Thursday, September 2, 2010

Baiklah Korang, Nanti I Dah Kurus I Terus Jadi Eksen!!

semalam pergi sekolah. saja saja je datang sebab Kak Sally minta tolong jahanamkan make up kan students. ada TV9 nak buat shoot sebab sekolah kami kan menang One Hope For Orang Utan last year. Haha. Macam terer sgt je make up padahal muka sorang sorang selepas make up dah macam manusia kena sepak dengan tayar getah basikal. 

Keluar dari dewan makan asrama (selepas rehearsal musical theater), ada sekumpulan guru - guru terpekik - pekik dengan gembiranya "Eeehhh Dottie dah sampaiiii! Dottie dah sampaiiii!"

Eh nak kena lempang free agaknya semua semua ni! Takpelah bersabar. sempat juga senyum sambil salam cium tangan semata nak menunjukkan i tahu adab dan sopan santun padahal dalam hati rasa nak terajang saja sorang sorang.Baiklah, kesimpulannya, dari lebih kurang 20 orang cikgu yg terserempak dengan i, semua cakap i gemuk. i senyum saja. oh cakap aku gemuk ya! sabar sabar sabariah (eh nama mak mertua sendiri) siap ada yg cakap i lagi gemuk dari masa pregnant dulu. (???) memang melampau.

sabar. baru turun 17kg. baru 48 hari deliver Adam. takkan terus nak pakai kebaya. sabar sabar. orang mulut jahat nanti Tuhan balas dengan kesakitan gigi yg melampau. Tika je baik. dia tak cakap i gemuk pun. Mel pun tak cakap i gemuk cuma dia cakap bontot punggung i besar. yang lain mulut puaka. Tendang baru tahu.


 tahu lah sama. tak payahlah panggil - panggil. jahat.



p/s : nak pergi cari bomoh sedut lemak.

9 comments :

nn said...

yeke macam dottie? takkaannlah. hehe

.BUNGA. said...

;(
entah... i rasa selamba je mcm lisa surihani... eh ke mcm syanie?? :(

Miss Tasantek ~(@_@)~ said...

ahahaha...
weh dulu cikgu enon md arif kate, org gemuk ini org yg senang hati,
lecterur aku kate, org tembun (gempal+berisi) ni org yg makan, tidur, rest cukup..
tu tanda ko sihat..:)
+ve sikit..

✿ EyZa ✿ said...

Biase la tuh.. u ade lg mase nak slim cam dulu.. nnti dah start ngajar blk, jgn lupa pakai baju kebaya yg paling kecik.. huhu.. baru diorang jeles..

Dun worry lah.. dottie pon yg penting muka cantik kan.. :)

.BUNGA. said...

tasa - ye ye i berfikiran positif nih! huhu!

eyza - chayok chayokkk!!! :D muka tak cantik, gemuk lagi pula... uhhh!

-[DeeYA]- said...

terima kasih krn puji aku mulut xpuaka.kahkahkah..
woit!xkn mcm dottie kot??!!biar betik!!
xpe,nnt kita sama2 cr bomoh sedut lemak!!

.BUNGA. said...

ayooohhhhhh! kita mampu mengubahnya!!

bunga dan tika kurus dan bergaya! ulang bnk2 kali! wuhuhu!

-[DeeYA]- said...

SAYA KURUS DAN BERGAYA!!!
ANDA JUGA KURUS DAN BERGAYA!!!
ye,ulang byk2 kali.positif ye.
ngeeee... ^____^

.BUNGA. said...

bagussssss! bagussssss! :D