Thursday, December 30, 2010

Nightmare nyaaaa Teman Lelaki Shoppinggg!

Sebab ia memerlukan kekuatan mental dan fizikal yang super duper hebat! Kalau tak mengenangkan sayang punya pasal memang terbaring golek - golek I kat lantai shopping complex tu. Sangat nightmareeeeeeee! Suami nak beli seluar untuk kerja, semua brand pun dia tengok then jahitan seluar satu - satu dia tengok, zip, poket punya jahitan, length jahitan kelengkang la apa la, I rasa macam nak berpinar mata sebab terlampau bosan nak mati!

Nantikan dia akan try semua size sampai dia rasa betul - betul selesa. Sesi soal jawab dengan shop assistant pun akan bermula. nasib ah kalau SA tu tak tau nak jawab kalau suami I tanya material kain ke, kain ni jenis koyak atau pecah ke, kalau basuh akan bleaching ke hape, annoying sungguh! Menyampah je kalau dia buat perangai macam tu, sampailah kadang - kadang SA tu sampai rolling her/his eyes sebab terlalu annoying ke hape. (T__T)

 Super duper meticulous lah tensen I!

Tapi selalunya barang - barang yang suami beli memang terbaik or tahan lama sebab dia fussy and choosy sangat kan so barang - barang yang dia beli pun memang dari kualiti terbaiklah. Satu skill suami yang I sangat kagum ialah dia pandai pilih barang yang jauh lebih murah tapi dengan kualiti barang yang harganya jauh lebih mahal. Kalau nak harapkan isteri dia ni, asalkan cantik terus sebat saja!

Bosan sangat terus camwhore dalam fitting room!

 Nampak tak perempuan ni ada hati nak try legging. Gemuk tak sadarrr diri berangan nak pakai legging!
 Yayyyyy! Setelah berjam - jam memilih! Berjaya! Sepasang seluar je dekat 2 jam. Kalau shopping baju lah kasutlah??

Takpelah. Kalau dah sayang... (T__T)

2 comments :

✿ EyZa ✿ said...

haha.. sejibik macam laki i.. kalo nak beli kasut lagi lah.. 5 jam kat mall pon x dapat2 lagi.. rase nak amuk je sbb penat + busan menunggu.. huhu..

Cik Puan Bunga said...

Kan kan??? Ishh saboooo jek laaa!