Wednesday, September 1, 2010

Bulan Puasa Adalah Baiknya Saya Bersabar... Haih!

Tadi i pergi bazaar ramadhan drive sendiri!! wah bangga habis macamlah pergi bazaar naik bajak. Ini adalah kali ke tiga ya kawan kawan i drive sendiri lepas habis pantang. bangga ni. hehe. jauhnya pergi baazar ramadhan di yong peng padahal yg dekat dengan rumah tu ada juga. saja ngada - ngada. Nak makan rojak mamak punya pasal sanggup i meredah jalan raya yg tak berapa nak mencabar tu. huhihohe. tahpape.

sebelum balik i singgah kedai jual minuman sekejap sebab emak nak sangat minum air asam boi entah mengidam ke apa karang tak memasal i dapat adik baru. eh. brader yg jaga gerai tiba - tiba cakap "haaa kaakkk mari singgah kaakkk beli air baby mesti haus.." doinkk! eh mana pula brader ni tahu i baru lepas deliver. ah buat bodo saja. sempat pula brader ni buat muka jalang comel depan kami adik beradik. nak di tempeleng macam kejam pula. ah layankan saja. nak ngorat adik i lah ni! huh!

lepas beli air emak i dengan adik terus menuju ke kereta, kami lalu sebelah brader jual cempedak goreng. Tiba - tiba brader tu bersuara "haaa mari kak beli cempedak goreng, cempedak ni baik untuk ibu - ibu mengandung!" haaaaaaaaaaaaa?????!!! telinga i dah panas tapi brader tu boleh buat muka kanak - kanak ribena pula! ANAK HARUN! baru i tahu baru i tahuuuuu! brader2 semua tu mesti ingat i pregnantttt!!! uwaaaaa i dah deliver laaaa!!! ini body post-natal i laaaaaa!!! eiii sakit hatinyaaaa! nak mencarutnyaaaaa! adik i gelak gila babi khinzir kat tengah - tengah jalan, benci lahhhhhhhh!~

sampai rumah cerita dengan emak and husband semua pun bantai gelak derhaka semua orang! derhaka! sumpah jadi mini cooper baru tau! tahulah perut i buncet, g-string seluar semua dah tak muat, baju- baju semua dah sendat. sampai hati i diperlakukan sedemikian rupa. melukut ditepi gantang betul.  nak dietttt! nak dietttttt!!!!

4 comments :

Miss Tasantek ~(@_@)~ said...

ahahahahaha.....
hahahahahahah.....
miahahahahahaha....
oPs..nnti ko ckp aku derhaka lak
tapi kan..
aku ...
hahahahahaha...(tiarap sambil kaki macam org renang) hahahahaha....

.BUNGA. said...

aku sumpah kau jadi pisang!!!!

❤❤ LiNdAuS ❤❤ said...

huwaaa..gemok lagi aku la yat...
tapi aku persetankan smua kutukan sbb diorg ade??ade??x de kan..muahahha

ko maintain la wei...mne ade gemok pon...haiiipppp

.BUNGA. said...

gemuk la linda... dulu aku 49kg sekarang dah 63kg... ;p geram aku dgn mulut puaka yg panggil aku 'dottie' padahal aku belum pun ada 2 bulan deliver baby... takkan terus nak kurus... setan betul! huhu!