Thursday, March 18, 2010

Doing Fine!! Doing Great!!

i'm six months pregnant by now (according to the midwife chart). time does fly,kan? macam baru hari tu je saya buat pregnancy test. and now... my stomach is bulging and developing! =_= *syioOk!* i love my new look. really. i have this obsession of patting my belly every now and then. macam rasa bestttt je ada perut macam ni padahal dulu masa zaman muda remaja bergetah segala siap nak flat tummy lah buat sit ups segala ahhh! (ha-di-ha!)

semalam bangun pagi2 sebab ada monhtly check-up. emak teman pegi klinik seperti biasa. cehhh dah nak jadi emak pun masih mengharapkan emak teman itu ini segala ah. biasalah anak perasan manja annoying kesayangan ramai (ha-ha perasan!) and masa check up tu for the first time dengar degupan jantung baby and saya jadi macam wOooOooo WooOoooooo coolnyaaaaaaa!!! my baby is doing fine inside there! doktor kata degupan jantung dia normal and in a great condition. baby membesar dengan sihat dan kuat, saiz kepala dan panjang baby normal-and my body weight juga normal despite the fact yang saya selalu makan dengan banyak dan ravenousnya smpi terasa macam haa adakah aku membela hantu raya??? ^_^

sekarang baby punya movement dah semakin extreme. kalau dulu macam kuit kuit manja je tapi sekarang kalau dia buat side kick atau mengeliat mmg dah terasa lah ngilu ngilu buah oh. tapi heavennnn! syooookkkk! dia dah tahu nak communicate and will response everytime i speak to him/her. bestnyaaaa! pandai betul! (oh-ho exaggerate sikit!) seronok rupanya nak jadi mama ni-walaupun mabuk dulu tak hingat dunia sampai 5bulan baru rasa ok, sakit sana sini, demamlah hapelah-tapi semua tu worth itlahhhh! :)

saya harap baby membesar dengan sihat dan sejahtera nanti. hopefully dia takkan mewarisi sifat2 buruk saya.i wish she/he can be more like his/her father. ouhhh sweettttnya! :) (terharu!)

okeehlah okeehhhlahhh... that's all lah for now. bosan kan dengar saya membebel??ha-ha.padan muka! :)

 Baby duduk diam - diam dalam perut ya!

bubye!

11 comments :

eis said...

sy dah pregnen dan deliver dua kali ni pun still teruja lg pasal pregnancy :)
mmg best tendangan padu si kecil :D

Puan nadxoxo said...

weee~~ sonoknye bace. jantung si kecil sy sebesar lubang jarum je baru haha

ZIANA ♥ FARREL said...

oh tetiba teringat zaman i preggy..i kena back pain sgt dasyat.masa farrel dlm perut 6 bulan dh xselesa tido malam, pas2 doc bg makan kalsium, still xjalan.pas2 makan ostometric from shaklee.last2 farrel kuar keras tp best sebab farrel senang nak jaga, xlembik sgt!

.BUNGA. said...

hot mama waaahhhh bestnyer! farrel skang mesti lasak eh? takpelah, dari selalu sakit2 je... i belum rasa back pain ke apa lagi... cuma baby dalam perut suka bergerak2... ngilu gilos! ;) tapi sukeee!

.BUNGA. said...
This comment has been removed by the author.
Cahaya Hazrini said...

oh oh oh oh!
nak pregnant jugak!

~ thalhazlin ~ said...

take care puan bunga! ;)

Cik Puan Bunga said...

@eiskan? rasa macam magik! :D

Cik Puan Bunga said...

@Puan nadxoxoyang penting sihat kat nad? :D

Cik Puan Bunga said...

@Cahaya Hazrinikawen dulu! haha!

Cik Puan Bunga said...

@~ thalhazlin ~thank you! :D