Wednesday, October 20, 2010

Hari - Hari saya Yang Produktif *Senyum*

Jadilah seorang guru yang produktif.
Barulah kamu itu ada sumbangan kepada sekolah dan negara secara amnya.

Seseorang pernah berkata begitu kepada i. Biarlah siapapun orangnya, barang yang lepas jangan di kenang. Eh. Macam berjauh hati. Haha. Jadi hari ini i sedikit bosan. Kelas English i hari ini sudah habis, kelas PS pula diambil oleh cikgu lain. Padahal baru bercadang nak ajar murid - murid cara nak melukis lubang hidung. Jadi i tak boleh duduk diam dan berpeluk tubuh saja. I kena berbuat sesuatu! Ya! Sesuatu!

Puas i pusing - pusing satu bilik guru yang ketandusan manusia tu, i terjumpa tanah liat atas meja Mel. Baiklah dulu masa kecil emak tak belikan i tanah liat, emak kata kalau nak main tanah liat, pergi korek dalam parit depan rumah. Dah macam anak orang zaman batu dah i main parit depan rumah (T___T) macamana nak jelita?Main parit! pftttt!

Kembali ke topik asal, berbekalkan kreativiti i sebagai guru all rounded (perasan) maka i pun menghasilkan haiwan ternakan kesayangan Mel. Tadaaaaaaaaa....
ini adalah apa? sila isi tempat kosong _______________. ia menguji penggunaan otak kanan dan otak kiri anda!
I terjumpa note ini atas meja kak sally. comelnya! nak bagi i eh? (:
nah! ambil sebiji muka annoying i! haha!
Kelas sudah habis. Puas i cari Aban (nama spider) dan Leman (nama lipas kuning) tapi tak jumpa. mungkin mereka sudah berpindah habitat. Sedihnya! (T___T)

Produktifkah hari i? ):

Oh, sesiapa yang mencintai Blackberry dilengkapi dengan Torch dan pelbagai fungsi lain, dan berhajat ingin mendapatkan beliau dengan harga yang best dan penjimatan berganda, sila ke sini.Celcom Exec 50 Plan dan kepada sesiapa yang mahu menyertai pelancaran BB terbaru ini boleh mendaftar di sini dan sekiranya kamu adalah diantara 100 orang terawal yang mendaftar dan membeli BB ini berserta melanggani Celcom Postpaid Plan kamu akan mendapat Jabra Bluetooth Headset bernilai RM125, 8GB Micro SD Card bernilai RM68, dan juga Energizer Portable bernilai RM58!!!! (wowwwowwwwowwwww!)
 p/s : belanjalah i Blackberry Torch seketul. i mesti sayang orang itu sepenuh hati.

4 comments :

Liyana Faten Safuraa said...

waaa!
cik puan bunge ney cikgu rupenyew!
comey je denesor tuh!
hihihi! =)
tengs sbb follow.
saye da follow cikgu bunge balek. =)

Cik Puan Bunga said...

comel je cakap itu dinoso. itu ____ lah sayang! haha! thanks eh dear! (:

Miss Tasantek ~(@_@)~ said...

kak, teddy bear anak abon tu hensem lar..
pandai ko create
ko memang superb lar!!!

Cik Puan Bunga said...

anak abon!! sampai hati kaaauuuuuu! hahahahahahahahahahahahaha!~~