacat dah!tsk.kesian kau Farrel..

Saturday, June 6, 2009

Apa Kau Ingat AF Je Ada Transfornasi???!

Kalau korang ni jenis manusia yang memahami nescaya korang akan berkata "tsk.kesian kesian kat bunga ni,sekarang ni beliau tentu lagi sedang bersedih.agak agaknya kalau kasi dia rm5oo untuk ber-shopping dia suka tak?" mesti i pon dengan muka sumpah-paling-innocent akan menerima duit itu walaupun first first mesti i akan macham tolak tolak dulu.arghh.kau mimpi aje-lah!

sejak bencana yang menimpa i hari itu, i macham mengalami satu transformasi.hijrah la bak kata budak budak sekolah agama.tapi tak pulak layak kalau nak nyanyi lagu 'maal hijrah' pasal itu lagu adalah peng-hijrahan ke arah kebaikan tapi i punye peng-hijrahan lain sikit.lain banyak.arghhh!selama lama hidup tak pernah mimpi nak pakai nail polisher tapi tadi tibe tibe pulak rasa cam nakkk sgt pakai nail polisher kaler hitam (wtf!~) mengidam ngidam nak pakai.siap macham terbayang bayang aduh cool kentangnya kalau pakai itu kaler!~tsk. tak boleh tak,so tadi macham takde arah tujuan ajak cuzzie pg shopping nail polisher.hambek kau!!
tsk.tengok tengok.cam whore la kau.komen jujur dari cuzzie buat i rase cam nak cekik and stripping kan dia kat khalayak ramai.sampai je rumah terus duduk fokus dan attentive giler dalam bilik sambil kaler-kan kuku (okeh i dapat 'excuse' okeh so jgn bising bising k.pfttt!) then rasa macham bangga giler (walaupun kuku macham serebeh serebeh comot momot toksah cakap ah~)
tengok!~tengok!tsk.baru hidup rasa macham lebih ber-makna.adik i gelak macham orang gile nak mamp** siap dia kata "taulah rambut dah macam org jahat dalam citer gangster cina, nak jugak kau kaler-kan kuku.bg effect ganas nampak lagi dahsyat!!~hahaha" i berfikir fikir nasib la dia adik kandung i,kalau la dia takde kaitan darah dengan i mungkin i akan tamatkan riwayat dia.ah ah.tak peduli!i rasa cool!

ni encik husband tak nampak lagi ni.dia outstation. bayangkan kalau dia nampak?tsk tsk tsk.

Tinggalan Legasi

Tsk.ni kenapa pulak tajuk sedih sedih ni?takkan la pasal rambut jadi gampang pun nak buat sumthing stupid pulak?dah dah.stop cerita pasal rambut yang whore-rible tu!enough is enough!! (intonasi serupa cam Samuel L.Jackson dalam cerita "Snakes On The Plane" yang ular gile ratus ratus banyak atas plane.tsk.horror meh!)

tak la.mari lihat dua orang kanak kanak suci murni lagi bersih ni.tsk.tengok la.tengok dengan penuh rasa takzim siap geleng geleng kepala tanda amazed gile.i dengan dramatik-nya telah menurunkan kuasa kuasa ghaib i kepada dua orang ini.so nanti kalau i takde (dem ah!kau kenapa cakap pasal mati ni??!) bukan mati la vudus!kot kot la i pg oversea sambung study (dem~leeds pleaseeee...) so u guys ada la tempat nak meluah rindu-wtf?? meh meh tgk meh!

Nur Insyirah Iman

kebolehan hakiki-buat perangai cam puteri raja siap mengada ngada buat pouty lips tiap kali posing depan kamera.gigih belajar sampai tetido bawah meja (wtf!) rajin then memang gediks gile!

Nur'ul Husna

pandai giler speaking tapi siap tak pandai eja nama sendiri.influenced giler vavis dgn cerita cerita mat salleh sampai rasa cam sepak laju laju tiap kali dia cakap "ouchhhh!" and "yucks!" serious shit rase cam nak chobit die!my bad traits semua dapat kat die!pemalas, tak bijak maths, suke tgk cermin bla bla bla.

sighs.rasa sumpah dah tua bila tengok dua orang ni.rasa cam nak ada baby sendiri.rasa cam nak pregnant sekarang jugak.tapi tiap kali tulah rasa cam "eh eh nantilah dulu.bg la i peluang ber-kaseh sayang ber-dua lebey baik dengan encik husband..thehehehe" tsk.mau cakap apa lagi???

p/s: congrats sue! :) baby H telah selamat men-tengok dunia pada 5hb Jun 2009.bangga kau babe,bangga!

