Friday, November 26, 2010

Gelinya Bila Isteri Kerasukan Mengidamkan Blueberry Cheese Tart

"Inilah kalau dapat isteri drama queen" I'm quoting my suami,okay. Haha. Nak buat macamana sayang, I memang drama queen yang melampau (T__T). Petang tadi lepas suami balik solat Jumaat I buat perangai yang terpaling annoying, hentak - hentak kepala sambil minta Blueberry Cheese Tart. Suami kata dia penat nak tidur, tapi I berguling - guling atas tanah sambil tarik - tarik rambut. Malas nak melayan isteri yang kerasukan, dia pun siap - siap "Haaa cepat, kata nak beli cheese tart" wooohooooooo!

Masih dalam mood annoying. Nasib baik suami tak tempeleng. Haha.

Terus menuju kedai Noy's di Batu Pahat. Siapa duduk di Batu Pahat, Kedai Noy's ni menjual Blueberry Cheese Tart yang terpaling sedappppp sedunia. Cheese dia gemuk - gemuk sampai melimpah - limpah cup. Lepas itu ia murah. RM0.60 saja, kalau beli banyak lagi murah. Selain buat cheese tart, Noy's juga buat kek yang sedaaaappp dan kuih - kuih raya yang sedaaaaappppp!

Beli 10 biji saja. Haha. Nyumnyum montelnya kau! Macam aku! Haha!
Kebetulan,satu batch Blueberry Cheese Tart baru siap bakar, so I dapat yang panas - panas! Sedap nak mati!

 Ini gambar sebelum.
 Ini gambar selepas.
 Sedappp! I makan sikit - sikit, suami makan sebiji terus sumbat dalam mulut. Dia kata dia gigit sikit - sikit dalam mulut. Apakah?? Sibuk nak kurus nak kurus tapi makan cheese tart hamboih hamboih sakan dan bergembira. Macamana nak kurus, you tell me? Baik,esok I jogging (dalam mimpi. Hehehh)

Lepas dapat Bleeberry Cheese Tart elok je mata rasa mengantuk terus tertidur sepanjang perjalanan balik. Gila ehh.. semata - mata pergi Batu Pahat untuk beli 10 ketul Bluberry Cheese Tart. Apa tak alang - alang kau beli je 100 ketul???

Dah. Bye.

13 comments :

nurulazham said...

kedai noy's nih kat mana yat??
** eh, adam nak dapat adik kah?hahahaa~

Cik Puan Bunga said...

dekat deret celcom la, eon laaa QQ city kids laa sebelum sampai Care4.. sedaaaaaaaaappppp betul! :)

*eh eh eh tiada adik sehingga 3 tahun akan datang. huhu!

aenareal said...

huhu..sedap sedap sedap..nyum2

aenareal said...

huhu..sedap sedap sedap..nyum2

Cik Puan Bunga said...

betul! memang sedap! gila betul! nyumnyum!

nur easy said...

kat celcom center tu ya? dgn klinik min tu kut..boleh try ni. u ni, wat i teruja sama je..;)

Cik Puan Bunga said...

haaaa betul betul betul kat situ. eh orang BP juga ya????waaaaaaaaa! excited! :)

nur easy said...

aah org parit king..bandarnya ttulah BP..:)

lalinkmanish said...

eah.? ta perasn pun kdi tuu.
uishh tergugt iman tgk tart uee..
:DDD

Cik Puan Bunga said...

easy - boleh dating nih! hihi!

Cik Puan Bunga said...

lalinkmanish - ada kat situ kedai dia... :) pegi cari! pastu beli banyak2 pastu belanja i makan! :D

**sHiKinn** said...

mengidam ada makna ker?ehee

Cik Puan Bunga said...

heppppppppppp! hahahaha! :)