Monday, August 31, 2009

I'm NOT Ready (~~,)!

http://emo.huhiho.com

tsk. malu-lah kalau students i tau my true color. malu. pfttt! tapi beginilah i setiap kali nak habis cuti sekolah. hubby yg akan sebok sebok tny baju dah gosok ke belum, kerja dah siap ke belum, paper dah siap marking ke belum. tsk!~

T a K n A k P e R g i S e k O l A H ! ! !

Sunday, August 30, 2009

Sesi Penyerahan Mr.Teddy (~_+)!

keep it short.nanti ada hati yg terluka (~_+)! sorry HANI,ZELLA,STEVIE,TENGKUJUH nanti next time i buat lagi kay! :D yeahhh! sila lihat wajah cik naddy yg tak sabar2 mahu menjahanamkan mr.teddy itu.heee!~30 ogos 2009. mr.teddy selamat menjadi milik cik naddy! :)

bye bye mr.teddy!

i've got the cutie lil'star instead! (o_o,)! yayyyyyyyy!!!!!!!!

Saturday, August 29, 2009

Kerja Baik Baik Ye Dikkk...

hari ni encik hubby baik hati pasal petang tadi dia ajak pegi shopping. ok. itu kira miracle la yep pasal satu batu pahat pun tahu hubby tak suka shopping. selagi baju tak tercabut butang ke, tak koyak kat ketiak ke, kasut tak tercabut tapak ke, hubby mmg gagahnya akan terus memakai itu semua tanpa syak wasangka. jadi bila hubby kata "jom shopping!" maka jangan lengahkan masa barang sesaat pun. ber-siap dengan segera dan pantas dan jangan banyak bunyik sila terus masuk dalam kereta.

oh rupanya nak pegi shopping buku.tsk.itulah encik hubby.suka shopping buku especially bukeumemasak (ok.tipu.pasal biasanya hubby duduk ber-jam jam hafalkan resepi tanpa beli buku tu..)kehkehkeh.okeylah great idea jugak la since i baru je habiskan buku 'The Kite Runner' tu. best okeh.best.dan bila i kata best, ia memang BEST!ter-baik!anda akan tiba2 merasa sayang dan prihatin dengan Afghanistan.bukan Afghan ye anak anak.kalau itu namanya gatal.hoho!~ (++,)!

rambang mata rambang mata tengok buku banyak!waaaaa... *ter-liur!* tapi hubby kata SATU BUKU saja. SATU!jadi otak kena bekerja keras nak pilih SATU buku yg ter-baik.tsk.dahlah puasa.malas betul nak memerah otak.pemilihan dah di-narrowkan kepada dua buku 'The Memeory Keeper's Daughter' ke atau 'Library Of The Dead'. tsk (O_+)! then hubby kata i dah lama tak di-takutkan atau di-thrill kan maka dengan itu 'Library Of The Dead' macham satu pilihan yg bernas.

so i pun ber-jalan (yelah takkan nak berguling guling pulak..*)tsk. ke kaunter sambil tu sempat je grab majalah kesayangan CLEO.haaa..jgn mengumpat ye. CLEO kadang2 ada articles yg best2 juga okay.

Sambil bagi satu senyuman ikhlas kepada cashier yg bertugas. Cashier tu pandang i atas bawah.

"Ni je?..." sambil buat muka ala ala menyampah.

"Haa.. yelah.. ni je.." rummaging isi perut beg cari duit RM50 yg hubby bagi tadi. Cashier mendengus. i mula kehairanan campur annoying sikit. apesal pulak nak buat2 sound effect ni?

"Kad POPULAR ada?"tanya sambil buat muka lagi.

i geleng.

"Ada tak?"

"TAK ADA!" keras. cheyy. garang la konon.

"thirty seven and forty cents..." cheycheyyy. hambik kau. tukar terus dialog mentang2 i beli buku omputeh.

i hulur duit RM50 tadi.alahai kanapalah mesti Cashier ni buat muka macam hoi-sepak-lah-muka-aku-aku-dah-lama-tak-kena-sepak. sumpah kalau bukan bulan puasa i mesti dah buat misai kat muka dia!

