Wednesday, April 7, 2010

Dari Topshop ke Louis Vuitton

hari ini, kisah yg nak disampaikan adalah lebih kepada kisah tauladan untuk tatapan umum. kisah kegigihan seorang wanita yg berjuang nasib dan hidup untuk keluarga tercinta.eh.apakah?ok-lempang saya sekarang. (serious balik!)

haha-okeh. masa zaman saya study dulu, saya ada seorang classmate-blok mate. kadang kadang kalau roomate saya takde dalam bilik, maka kawan saya ni akan datang teman kan saya tido tapi kena bg rasuah dululah contohnya kepak ayam panggang, auntie anne's dan sebagainya-saya dah seram je kot kot dia try nak mintak pulut kuning dgn telur rebus ke hape mestilah rasa takut kan?

lepas tu nanti bila lampu dah matikan kitorang gosip gosiplah sambil kutuk makcik guard india yg garang dan macham haram tu eh lari tajuk pulak.ok-kawan saya ni mmg kaki shopping and dia jugalah yg kenalkan saya dengan brand yg haram kalau dia tak kenalkan sumpah saya ingat brand ni brand bengong cap katak je.ha-di-ha.satu hari shopping tu dia bawak saya masuk kedai topshop and saya beli beg sandang pegi kuliah bunga bunga warna pepel yg berharga RM29.phewww! bangga okeh.haha.

kawan saya ni sempoi je orangnya. satu benda yg tak berubah pasal dia adalah dia suka menikmati makanan. saya macam benci je kat dia pasal makan banyak banyak tapi tak gemuk.serious menyampah.lagi2 lepas kawin and delivered baby boy tak jugak gemuk gemuk.benci double double.dulu ms study, antara benda benda yg beliau ada, adalah kasut converse yg hot gilos, jam fossil, beg topshop-jeles lah saya pasal saya takde itu semua. bila time dah kerja ni nampaklah dia dah boleh beli barang barang yg dia suka. but still dalam ruang lingkung gaji guru DG41 seperti kami inilah.haha.

tapi saya nak salute kat dia satu benda ni.dia bukanlah jenis keturunan kaya yg amat amat tu tapi one thing pasal dia ni kalau dia nak,dia mesti dapatkan benda tu sampai dapat. yelah kami ni kan cikgu cikgi manalah gaji sampai 4-5 ribu nak melaram beria-ia. so dulu dia penah pakai LV fake and dia kena kutuk giler2 la dengan anon yg mendengki dgn dia pasal pki LV fake-okeh simpati kat dia. suka hati dialah nak pki LV fake ke hape bukan duit korang yg dia pakai-eh termarah,kenapakah?

start dari hari tu dia mmg berazam dan jadikan kutukan itu satu drive untuk dia memajukan diri sendiri. dia buat bisnes jual tempe (rekaan semata-mata) dan akhirnya dia berjaya beli satu beg LV di butik LV yeeeeeee... yg berharga RM3+++ secara cash okeh. kredit card tak main okeh! dan anon puaka yg mengutuk dia pun terus senyap.hoh. yg penting dia bukan sewenang2lah kikis duit husband dia (macam saya) mintak itu ini-tapi dia beli sendiri okeh. usaha tangga kejayaan!

inspired habis saya dengar kisah kejayaan beliau ini. moral untuk semua, jgn suka kutuk orang. dan bila dan kaya-jangan sombong, Allah marah.

p/s : jeles.

7 comments :

merahjamboo said...

hee...pja pun pakai je replika sume tu...mmg setengah2 org menentang habis2an benda, mmglah tak elok...tapi dah tak mampu nak beli yg betul, tapi teringin jugak nak buat macam mana..hehe...

kirim salam tabik spring dkt ur fren tuh;)

xoxo
pja

ynadona said...

kakak bunga busuk mane chatbox mana chatbox mana chatbox ayark...i tak jumpa ke mata i yg dah kero huwahuwahuwa...!1

zella y said...

fuiyooo...
msti bangga gile dpt pkai bag LV...

sape la yg mulut puaka kutuk2 tu... ape salah nya pakai yg fake punyer....bkn semua org mampu...

kalau xsuka pon xyah la kutuk2 kn??

;)

~ SueHarriz ~ said...

sies yatt. sobs. =,(

.BUNGA. said...

pja- ha i pun kdg2 beli je fake2 semua ni-hahaha.dahlah cantik murah lagi pulak. belasah je.muahaha!~

yna-oit budak yang kat tepi blog ni hape kalau tak shoutbox?????ape daaaa...

zella-ok dia mmg bangga. dan saya jeleshhhh!huhuhu!

sue : ^_^

nn said...

tak suka beli yang fake sebab... hidup dikalangan orang yang suka discriminate pasal benda2 macam ni kot tapi takdelah kutuk orang pakai benda fake... EXCEPT IF orang tu pakai benda fake tp mengaku benda tu genuine. sebab dia menipu.

.BUNGA. said...

nn - yup. totally agree! :)