Wednesday, June 2, 2010

35 weeks!!


ni muka mama di minggu ke 35 kehamilan :")

okeh.badan dah rasa tak selesa-kaki dah bengkak-muka dah bOlat-perut asyik rasa keraaaassss semacam-and baby aktif gilOs!! :") adalah sgt cute bila perut terbonjol sana sini secara membabi buta-especially kalau time dalam kelas and mata students semua macam doinkkkk!! kenapakah perut teacher??? hahhaaa!

it's 35 weeks already. alhamdulillah preparation semua dah separuh lengkap. emaklah yg bertungkus lumus memastikan semua lengkap. so far tinggal set pantang saja yg belum decide lagi-still-nak survey2 dulu-nak tengok mana yg okey. misi selepas bersalin adalah-mendapatkan kembali berat badan and bentuk badan sebelum pregnant. berjayakah? tungguuuuuuu! :")

tadi pg hospital for MGTT (again) sekali pegi tour melawat hospital (boleh gitu?) heeheee... idea encik suamilah since i masih berbelah bahagi samada nak bersalin di private atau GH sahaja. pro and con mmg banyak-still emak kata perlu decidelah mana satu yg lebih afdhal.eh.

so berkeliaranlah kami di Pakar 5 macam tourists melawat Malaysia sambil mata melilau2 tengok itu dan ini-di bantu oleh Nurse Mariyani yg superb habis melayan setiap pertanyaan gedik dari i dan encik suami and kadang2 soalan bodo macam "eh macamana kalau time nak bersalin karang terbuang air besar?"-"nurse-kalau masa bersalin tiba2 lapar macamana?"-blablabla... seram sejuk jugak rasa.huuuuu. then sekali dah melawat pergi taklimat Teman Kamar Bersalin-khas untuk daddy2 yg nak teman mummy2 sewaktu deliver nanti. alhamdulillah banyak ilmu yg kami dapat hari ni.

so kami pun decide nak bersalin di GH sahaja-jimat duit (ngeeeeee...-boleh pegi slimming center in case kalau berat tak turun2)hoho...then nurses pun saaaaangat ramah tamah- facilities pun dah baik and cemerlang sekarang selain servis and layanan para nurses yg terbaik-cuma faham2 jelah kalau time bersalin ramai yg nak kena attend tak dapatlah nak bermanja2 melebih-tapi time tu husband boleh teman dari start masuk labour room smpi deliver. itu pun dah cukup untuk i yang manja mengada2 gedik denga suami. heeee....

so sekarang ni kami banyakkan berdoa semoga proses kelahiran baby nanti dipermudahkan Allah dan semuanya selamat. i dan baby sama survive. untuk semua, doakan i ye... :")

habis tour di hospital-apa lagi...

pergi beli coolblog choc!!! huhuhuhu!

tahpapeeeeeee!!!~


p/s : tak sabar nak cuti sekolah! :)


6 comments :

nn said...

glowing muka time pregnant!

-

insyaAllah everything will be ok.

Wan Anis Sorfina said...

nxt wks 36
i bsalin pd 36 wks 4 dys
hua3..

i tolong bdebar utk mama bunga...

zella y said...

sungguh chomel n berseri2 puan bunga skrg...

aah...skrg ni GH dh advance dr byk segi tp still murah...my friends yg dh bersalin kat GH pon ckp,nurse nya baik2..dh xde dh kot zaman nurse garang2 ni... ;)

cik bubu said...

wahh kenapa perot tak tunjuk sekali..nak doinkk doinkk jugak macam mata mata student teacher..hahaha =p

.BUNGA. said...

nn : thanks! :)

wan anis sorfina : berdebar ok. berdebar sgt2!!! :D

zella : tulah.hopefully everything will be okay.dulu takut g GH takut nurse garang2... hihi

cik bubu : tak sempat nak snap perut... huahuahua!

-[DeeYA]- said...

muke ko nmpk kuwus+selim ye.superimpose yek?hahaha..