Saturday, November 20, 2010

Bertuah Saya Nikahi Awak,Suami! (:

I tak selalu bawa Adam outing. Sebab Adam super diva tahap dewa - dewa. Mengada sangat perangai dia. Ni mesti ikut perangai nenek dia (salahkan nenek tak pasal - pasal) Lepas tu Adam tak suka busuk. nanti dia menangis macam kena lempang. Geram! Tapi dia suka pergi wedding. Mengekek dia ketawa. Tak faham. Tapi tadi I dengan suami cuba bawa dia jalan - jalan. Saja nak bagi Adam biasa dengan orang. Bagi dia tidur lena - lena, susukan dia kenyang - kenyang dengan harapan dia akan menjadi sangat behave.

Betul punya behave ni. Sampai tak bagi papa pegang botol susu.
Mekanik kereta check tayar belakang cukup angin ke tak.
Wohhh dia jeling kauuuu! Tak kose mak!
Sewaktu ini papa mengesan sesuatu yang tidak elok sedang berlaku.
Anak bujang I yakyak! (T__T) Baiklah baiklah I redha I redha. Cepat - cepat cari nursing room. Papa dengan baik hati volunteer nak tukarkan lampin Adam. Eh mimpikah?Wuhuhuhuhu!

Baiklah I harus mengakui suami kelihatan lebih bersahaja menukar lampin berbanding I yang macam nak pergi berperang tiap kali tukar lampin Adam (T__T) Oooppp oooppp tutup mana - mana yang tak patut! (=__=)"
Eh panaskan susu pun kena posing eh pompuan?Annoying!
Suami kelihatan kacak ketika menukar lampin. Cium sikit! Eh!
Nursing room yang cantik seduniaaaaaaaaa!

Yeaaayyyy! Adam dah wangi! (=__=) Terima kasih suami sebab begitu pantas dan efisyen menukar lampin. Terus Adam tidur dengan nyenyaknya. Dapatlah mama bershopping dengan girangnya! Bertuah betul I dapat suami yang pandai masak, kacak dan pandai menukar lampin. Eh poyo. Babai!

p/s : Macam takde motif je post kau,Bunga!

10 comments :

Nadia said...

Ha a. Cantik nursing room tu. Kat mana ek?

Puan D0T said...

ala,,,comel nye adam irfan...mcm muka u!!!- jeles nye tgk bby tembam ni..

daddy pulak.cool!!!!

Cik Puan Bunga said...

Nadia - kat Square One, Batu Pahat (:

Puan Dot - Huuuuu tembam heh? mama papa dia tembam... anak double tembam (T__T)

easy said...

aah cantik nursing room nya.boleh g meninjau satu masa nanti..

en ayah mmg slalu cool bila wat kerja kn..kalau bedung anak, dia wat lagi kemas n senonoh..hehe

Puan D0T said...

mama papa die comel jerk.. mcm baby..
mane la datang bby comel..kalau xde parent comel kan??
ari2 nak tengok baby u.. =)

Cik Puan Bunga said...

esay - yaa tepat sekali! (: kalau i memang macam berperang time mandikan ke tukar lampin ke... huuuu...

puan dot - terima kasih! (: takpe nanti baby u pun cumil mungil macam mama dia! (:

prinCessLiYaNa said...

super duper comeyl adam..:)..

Cik Puan Bunga said...

terima kasih! (:

"MULAN" said...

salam singgah...

adam mmg cute....!!!

Cik Puan Bunga said...

terima kasih,mulan! (: