Friday, August 27, 2010

Share Sikit - Sikit Je Tak Boleh Banyak - Banyak!

Baiklah anak anak (huhihohe)
tibe tibe je dapat ilham untuk berkongsi ini dengan semua sedunia especially
untuk mummy2 yg preggy di luar sana (luar mana tah - main cakap saja!)

begini,
sebelum i disorong masuk ke labor room,
nurse ada pesan,
"puan, puan makan dulu ye,makan kenyang kenyang and minum secukupnya.
kalau puan tak makan nanti puan takde tenaga nak push.."

yg i pulak, dalam kepala otak terbayang,

'ish karang aku makan banyak banyak kalau terberak eh terbuang air besar
karang macamana?maluuuu!'

jadinya makanan yg pihak hospital sediakan i tak jamah pun (eksyen!)
instead, i makan kurma nabi 2 biji and minum air zamzam sekadar yg perlu.
tak adalah togok sampai kembung perut ke hape.
then terus ke labor room.
i berjuang kat labor room lama tahu,
dari pukul 9 pagi sampailah 4 petang.

tapi alhamdulillah,
tak rasa lapar langsung and tak rasa haus.
takdelah perut bunyi kriukkkk kriukkkk menahan lapar.
rasa bertenaga and masa nak push baby keluar pun
tak perlu push mcm nak terkeluar isi perut,
alhamdulillah 3 x push Adam yg besar dobot itu pun keluar.
:)

lepas selamat deliver Adam,
nurse bagi air milo 2 gelas and air masak segelas
and lunch set sekali,
tapi i cuma minum air milo saja sebab langsung tak lapar.

moral of the storynya,
buah kurma ni and air zamzam
memang terbukti memberikan tenaga yg optimum.
sekian.

babai! :D