"miss, i think i have forty cents..."

"aaa?"

"i think i have forty cents..." ayat mudah lagi simple. budak tadika perpaduan pun boleh faham.

"akak cakap ape?" laaaa... tanya pulak.

"akak kata akak ada empat posennn..." Cashier tu dah buat muka bengang bengang. encik hubby kebetulan datang ke kaunter.

"Dah bee?"

"jap... tunggu duit baki.."

"lamanya?"

"tah ni cashier ni, tadi semangat nak speaking, bila org speaking siap tak faham pulak. tak faham ke tak dengar ke tak taulah...dahlah muka macam... macam ni ke layan customer..."

Cashier hulur duit baki sambil buat muka tak puas hati kuasa dua.

"period kot bee..." kata encik hubby. i macam nak ter-gelak besar. jarang betul encik hubby buat kenyataan balas seperti ini!

Tiba tiba dtg seorg amoi tolong bungkuskan buku2 i sambil tersenyum and cakap "thank youuu..." alahai hilang marah i and panas hati sekejap tadi. i pun senyum balik kat amoi tu and ber-lalu pergi.

cashier tadi still buat muka tenuk sakit gigi pasal makan aiskrim. hati i terus jadi panas balik.masalah apelah yg budak tu ada pun i taktau. tapi serious mmg i annoyed giler dgn perangai kekwat beliau.pandang i atas bawah macamlah i ni terlalu Blonde-stupid untuk baca buku2 macam ni.tsk.alahai dikk... baru jadi Cashier kedai buku dikkk... tak elok nak ber-lagak2 dengan org yg lebey tua. nanti sng kena pecat... tsk...kerja la baik baik yeee dikkkk....

amoi tuh pon lagi pandai berbahasa dari u.malu la jadi org Melayu.tsk...

Friday, August 28, 2009

♥ ohh....why....

picture credit : BUNGA

bukan kah i dengan nadia dah clarify yang apa yg jadi between us was only a BIG
misunderstanding???

kenapa masih ada manusia yg pertikaikan ini...

ohh...

why...

CONGRATS!!! (^^,)!

serious, xder unsur2 penipuan dalam pemilihan pemenang.
bulan puase tak bek tipu2!!!
(O_+)!
xper semuaaaa... next time i buat lagi give away macham ni yeppp!

hiphip hoooreyyyy!

TUTUP!

maka dengan ini contest teddy give away pon di-tutup!

dan pemenangnya akan diketahui sebentar lagi!!!!

(O_+)!

Thursday, August 27, 2009

Welcome To Bunga's KinderGarten! (O_+)!

some peoples say, colors could brighten up ur life.

truE.

living hall (mak's touch)

dining space



love nest

naddy kalau kau gelakkan aku, kaulah umat paling derhaka sekali di-muka bumi ni!

Wednesday, August 26, 2009

The Lucky-est One Will Adopt Him! (O_+)!

See this fucking fluffy mr.teddy? well, im in the mood of giving things to stranger... ;p and this effing bear is one of it! the rules are fucking simple :

(1) Drop your comment(s) in this entry (as many as you wish),

(2) In your comment(s) you have to write what is YOUR FAVOURITE ENTRY/POST IN MY BLOG and WHY.

(3) fucking simple right? (O_+)!

the closing date is FRIDAY MORNING at 10.00 am. Then i'll randomly choose(from the comments)--guna old fashion punye cara la... tulis number kat kertas then goncang2 then pilih. hahahaha. and the luckiest one will walk away with this fucking fluffy bear. hahaha. they do rhymes! ;p

phewwwww.... tak sabarrrrrr... (O_+)!

Rest In Hell (My Last Ride)

i've started BUNGABUNDLE with one simple mission. i want to afford my NIKKOR lenses. be it wide angle lens or zoom lens, i already have one in mind and it's gonna cost me quite a large ammount. working as a teacher only promises me a good life, not a fortune. so i sold some of my belongings, my precious possessions with one hope. a sole dream. and thanks to you, you wipe it off in one move. what goes around comes around. KARMA.

