Wednesday, March 17, 2010

Orang Terer Make Up-Sila Tolong Saya..

hmm. saya perasan sangat2... sejak saya pregnant ni... muka saya memang hilang seri (cehhh macamlah sebelum ni muka kau berseri2 sangat.haa!) betulll... dulu muka make up sikit2 pun dah boleh sangat dah nak masuk pertandingan pakaian beragam. tapi sekarang, duduk depan meja solek 2-3 minggu pun, hentah kenapa make up tu taknak lekat. baru 10 minit nanti muka dah jadi macam tak mandi pagi.eh. kenapa?

ada org yg pregnant muka berseri2lah. comeeellll je.ayu je. tapi kenapa saya tak boleh jadi mcm tu eh?muka pucat lesi lepas tu ekspresi muka mcm nak kena lempang.haih.dosa apakah? husband takdelah cakap apa-apa, saya kalau letak tepung jagung kat muka pun dia redha je. hehe. tapi macam tak syoklah nak pergi kerja atau pergi jalan jalan muka sememeh mcm nak kena baling kasut. kenapa eh?

emak kata, ini ada kena mengena dengan jantina baby yang saya kandung. mungkin beliau adalah seorang 'ahmad', kerana emak kata, kalau beliau adalah seorang 'siti' maka mamanya pun semasa pregnant sumpah muka ayu dan berseri memanjang. betul ke betul ke??

haha tengok. gila tak bersolek haku duduk depan cermin setengah jam.haihhhh...

8 comments :

HudaBanny said...

xpe yatt...
aku pon comot gak masa ngandung...
bersolek bagai nak rak tapi gtu gak-laki aku ckp la...

.BUNGA. said...

kira simptom biasa lah eh?huhuhu... ;p

SwEetForEst said...

masih cute la kak..

caya la..

^___^

ZIANA ♥ FARREL said...

x gak bunga..mmg org cakap klu dapat baby boy muka xseri..tapi i ni smp preggy 9 bulan still tonyoh make up..siap org cakap i berseri lagi masa preggy.pas2 mulala i pkir "aku dapat anak unsa!!!"
skrg xleh nak pakai dh ayat tu..xpe..still ok what..u je yg rasa xmandi..kekekekek

✿ EyZa ✿ said...

Comel lah yattt!! Geram tgk perot u..

Nak jugak.. :(

senioritasara said...

nolah.perasaan only!!!!u look nice.trust me

d great bowler. cehh. said...
This comment has been removed by the author.
.BUNGA. said...

sweetforest : hehe... thanksss!~ ;p

hotmama : ni siap berdebar jantina baby...apakah?kenapakah ia merenggut ke'hot'an ku selama ini?wakakaka!~

eyza : dun worry babe, ur turn is coming up next!!~ ;)

sarah : eh? betul eh??? thanksss! ;p

d great bowler : haaa meh belanja makan roti telur meh.haha!~