Tuesday, November 23, 2010

Boyfriend I Tak Sihat - Tak Bahagia Hidup I (T__T)

Huuuu redha betul bila Adam demam. Perangai dia bila demam kenapalah sebijik perangai I kalau demam (T__T) Merengek - rengek, selalu nak ada orang duduk usap - usap kepala dia. Susu taknak, tapi nanti melalak - lalak sebab lapar (eh sebijiknya perangai haku!) Nak kena sentiasa ada orang urut - urut badan dan kaki. Tapi part yang paling annoyingly sama dengan I adalah perangai diva yang sentiasa nak ada orang teman dan mendengar keluh - kesah tatkala sakit (T__T) Redha.. redha. Suami senyum saja. "Perangai siapa?" Ohohhhhhh perli I ye! Nanti kau!

Hai. Mama tampal cool - fever atas dahi saya. Saya nampak cool kan?
Demam pun tetap aktif lompat - lompat.
No picture please!
Doktor kata Adam demam biasa. Maybe sebab I bawa dia ke wedding cousin weekend lepas, orang ramai asyik dukung dia sana - sini. Rimassss maybe dengan orang ramai. Haha perasan artis oh Adam Irfan Xaharis! Tapi maybe jugak demam sebab nak besar eh sayang! 16hb Nov lepas genap Adam 4 bulan.

Photobucket

Sekarang dah pandai duduk dalam walker.
Nampak susut sikit badan Adam sejak dia demam ni. Menyusu pun kurang. Tapi bab nakal, macam biasa. Takde kurang. Hehe. Dah pandai duduk sendiri, and dah pandai duduk kat walker. Kalau letak kat walker lajuuuuu je dia jalan habis semua benda dia langgar. Alhamdulillah perkembangan Adam normal macam baby empat bulan yang lain, cuma kalau benda - benda yang melibatkan fizikal tu Adam macam tak takut sikit. Dia berani cuba sesuatu yang baru. I pulak yang takut tengok perangai dia. Hehe.
 
Lekas sembuh ya sayang, tak syok bila sayang mama ni demam. Nanti mama takde kawan nak kacau papa tidur siang. (=__=)"

Dah. Babai!

6 comments :

Puan D0T said...

demam pon masih nmpk comel..dengan coolfever... pon still nampak cool..haihhh....geram betul lah...

Cik Puan Bunga said...

hehe. demam - demam masih nakal dan aktif macam biasa. mengada pulak tu. huhuhu!~

nur easy said...

demam manja2 tu..tp ttp risau selagi xbaik kn..cpt sihat ya adam..;)

Cik Puan Bunga said...

terima kasih auntie! :)tak tenteram hidup kalau adam sakit.. ;)

anne said...

Hati seorg ibu..kalau anak sakit kita mmg risau sgt2 kan..biasalah,mcmana nk happy kalau org yg kita syg selalu xsihat,jom singgah ke blog saya,kita sama2 share ilmu,untuk kelurga yg lbh sihat n bahagia...www.mysufisecret.blogspot.com

anne said...

Hati ibu,mmg mcmtu,kalau anak xsihat mmg risau sgt2... Jom ke blog sy,kita sama2 kongsi ilmu ke arah keluarga yg sihat n bahagia..www.mysufisecret.blogspot.com