Wednesday, August 4, 2010

Saka... (Weeewooowuuuu <---Bunyi Effect Cerita Seram)

Bukan sucker eh. Sucker itu seperti perangai Pak Mat Tempe (bukan nama sebenar) yg telah i ceraikan lama dahulu kerana berkelakuan seperti sehtan. eh apa merepek pula. haaa nak cerita adam dah 2-3 malam tak tidur malam. merengek rengek, bila time menetek bf je mesti mengamuk-ngamuk, tido tak lenalah nanti nangisss saja. mata i dah macam panda china dah akibat tak tidur malam eh tipulah mata nenek sebenarnya yg macam panda china sbb nenek yg terpaling banyak tak tidur malam. semua gara-gara adamlah. semalam adam menangis sehabis gagah satu hari. bayangkan - nangis tanpa henti selama satu hari. oh.

rupanya hari ini bila emak bawa dia pergi berubat, adam sayang telah dikacau oleh sang saka tuttt (nama terpaksa dirahsiakan) takut mengundang peperangan. makhluk brengsek itu telah menumpang diketiak dan didada adam. kesian adam kecil lagi mana reti nak mengadu. makhluk itu sejak i pregnant lagi mmg misi dia nak kacau i and baby dalam perut ni tapi tak berjaya. sampai sudahnya bila baby dah keluar dia kacau pulak sampaikan adam menangis tak henti henti. lagi geram bila diketahui ahli keluarga sendiri yg bela mendalah ni. uhh panas hati betul bila dengar keturunan sendiri ada bela belaan ni.kenapa tak bela hamster atau tupai terbang saja?kan lagi kiut??

patutlah emak kata 2-3 hari ni rumah terasa seram seperti ada suster ngesot sembunyi dalam gerobok nasi rupanya ada gangguan dari makhluk halus cap api neraka itu. alhamdulillah adam dah beransur okeh. tidur dengan nyenyaknya sekarang ini. cuma lepas ini kena lebih berhati-hati, mengaji selalu tak boleh leka and baca Yaasin sebanyak mungkin semampu boleh.

celaka betul makhluk lahanat ni!

There is no god but He,
The Living, the Everlasting,
Slumber seizes Him not, neither sleep,
To Him belongs all that is in the heavens and the earth.
Who is there that can intercede with His, except by His leave?
He knows what lies before them and what is after them,
And they comprehend not anything of His Knowledge save as He wills.
His throne comprises the heavens and the earth,
The preserving of them fatigues Him not,
And He is the All-High, All-Glorious.

[Al-Quran: Surat al-Baqarah, Ayah 255]

4 comments :

zella y said...

la...
ciannyer...
so,dh berubat ke??
dh ok??

.BUNGA. said...

dah. alhamdulillah adam tak lagi mengamuk2 and nangis2 je... tido pon dah lena... aminnn! :D

~azalea~ said...

lorhh.. kesian.
m0ga dilindungi selaloo...

.BUNGA. said...

aminnnnnnn!~ :D