Sunday, December 12, 2010

Laskar Pelangi (Saya Janji Cerita Ini Besttttt Sedunia!)

Haiiii! Hari ini hari Ahad! Hari ini you guys ada buat apa - apa yang menarik tak?Selain bermalas - malasan seperti tupai tanah, ada aktiviti berfaedah lain tak yang you guys buat??Kalau takde, jom tengok cerita best! (=__=)"

Laskar Pelangi
Siapa suka tengok cerita yang ada kanak - kanak comel sedunia angkat tangan? I! Cerita ini penuh dengan kanak - kanak comel comot yang sangat lucu wataknya! Pertama kali tengok cerita ini I dah jatuh cinta terus berdiri tegak nyanyi lagu kebangsaan Indonesia. Eh.

Laskar Pelangi adalah novel sebenarnya ditulis oleh Andrea Hirata. Lepas itu ia diangkat menjadi sebuah filem yang bertemakan kesungguhan, cita - cita dan pengorbanan. (Wuhhh kagum dengan bahasa penulisan Melayu sendiri. Whahah!) Pendek kata, lepas you guys tengok cerita ini, kita semua akan merasa super motivated lah! Yang lagi best, bahasa yang digunakan hampir sama dengan bahasa melayu kita disini!

Anak - anak remaja yang moden, yang dah dapat peluang pendidikan tetapi sia - siakan peluang itu wajib tengok cerita ini. WAJIB okeh! Tak tengok dosa! Eh! Mengalir airmata melihat kesungguhan Lintang anak si nelayan yang susah nak pergi sekolah hari - hari tapi terpaksa parking basikal tepi jalan tunggu buaya melintas baru boleh teruskan perjalanan ke sekolah (T__T) Cerita ini memang bestttt sedunia!

Okay tengok sikit trailer cerita Laskar Pelangi ni! (=___=)"




Best!

Janji cerita ini best! Tak tipu! Kalau malas beli DVD original sila tengok di youtube! (=__=)

Babai!

6 comments :

eizy_noor_izza said...

betul! sangat best. pasni cari sambungan die ye-sang pemimpi. best jgk. betul! dah baca dan dah tengok. siap download lagi u. hehe

nur easy said...

hari ni g sekolah wat keja sekolah. alala.. betul ke best. boleh masuk senarai tonton ni

Cik Puan Bunga said...

eizy noor izza - sang pemimpi? best ye??wahhh kena cari ni!

Cik Puan Bunga said...

Easy - mengajar kat mana? betul cerita ni besttttt sedunia! (:

nur easy said...

kita tak abis2 belajar lg ni..hehe

Cik Puan Bunga said...

Alhamdulillah! (: chayok chayok study tanpa mengenal erti jemuuu! :)