Tuesday, August 25, 2009

God... I Seek Your Mercy On My Soul...

all and all, i want to change... *sigh*

another chapter another leaf, another brief salvation and yet another grief. tormented by ghosts of the past and violence memories. i wish i could erase that and start of again, fresh and bold.

i envy woman with courage and brain. woman with great look and fancy stuffs does not bother me much, but woman with great education background and thoughtful words, when she speaks or she writes, she is able to inspire others. when she walks, she disgrace the stupids with her scrutinizing yet powerful steps. oh how much i adore her. she embraces the good of knowledge like she is born just to learn and never stop. you have my envy babe, you have my envy.

and there are some whom disgust me. not only they tend to act like they owned the world but the fact that somehow or rather they does not actually possess the true meaning of being a woman. they wasted it, for the sake of fame and attention which sooner or later will eat them alive, tear apart their sense of humanity and faith as a whole. I really am disgust with their despicable lies. such a great impostor.

I've done so many uncool things. which caused me my own pride to pay.for some stupid reasons my life was once in a great downfall. the aftermath that i have to live with for the rest of my unworthy life. i never regret. never fuss a bit of it. never. But i guess Allah still loves me. Allah still have mercy on my weary soul. i was given pretty much a favor to change and to mend my pasts. i'm not and will forever never have a chance to erase my darkest sins, but Allah gives me ways to mend it. to fix it. Allah allows me to do that with my taubat nasuha. Tashakoor.

life amaze me with its different magics. sometimes we will be surprised with its game. but once we learn the rules, we could play along and never lose. the hardest thing for a human to do is, to admit their wrongs. to claim it theirs. they will never have gut to do it in the first place. and for that, again, i envy for those who can openly admit their wrongs, mend it and swear to god they will never do it again as forever.

i have a very wonderful husband. whom always sees me as an angel where the fact is i'm not. not even close to a perfect normal human. he always allows me to have my own decision and he always there to walk with me everytime my decision turn out awful. he shed my tears, he cries for me. he is the one who first feels my pain before anybody else does. when the world walk out from me, he is the one who walks in, with love and dignity. for that reasons, i owe him my life, my trust and my love.

i'm not perfect.

i'm a fatal flaw.

a perfect living example of imperfection.

and i've changed.

for better.

InsyaALLAH.

(~~,)

Allah have mercy on my soul
For I have walked a sinful road
So I'm gonna get down on my knees
Beg forgiveness to help set me free
Allah have mercy on me, please

Allah full of grace
In my weakness, I've lost faith
I've been careless, and I have been warned
And the devil inside me is torn
God bless the peoples that I have scorned

So don't let me fool around no more
Give me your blessing to guide me through that door
Well I've gone and confessed my regrets
And I pray I'm not held in contempt
I'm so lost, and I need you to help me repent

Oh Allah have mercy on my soul
Oh I'm begging, I'm pleeding, I'm needing
I want you to know
So I'm down upon my knees
Allah I need forgiveness
I need forgiveness from you....

Saturday, August 22, 2009

Our Love Nest! :))

gile poyo menghapdet blog dengan another entri bosan+mengadu domba secara maya. hahahhh! tengok tengok featured wall yg hampir siap. tsk.apakah itu apakah itu. mood ber-chenta. peduli la org lain kata, as for me i have the kewl-lest bedroom in the world!hoooooo!

Menaiki Awan Guling Goku.Pusing Pusing Di Kayangan Tempat Ultraman Gaia Melepak Lepak!!

mata siap tak boleh nak pejam. tak rasa mengantuk. siap boleh pulak update blog tengah tengah malam. siap mummy pesan 'nanti kejut pukul 3 eh.nak masak sahur' tsk.ingat i ni jam loceng-kah?gila cun jam loceng ber-bentuk wanita jelita begini! tengok tajuk yg panjang tu. tsk. itu tanda hati gumbira mood ber-suka ria. ;D tengok tengok siap senyum besar besaran lagi!

tsk.

happy.

