Friday, March 12, 2010

Teacher Dah Tak Slim Lagiiii!!


eh eh mmg derhakalah students saya cakap begini tiap kali saya turun naik library (cikgu penyelaras NILAM yg berjaya mmg harus melawat library setiap hari-haha. tipu sebenarnya suka duduk library pasal library ada aircond!thehehe!) lepas itu cakap saya gemuk. oh mmg kau harus kena sumpah.benci!

tapi mmglah, sejak sejak pregnant ni asyik nak makan je.. lebih lebih lagi setelah hampir 5 bulan mabuk teruklah kan. asyik terlepek dah mcm org yg tidak produktif lagi, kasihan woh saya. makan minum dijaga oleh emak dan husband. lepas itu kena pulak denggi seminggu mmg kasihanlah saya sepanjang tempoh mengandung ni. tapi sekarang sudah ok sikit dan mula dah menikmati keindahan hidup sbg bakal mama. ewah! =_+

baby dah pandai nak communicate dengan saya. tendang2 secara manja (emak kata nanti bila dah 7 bulan tendangan itu akan menjadi lebih padu lagi) dah pandai pusing2 dan yg lagi best setiap kali saya bercakap dan usap usap perut baby dah pandai balas balik! alah pandainya anak mama! (eh tu melebih je, baby punya development sama je kot?eh?) tapi kalau papa dia dtg dekat atau cuba nak usap perut terus senyaplah pulak baby ni-knp hentah.siap tak faham. haha. takut eh dengan papa. o_+

tak kisahlah walaupun saya dah jadi gemuk, saya mmg redha and tak sabar nak tunggu baby ni keluar dan membesar dengan jayanya. hopefully beliau akan somel spt mama dan papanya. hoho. insyaallah. alah tak sabarnya. hentah pandai ke tidak jaga baby ni karang. terpaksalah minta bantuan emak yg hebat. =_=

oh baby tendang lagi. tapi tak sakit sangat. kihkih!~

5 comments :

❤❤ LiNdAuS ❤❤ said...

owh sronoknyer baby dh grak2....
nnti aku belikan anak ko baju ek...
tapi aku duit tak byak...
tak leh la beli g mhal2...
huhuhuhu....

~ SueHarriz ~ said...

finally rahsia dh di bongkar..hehehee...pndai x aku smpan rahsia babe..? bob jela yg aku pi citer pn. hehe. aku simpan aje la diam2..blanja aku cepat

.BUNGA. said...

linda : eh ngengadalah kauuuuuu!!! takde duit konon! takpelah, belikan baby aku baju cap tempurung pun aku redha asalkan dari kau... hikhikhik! ;P

sue : wah wah siap nak minta belanja ehhhh?aku tak layak ah nak belanja kau... hukhukhuk... apa kata kau yg belanja aku?huahuahuaaaaaa...

Puan nadxoxo said...

nad & gajah pn sll nk borak ngn baby tapi xde reaksi lagi dari baby. hahaha :P jangan maraaaa :P sonok baca cerita org pregnant ni hehe

.BUNGA. said...

hahahaha naaddddd sila bawak bersabar yeee... nanti2 bila dia dah tau berinteraksi mmg penat nak layan... tapi bessssssttttt! ;D