Friday, June 5, 2009

WTF-nyerrrr Warna Rambut I!!!!!

I nak marah sape?marah adik i ke (pasal dia tadi kengkonon jadi amoi kat salon rambut) ke nak marah amoi yang jual pewarna rambut ni?ke nak marah i sendirik?eleh.aci ke nak marah i?i kan mangsa.i kan victim.i kan innocent!uwaaaaaa! :(

rambut i supposedly ber-warna merah okey!MERAH!reddish!merah macam rambut gretel dalam hansel & gretel, merah macam rambut ahhhh!sape sapelah! yang penting merah la!cool tau warna tu!hot in town!

tapi rambut i tatkala ini berwarna..erkkk... hoiii! warna ape ni?ibaratnya dengan rambut ni kalau i free hair g jalan jalan orang mesti salah anggap i ni penjual vcd cetak rompak, atau along hukit beruntung atau orang jahat kampung dusun atau ahhh!nak cakap jugak rambut kau cool?penyepak nak?!

tsk.i sepatotnya red-haired ok!red-haired!

bukannya warna...warna apa nieeee!!!!!!

*jangan ah paksa paksa i upload gambar.kang kecik ati i kang nanti!*
tsk.

Wednesday, June 3, 2009

Learn...

There are times when i'm perfectly normal and my brain is well functioned. This is the time where i would rather spill out something thoughtful and inspiring rather than talking nonsense as i always did.

i'm not goofy all the times, you know.

i'm not doped, for god's sake.

and above all, i'm not showing off!

Tuesday, June 2, 2009

Hallo Hallo Dalam Stor Ada Sape?

Tsk. Benci betol la kena masuk dalam stor! Tulah sapa suruh kau humban segala macam junkies masuk dalam stor tu!

Hey! Itu bukan junkies okey! Itu barang barang azimat i okeh!

Sekarang sapa susah?tahukah anda stor itu habitat semulajadi makhluk2 kotor seperti tikus dan cicak hitam?

Dah dah! Apekejadahnya pulak ber-monolog sendiri??

Pfttt!

So, dengan tak relanya i masuk menggeledah stor tempat segala macam bahan buangan tanpa toksik disimpan. Tsk. Stor bukanlah tempat yang indah untuk dilihat. Filthy! Yaiksss! Ni semua gara gara nak cari buku buku zaman degree dulu. Hah! Baru tau yang mereka itu sumpah berguna!tsk tsk. Mommy patut me-luangkan lebih masa mengemas stor. Mungkin daddy boleh membantu sama? What say you?

Punggah memunggah pun terjadi. Luckily mommy and daddy takde. So, tanpa was was la i boleh sepak terajang bungkusan bungkusan junkies itu. Hahah!diorang tak nampak!

“WOIII TUHAN NAMPAK LA!” adik i bagi warning. Terus i stop. Anti klimaks betol la!

Lepas tu lepas tu, korang tau tak i jumpa apa? Hmmphh? Bukan bukan. I bukan jumpa rangka manusia ataupun sebungkal (wtf!) emas tinggalan my ancestors, tetapi....


Ini adalah diary i dari i form3 lagi.it was like berapa tahun yang lampau (janganlah sebut lampau-dah macam dinoso plak!)tsk tsk. Belek belek maka terbacalah kisah suka duka i dengan husband masa zaman berchenta dulu. Adalah some parts yg menggelikan hati-ada pulak yang menggelikan tekak.tsk.harus i bercamping dalam stor itu. Down the memory lane betol.

Mesti mommy yang simpankan kat stor masa banjir melanda bumi batu pahat.sahih ah.mommy penyelamat dunia la.kitab kitab percintaan ni! Harus i simpan dalam arkib negara! (selamat xder tulis yg 18sx!kalau takkk...phew!harus mommy baca dulu before simpan dalam stor!gulp!)

Isk. Tetibe rasa cam sayu plak.adoh. geli geli.

(mana pulak tissu i neh....)

Monday, June 1, 2009

House-Breaker Yang Kachak.Haih.

tsk.tsk.ini la akibat kalau pegi dating sampai tak ingat balik.sampai banglo je (tgk tgk dia buat perangai vain lg!) mommy dengan daddy dah tinggal pg Italy (dia buat lg!).rumah pulak kunci.yg lg bijak kami pulak tak bawak kunci.maka ini la yg terjadi.haih.