Thursday, October 21, 2010

Saya Mahu Kurus!

Tengok tajuk saja sudah tahu mengada - ngada! Kelmarin nak hilangkan jerawat. Ini mahu kurus pula. Ok, let's have a look! (ceh speaking - sepak baru tahu!)

Ini tahun 2007. Kurus kau! Padahal masa ini makan macam membela jin tanah. Tapi tengoklah. Langsung tidak gemuk! ): Jeans ini size 25!!

 2008. Kurus juga. Masa ini hampir mahu berkahwin. Jadi motivasi untuk kekal langsing sangat tinggi. Takut baju tak muat. Haha.
 2009. Orang kata kalau lepas kahwin badan akan naik sebab senang hati. Senang hati mak kau! Huhu! Masa ini memang sudah gemuk sikit. ): Tapi masih boleh pakai baju comel - comel dan menawan hati!
 2010. Mengandungi Adam. Berat naik mendadak sebab i suka makan nasi dan coolblog double choc. Sekali Adam keluar memang berdouble - double berat dia. Haha. Padanmukaakurasakan! Masa ini i adalah 63kg! Peace! Terakhir bersalinkan Adam, berat i adalah 81kg. Naik 31kg dari berat asal. Sekian terima kasih! (T___T)

 Terkini. Tengoklah. Berdiri sebelah Mel yg gemuk pun i boleh lagi gemuk dari dia. Kecik hati tahu! Penat i pusing - pusing cari pose nak menampakkan effect kurus, tapi tak berjaya. Siot tahu! Hilang semangat nak meneruskan hidup! Eh! (T___T)

Macamana nak kurus? Sila bagi i petua sekarang! Ke i perlu jumpa bomoh sedut lemak? Ada tak pil - pil kurus yang berkesan? Tak mahulah gemuk, nanti BF i cari lain! (T__T)  (suami kata i nampak lagi comel bila begini - comel taikkkk! <----heppp! jangan cakap mencarut!) Lepas itu selalu kena double standard. Kalau i tengok baju bercutting sikit semua kata i tak sedar diri dasar gemuk nak juga pakai baju macam itu! Suka hati akulah! (T___T) sedih tahu! sedih!

Cepatlah bagi i petua kurus. I belanja choki - choki, okay?

11 comments :

Puan nadxoxo said...

maaflah puan bunga. saya pun tercari2 formula utk kurus jua. berat turun tapi figure tak turun haha. cemano tuh. ada lg 5 kg yg degil nih nk diturunkn. haish. apa2pun kalau dah tahu formula utk kurus tuh jgn lupa sharing2 :D

eus said...

alahai.. comel jerk eus tgok! kui kui kui.. *sori la bunga.. xde petua la plak.. sbb skang eus mngamalkan petua utk naikkan berat bdn! kuikuikui...

Cik Puan Bunga said...

ummi nad - u cuma 5kg! i nih, 10kg lebihan ni ape ceritaaaaaaa????uwaaaaaaaaaa!

eus - kejam!kejam! orang kurus sila main jauh - jauh! huhu!

Miss Tasantek ~(@_@)~ said...

ko hensem lar kak skang ni..tak payah la kurus...nnti lame2 die kurus sendiri..
tade gemuk de..
gen kite mane yg gemuk????

Cik Puan Bunga said...

kau lupa sesorang... meme ):

Cahaya Hazrini said...

apa pulak nk hilangkan jerawat.. kulit muka kak bunga dh cukup membuatkan jini nk hidup pun segan.. huhuh...

✿ EyZa ✿ said...

Bunga ~ x gemuk mana pon! still comel lagi i tgk.. :)

Berat u naik 31kg time peknen?? Takot plak.. Since dah nk masuk 7 bln stgh ni, berat dah naik 8kg.. lagi 2 bulan berape kg lg nak naik.. ;(

Cik Puan Bunga said...

genie - oh sudahlah. sekarang muka akak dah mcm hantu jerawat, pasrah! (T___T)

eyza - 8kg?haha! buat kelakar ke hape? i 31kg selamba je.. haha...

Heidi Shafiq said...

jogging jom..! :)

Cik Puan Bunga said...

halamak! jogging??? errrrr... huhu! (dasar pemalas!)

Nurashikin zainal abidin said...

Hai, saya ada jual supplement yg dapat membantu kuruskan badan..insyaallah.
Jika berminat, sila email saya n.azalea@yahoo.com. Saya ada byk nk share..Yg penting, jgn cepat putus asa, u mesti boleh kurus jika cuba.