Monday, December 13, 2010

Nak Muka Bebas Jerawat/Jeragat Supaya Jadi Mulus Dan Boleh Jadi Girlfriend Galang?

Girlfriend Galang okay Galang, bukan girlfriend jalang, girlfriend jalang tu si anu tuuuuu! Galang siapa? Lohhhh! Enggak kenal apa?Yang ganteng itu! Randy Pangalila-Cowok Indonesia yang menjadi kegilaan itu! Dah pergi Google lah menyampah tau!

Perasan tak pelakon Indonesia yang perempuan kan muka mulus - mulussss sedunia, lepas itu kurussss, lepas itu glowing - glowing pula. Terus rasa menyampah kan?Menyampah betul tengok orang cantik kan?(T__T) Jadi membuat hipotesis sendiri kalau nak cantik kena gunakan produk kecantikan dari Indonesia. Haha. Kasihan.

Last week pergi pasar malam dengan Emak, ada kakak jual macam kosmetik - kosmetik dari Indonesia, terus beli ini! Dengan harapan muka akan mulus tulus kudus sedunia!

Hai nama saya bedak berubat!
 Dulu - dulu masa zaman muda - muda rajin pakai lulur ni, sebab dia bagus sangat. Kulit jadi licin dan halus dan bebas jerawat. Tapi kena pakai secara istiqamah la (waaahhh). Berterusan jangan malas - malas. Pakai kat badan pun best, sental lah mana - mana yang patut. InsyaALLAH. Lepas itu ia murah, sepeket baru RM2.50. Boleh beli sepuluh ratus peket.

Sambil tepek kat muka dalam hati berdoa "Ya Allah nak cantik macam Nia Ramadhani!" *muntah* Jerawat pun kering dah, cuma kat dahi ni ha degil sikit selamba je taknak kecut. Frust betul!kena pakai dengan lebih rajin ni! Huh!

Iklan : I kecewa sebab Naddy deactivated FB dia. Kecewa! Kecewa sedunia!

Dah. Babai!

13 comments :

**sHiKinn** said...

sy dulu dlm pantang,guna lulur ini..lulur habis dicelah-celah yg sgt la hitam kesan preggy..alhamdulillah menjadi tau..cuma kena rajin la gosok sana,gosok sini..ehee

Cik Puan Bunga said...

Betulllllll! :) cuma kena rajin kan kan kan!? yang penting ia murah! :)

Jini said...

sedihnya sedihnya sedihnya sedihnyaaaaaaa!!!

Cik Puan Bunga said...

Heyyy sayang ini bukan entry airmata ehhhhhh!

Naddy said...

hahaahaha sy suka iklan tu...hehehee ala....mana tahu tetiba aku activate balik mgu dpn ke...waahahahahahahaha ngada2 kan????aku lagi mengada2 dr kau...hahahahhaa muahx! lebiu!

iklan: blnja aku bedak jrwt ni pliss maceh!

Jini said...

nak kulit mcm kak bungaaaa!!! uhuhuhu..

nur easy said...

nak mulus2 juga.. tp cam dah kronik je muka. stress tlebih gaknya. hehe alasan org malas..

Cik Puan Bunga said...

Naddy ahhh aku tanak kawan kau seratus lapan puloh tahun!!!

Cik Puan Bunga said...

Jini jangannnnnnn ini kulit potosopppp! hahahahha!

Cik Puan Bunga said...

Easy samalah kalau stress muka dah macam hapa! hahaha!~

Lieza ZaZa said...

a'aaa...suka pakai lulur ni...even bau dye sangatla busuk,tp pas pakai rs lembut je....

nk kulit cam akak,licin jew..pakai pe akak ek?jeles tgk..skincare pe yg akak guna..nak tau...huhuuh...

Cik Puan Bunga said...

Lieza zaza haaaaa akak pakai photoshopppp! Hahahaha! Edit segala jerawat yang ada kat muka ni hahhhh jerawat sebenarnya penuh bertabur kat muka... huhuhu! (:

pink lollipop said...

Sis dah tk guna bedak nasila ke ?