bahagia. laksana tengah haus sebab baru habis merentas desa lepas tu budak milo bagi u milo free secawan. sejuk. ber-ais. apa perasaan?. bestttt! ya. begitulah i rasa. ;) *siap senyum lagi!*

hubby tak jadi pindah JB.

tsk.gila tak bahagia i!

pengorbanan, hubby kata. dengan syarat i kena jadi budak baik dan tak boleh nakal lagi. kena belajar masak, buat breakfast dan seumpamanya. i angguk. setuju saja semua syarat. ayat hubby yg last buat i rasa gatal seperti budak form four baru nak ber-chinta.
"kalau jauh, hubby mesti rindu u..."

eitcehhhhhhhhh! kira air mata i selama hampir 4 hari tu mem-bazir gitu je.

Terima kasih Ya Tuhan. Ihya' Ramadhan.

Hubby, i akan ingat peng-korbanan ini.

*tiyum sikit!*

Wednesday, August 19, 2009

Tears Again... (Shake It Off,BUNGA!!)

hubby buatkan roti telur gulung sardin yg i ter-paling suka.

tapi i tak makan. i biar atas meja sampai sejuk.

hubby buatkan milo suam pekat kegemaran i.

tapi i sengaja tolak cawan tu sampai air milo tu tertumpah sikit kotorkan alas meja mummy.

hubby suapkan ubat selesema.

i buat buat tidur and tak pedulikan hubby.

hubby duduk diam kat sebelah i. tangan hubby usap usap kepala i. i tau i dah buat hubby sedih and susah hati. i tau masa yang tinggal dah tak banyak. i tau i buat hubby rasa serba salah. hubby selimutkan i. hubby cium dahi i. hubby kata i isteri hubby yg sangat sempurna. hubby matikan lampu and keluar dari bilik. tinggalkan i sorang sorang. atas meja solek, hubby letakkan roti telur gulung sardin yg hubby dah panaskan semula. ada air milo suam.

i benci hubby!

i benci hubby pasal hubby selalu layan i baik baik walaupun i buat jahat kat hubby.

i benci hubby!

benci sangat sangat!

hubby, i cuma taknak u pegi...

Tuesday, August 18, 2009

Mood Kesedihan

i ingat lagi di-suatu malam tatkala menanti mata mengantuk sambil ber-main main pusat teddybear, hubby penah ada cakap :

"bby,bby nak apa dalam hidup ni?"

masa tu i bodo. (machamlah sekarang pun kau pandai!) i materialistik. kebendaan je di-pikirin.hoh. lalu i yg masih bodo pun menjawab.

"bby nak duit banyak banyak.bby nak shopping!"

yakin machamlah jawapan tu jawapan hebat dan paling betul, i sengih sengih. i dengar hubby mengeluh. masa tu i taktau hubby mengeluh apa pasal. mungkin hubby kenyang makan masa dinner tu. sampailah i tertido sewaktu main pusat teddybear tu.

hari ni, i menangis giler babeng bila i ingatkan balik jawapan bongok i dulu. serious. rasa nak tempeleng muka sendiri.

tadi hubby cakap, time tu hujan lebat. hubby cakap kuat kuat. tapi i dengar slow slow je. pasal telinga dah kedap udara. hubby kata ;

"bby, hubby kena pindah jb. kerja kat sana. hubby dapat kerja yg lebih bagus kat sana. gaji besar. bby kan suka duit banyak banyak. bby nak shopping shopping kan? hubby buat semua untuk bby. takpe bby. every weekend hubby balik jumpa bby yg hubby saaayannggg sangat ni..!"

i macham dah ter-pekak dah. tak dengar. nangis punya pasal. i taknak DUIT BANYAK BANYAK. i cuma nak HUBBY ADA DEKAT DENGAN I SELALU!


i love u!
(O_+)!

Sunday, August 16, 2009

Mari Ber-Main Cat Mengecat! (O_+)!

