Thursday, June 17, 2010

Double Happiness!

semalam, another trip to clinic menjelang hari hari akhir (ceh..) mem-pregnantkan diri. hujan dahlah lebat lepas itu wiper kereta pulak tercabut sebelah. jadi faham2 sajelah. dah macam hape pulak lah i drive dalam keadaan yg macam tu.

sampai kat klinik buat rutin check-up biasa, smpilah waktu turn i masuk dalam untuk check perut sexy neh-tetibe saje Sister Rashidah stormed in-

"ini ibu yg classified naik berat badan mendadak tu ke?"

JM angguk2 sambil buat muka serious check perut i. Sister Rashidah pun tengok2 i punya buku merah and buat muka confuse.

"elok terus refer doc lah dia ni. MGTT lepas-dah 4 kali amik MGTT tapi berat badan still increasing-bengkak kat kaki sikit je-tapi risaulah.kita refer doc lah.cuba dengar heartbeat baby dia.."

maka JM yg berdedikasi itupun melekapkan sejenis alat (apetah nama dia) and kami sama2 dengar heartbeat baby yg comel itu. tiba tiba Sister Rashidah buat muka terkejut-

"ada dua heartbeatlah! tapi bacaan tak sama!"

haiyok!

"refer doc cepat. probability twin nih."

aiii! i pun tumpang sekaki buat muka terkejut sambil pegang perut.dua??? maka secepat kilat kamipun pergi ke bilik Dr. Rahmat. check up perut pun diteruskan sambil i tahan rasa nak buang air kecik. gila ah!wuuuu tak tahan! ;p

"satu kepala dah kat bawah. ini punggung dia...tapi... ni apa?" sambil tangan dia tekan situ sini. i mmg dah nervous habislah time ni.

"saya rasa ada dualah puan baby puan ni. cuba dengar heartbeat dia..."

-ok.mmg jelas dengar dua heartbeat yg berlainan rima.

"ptg ni ikut saya pg klinik Seri Medan, puan. kita buat scan and further check up kat sana.."

i balik dari klinik dengan perasaan yg bercampur baur. happy-terkejut-sambil buat budget keluarga.huhu... oh preparation semua untuk single baby only-and now when it comes to the knowledge of the probabiliy of having two-i mmg rasa mcm whoooosshhhhhh! ;p

sampai je rumah terus bgtau husband. mula2 husband terkejut beruk tapi lepas itu dia dah tak boleh stop senyum dah. happy kata dia. and bila nenek tau pulak-wahhhh! excited terlebih puan latifah. emak kata tak kisah rezeki Allah nak bagi. emak boleh tolong jaga. :)

pukul dua terus gerak pg klinik Seri Medan. buat scan. Dr. Rahmat nampak ada satu je baby tp still dua heartbeats-so dia pun terangkan yg maybe baby baby dalam perut i dalam keadaan terlangkup thats why bila scan nampak satu je. so dia nasihat buat saja preparation untuk dua in case kalau keluar nanti mmg dua. huhuhh!

tapi dia tak puas hati and terus refer i pada Dr. Yunus Jumaat ini untuk check up yg lebih detail lagi. sepanjang perjalanan balik riuh rendahlah berbual pasal ada kembar dalam family. neneklah terlebih happy! aiyooohhhh! huhu! berdebar tunggu Jumaat ni! :)

cont.

p/s : nervous tak habis lagi oh! :D

13 comments :

Atishu Nurul said...

congratulation akak!! im happy for you! :D

::mylife:: said...

tahniah k.bunge...;)..moge semua nyer selamat...bestnyer kalo dapat twins!!..;)

sy budak darjah 5:) said...

tumpang excited..
PUAN BUNGA ada twin la!!!
hehehe..

Cik Rara said...

wahh,twins! sukanya..congrats! wish i pn nanti dapat jugak twins. hehe. :)

s.u.e.m.r.f said...

tkejut nye tetibe ade 2 ???
congratssss !!!!!

Wan Anis Sorfina said...

kalo 2, i nak satu tau.. i cop awal2 ni, mama bunga.. ingat tu.. tak kira i nak jugak 1, bg 2 - 2 pun tak pa.. hahaha..
weee.. tahniah double joy double yabedahh-bedoo ..

~H @ N i ~ said...

ai juga teruja membaca nye..xsabar nak tahu berita jumaat ni..update nanti yek..

=)

yatiyahya said...

twin..nice combinations..:) congrats...

suezensuzanna said...

wahhh twins???!!!,,suke2

faRahAdILa said...

bestnye dpt twin!! congrates kak!!

..she's s0 e!Ra.. said...

Hi cik puan Bunga :)
congrats to u for having twins..
cudn't describe it but im so hepy for u..even i dun even know u..haha pelik lah!
takecare of ur health :)

Nini Hartini said...

gempak je entry ni. hehe.. nasib baik tini baca lepas adam dah lahir. so dah tau keputusannya yg bukan kembar. hehee

tini pn ada keturunan kembar. Mak tini ada 3 psg beradik kembar. kdg2 berangan gak klu preggy boleh dpt kembar. tp bila terfikir larat ke?? hehe..terus mcm seram.

Cik Puan Bunga said...

@Nini HartiniWahhh ada keturunan kembar! ada kebarangkalian neh! :] insyaallah mesti boleh punya, anak2 kembar takkan menyusahkan ibu nya. itu apa yg akak baca la. hihi!