Wednesday, December 1, 2010

Disember Bulan Berdiet (Sebab Pokai Sudah) (T__T)

Hai! Lama kan I tak update blog?Sampai hati takde siapa yang konon - konon merengek - rengek kat Formspring ke, FB ke "Kak Bungaaaa updatelah blogggg! Rindu nak bacaaaa...!" Tiada. Hampa. Betullah kata Liyana Lunia quote dari Cik Epal, blogger wanita kalau dahlah tak cantik, tak stylo pula tu memang payah nak menaikkan traffic blog. Pasrah.

Fine. Tak kisah. (ceyyceyy merajuk!) Baiklah kawan - kawan, hari ini kita dah masuk bulan Disember, bulan yang last sekali sebelum tahun baru menjelma dan jadi tua bangka. Bagaimanakah dengan plan diet I?Hahaha ke longkang. Macamana nak kurus kalau melantak cheesetart tanpa menghiraukan orang lain? (T__T) Tapi bila tadi cuba timbang berat sendiri dan mendapati diri sendiri sudah turun 2kg (+-) serta - merta emosi nak kurus membuak - buak dan terangsang! Lagi best sebab muka sepinggan I dah nampak kurus sikit! Haha!

Ecehceh. Kurus nyah!
Tak seboyak last week punya muka.Yayyy!
Nak lagi best, jerawat pun mengucapkan sayonara! Hurrayyyyy!

Semangat habis nak diet dengan betul dan bersenam dengan gigihnya. I janji, kalau I kurus, I tak akan eksyen dengan sesiapa sahaja. Janji ni, janji! Amin! Sekarang gigih makan epal hijau setiap hari sebiji. Masam mak aiiii jangan cakaplah woohhh! Tapi terpaksa redha. And gigih juga minum satu helas yogurt drink untuk mengempiskan perut boyak macam Barney ni.(T__T) Kita saksikan apakah hasilnya Januari nanti! Wuhuhuhuhu!

Dah. Babai!

14 comments :

cc said...

1st pic tu mmg nmpk runcing sungguh muka, pipi mcm dah xda isi...xmacam pipi sy...boolat dan tembam sejak azali *nanges*

Cik Puan Bunga said...

Disini peranan angle yang betul amat penting bg menghasilkan effect wajah kurus! hahaha! ehhh muka u comel ok! bulatttttt!

Puan D0T said...

eh,, dah kurus dah tu... nak kuwus camne lagi..
jeles aku..aku gemok ni!!

Cik Puan Bunga said...

puan dot, sudahlah puan dot, janganlah berdusta disiang hari... gemuk betul baru tau! huhu!

Chooyaya! said...

dah turun 2kg???? ahhhhhh !!! memang nak carik pasal ni! *jelesssssssssssss

nur easy said...

berdiet & berduit eh? hehe..

Cik Puan Bunga said...

kak su, tak perasan ke sign plus minus tu?hahahaha... masa tu timbang sebelum makanlah kak suuuuuu! huhu!

Cik Puan Bunga said...

easy - berdiet tanpa duit! haha!

Miss Tasantek said...

cayalah kak...
kak, aku cabar ko pakai baju kebaya ko masa aku kawin nti ..
nnti aku belikan lolipop dari oversea :)

Cik Puan Bunga said...

cabaran disahutttt!

-[DeeYA]- said...

kenapa anda sudah kuwus walaupun ada +-?huhu!!!jeles2!!!sila bgtau rahsia!

Cik Puan Bunga said...

tika, aku tak makan nasi lepas tu aku balun yogurt drink! yg penting an apple a day! :)

-[DeeYA]- said...

okeh!!!sy akn cuba cara anda!
pastikan kita ramping lg bergaya ye thn dpn!

Cik Puan Bunga said...

yeahhhhhhhhhhhhhhh!