Sunday, April 18, 2010

Meng-idam!!

lama dah saya mengidamkan buah neh. dari start baby neh umur 3 bulan dalam perut. last last dapat jugak saya mencekik eh eh merasa kenikmatan buah ni. papa dah surrender dah. dia kata pokok buah ni dah lama pupus dari zaman dinoso lagi. akhirnya jumpa jugak walaupun terpaksa drive jauh ke muar. huuu!~


p/s : abaikanlah rupa paras beliau yg sibet itu. tumpukan kepada rasa juicy dan kenikmatan berganda beliau. ooOhhhh!

14 comments :

Nad Nazira said...

yang..buah hape tu..dr zaman dinoso lagik dah pupus..tabah sungguh lakimu mencari gali buah ini.. :)

Nadia Bayu said...

buah jmbu ke ape neh?

Puan nadxoxo said...

wahhh akhirnya ek!! buah apa ek ni? mcm jambu..macam epal pun ada gak

Wan Anis Sorfina said...

tetibe je rase nk mengidam jugakkkk.. i suke jugak buah nie..

ryn said...

buah jambu keling org kg saya panggil... mmg susah nak dpt skrang ni tp kat kg ader lagi sepokok buah ni. tgh masak pun skrang ni....

http://xynshoppe.blogspot.com/

~~ terterjah lak blog awak, terus jer mengomen kan? xbaik betul la saya nih ~~~ ryn

~azalea~ said...

err, buah apa eh ni?? delima??

huhu s0ri.

.BUNGA. said...

nadia bayu+nad+nadxoxo+azalea : ni kat kampung org panggil jambu bol... yg moden sket panggil jambu bol... huhu...

wan anis sorfina : sedapppp sungguhhhhh buahhhh ini! ;D kan kan?

ryn : a'ah skang ni ngah time dia berbuah... saya dok bt pahat tapi sngup mencari smpi muar semata nak makan buah ni... smpi sebu perut makan... huhu!~

:: Miss Naddy :: said...

wah sedap2..aah jambul bol..hahahaa mmg rupa agak sibet.,.tapi mmg best..heheehe

ahhh sedap nya makan2... =p

ULtradya said...

hehehe...tok kat kg panggil jambu keling...masam........bau dia wangi

Cik Puan Bunga said...

Erkkk kenapa jambu keling?kat kampung banyak ye?NAK! (:

mimie said...

Baru semlam dpt mkn jambu ni....hihi..mmg spesis dh hampir pupus...lg 1..jambu susu...mkn cicah garam...nyum3..sedapp nyer ...leh ngencess kalo diingat2....

Cik Puan Bunga said...

@mimieDapat dari mana? Nak sikitttttt!

yayath said...

sedapppnye...da lama x makan..

dulu umah jiran ada pokok ni..selalu je gugur buah nih..tapi x tau sekarang masih ada atau x...hehe

Cik Puan Bunga said...

@yayathMana eh nak jumpa buah ni sekarang? Sedaplahhhhhhh!