Tengok tengok! Penuh Ke-azaman!



weekend yg penuh kasih sayang. tsk. haruslah. duduk rumah dan menikmati masa masa ber-kualiti dengan hubby and family! (O_+)! anak solehah mmg begini! :p wekkk! kami mahu make over rumah secara total. tsk. tak sabar. smlm dah make over bilik. okeh sweet dengan warna baby blue. tapi pic tak boleh nak upload lagi pasal deco belum siap sepenuhnya. still waiting wall sticker arrive from Korea (hambik kau aku nak ber-lagak pulak!!) daddy dengan ber-sungguhnya makeover living hall. so i dengan husband chop bahagian kitchen. the other day went to paint shop and Tika (my interior designer) pilih warna buttercup untuk dapur. gile ceria okeh!!! :D mummy suka! sekejap lagi kerja kerja me-makeover akan ber-mula. tsk. tak sabar!

p/s : sila jgn sangka rumah i adalah banglo mewah 8 tingkat okeh! ;p

Tuesday, August 11, 2009

Foreseen.


.this is me,right here-right now.

Monday, August 10, 2009

Buat Cik NadiaByu (O_+)!

kadang2 Allah nak bg kita sahabat through macam2 cara. and one of it is by gaduh gaduh through personal blog! (O_+)! kalau tak kerana post wedding blog that day mesti sampai ke-hari ni she and i takkan kenal satu sama lain :) i mintak maaf untuk semua penggunaan kata kurang sopan. misunderstanding. i mewakili geng bas sekolah yg lain mintak maaf kat u,occayh. i taknak kita saling benci membenci and dendam dendam segala. *aman=peace* (O_+)! semoga ber-kekalan ke jinjang pelamin ya. :)

p/s : mari semua kita ber-pelukan!

Sunday, August 9, 2009

Mommy! (O_+)!

hahaha.mak sila mengaku anda sudah tua. ngeee~ (O_+)! tapi masih chantik oh! happy birthday mak yg ke (errr... maths i sgt sucks ok! tapi mak lahir tahun 1956!tsk) suka tgk mak makan banyak banyak (elehh-kata diet!) then pg tgk movie dengan mak. tsk. kita kembali bujang ah mak! hoho! i luv u mak. mak paling hebat di-planet bumi ni. mak best tahap bintang ultra. mak optimus prime kami ber-empat. semoga mak panjang umur sampai bila-bila. kami anak anak mak yg nakal ni sayang mak giler! (eh i bukan cakap mak giler. tapi kami syg mak giler giler. syg giler. tapi bukan syg org giler. ahh mak faham kan kan??) *peluk*

Thursday, August 6, 2009

Selalu Mengalah... (O_+)!

students sekalian,

jika anda mendapat teacher yg baik, sweet (apakah??!), selalu joke and tak pernah merotan, tak pernah bg homework macham korang ni buruh paksa... maka jgnlah kesabaran teacher itu dicabar... because once kalau teacher itu dah berubah, dia sendiri sudah tidak kenal siapa dirinya.

love,
teacher.

Tuesday, August 4, 2009

Wedding Blog (Tsk.Kenapa-lah Dulu Tak Buat)

kenapalah dulu masa i nak kawen i tak ter-pk langsung nak dedicatedkan satu wedding blog untuk diri sendiri?tsk.tak mengikut arus perkembangan oh. menyesal. (O_+)! semua pon mesti nak tau mana i beli baju nikah yg mahal tu, then haruslah akak yg buat kek wedding i yg tiga tingkat tu nak jugak dapat coverage dalam itu blog, mak andam, my photog yg superb tu. tsk. semua pun nak cakap tau. (+_+)! nak jugak bg org tau betapa tunggang terbalik tertonggek tonggeknya i cari door gift yg mahal tu. belum lagi kira lembu dan ayam baka apa i persembahkan sbg hidangan tetamu yg ber-tandang. u guys mmg rugi pasal tup tup jek dah tauuu...la bunga dah kawen rupenyer.haaa...kalau ada blog kan senang... tau semua. kan? sambil-sambil tu boleh i show off sikit. tsk. menyesal betol!

Monday, August 3, 2009

You Bitch. And You Will Always Be.

this entry is nasty. read with caution. don't blame me later on for using so many x-rated words. well, like i'm gonna gv a shit about it. i will not. you know what i hate most about girlfriends? sometimes they can be a real shithead, they back-stabbed you. yep. they being so nice to you and in the end they will twist your words for fool.

oh i'm not such an angel. i'm mean you see. i am so MEAN. should i call you BITCH, bitch?go bitching about other peeps isn't cool,okay. coz i can go rampage and bitching about you, too. and messing with me is the last thing you would probably have in your tiny-rusted-mediocre mind. you pick the wrong stick this time, bitch. i hope you'll burn in hell for this shit, you stupid-worn out-bitch.




i teringin nak buat ini kat muka u sekarang!! u tau tak!!

Sunday, August 2, 2009

Dunia Ini Kejam.Tapi Ia Jadi Best Bila Ada Kamu.

i rarely blog about my besties. (ye la bee. i rarely blog about u,too!tsk.) i tak ada ramai kawan. haih. nampak sgt kau ni org menyampah sampai kawan pon boleh kira pakai jari orang kudung.ngeee~ kawan kawan i sangat SEDIKIT.tsk.apa maknanya tu oh?maknanya : i bukan ada kawan. tapi i ada sahabat.bangga. (O_+)! when life gives u lemon (hambik lemon tu pastu picit kat mata org jahat yg selalu buat hal dengan u!!) eh..tak tak... when life gives u lemon, try to find someone who can make u a lemonade. ntah.tak hingat yg the real one. ini suka suki buat sendiri.hohoy! i have two whom always share my ups and downs. my besties. my left and right hand. my thought keeper. my autobots. the TWO that always never been tired of my endless mood swing. my naddy and andak. so bila jiwa kacau,and masing masing tak sibuk,dengan mereka berdua inilah i hang out bersama. gelakkan org,kutuk meng-kutuk, gossips, reminiscing our past memories. tsk. life would never be the same without them. so tadi spent the whole night dengan mereka (despite that i'm supposed to be quarantined) wtf!~ makan seafood kat kedai brader yg tsk.brader lu patut amik kelas ejaan la,bro.lu punya menu tunggang langgang oh ejaan!dahlah masin,tak sedap!wekkk!mahal oh!tsk.


SETEM.gila nak mampos punye kelakar.funny giler. (walaupun kitorg benci giler kat mamat annoyance yg gelak macham hanjing laut dengan gf die.blahlah lu mamat!macham lu hensem!dahlah duduk depan kami!)

then dating dating kat BP square.camwhore kat situ.mesti oh!


tsk.pastu baru sedar dah pukul 12am. cinderella kena balik rumah pasal daddy dah bising bising soh balik.then macham takut drive malam then nanti bee marah.oh! it was a great night la u guys!hug hug hug! oh penat and senak perut asyik gelak and buat huru hara kat jalanraya.oh! lupa sekejap i ini wife someone! (O_+)!
and lagi best ber-jaya gak mendapatkan Rayban Aviator Chromax Silver neh! oh oh oh! tsk. bergaya!

tengok! tengok!

p/s : sekarang penat.oh dan u guys, i SAYANG kamu semua ya! (O_O)!

Saturday, August 1, 2009

Peduli Apa Kalau Orang Lain Tak Suka

-orang pernah mengecam karya saya.saya hanya mampu ter-senyum seraya berkata,saya peduli apa...-

(O_+)!
"saya mahu men-jadi pem-foto yg bagus. dan bila saya sudah bagus, saya mahu lengkapkan diri dengan gadget yg ter-bagus. dan bila semua itu sudah jadi nyata, saya mahu jadi seorang pem-foto yg ber-karya kerana cinta. saya kasihan bila ada mereka yg mengeluh kerana kos yg tinggi untuk mengupah se-orang pem-foto yg bagus. Tuhan, nanti bila saya menjadi seorang pem-foto yg bagus, saya mahu jadi pem-foto pertama yg memberi servis ter-bagus dengan harga yg mereka mampu. saya seorang peyimpan memori. dan harga sebenar seorang penyimpan memori adalah satu penghargaan..."

Bunga.