Sunday, December 26, 2010

Sardin Sedap Dimasak Penuh Kasih Sayang (Percayalah)

Tengok! Baru baca tajuk dah mengkeji I. (T__T) Yelah. I tak pandai memasak. I tak reti memasak yang sedap - sedap sedunia. Kakak - kakak dan adik I semua pandai memasak. I sorang je kaki bangku eh tangan bangku. Okay, fine! (main semut bawah pokok)

Okay I dah tak merajuk. (pfttt!)

Tadi I masak untuk suami I! Yupp! Finally! After two whole years! After we've got Adam! After I've got my size doubled! I memasak untuk suami. Terharu tak? (T__T) Menu? Hellooooo takkan ayam masak kicap pulak, kan? Of course la Sardin Kasih Sayang. Nama resipi cool kan? (=__=)" Apa? Resepi? Okay sudah - sudahlah perli I. Resepi masak sardin kau tanya aku?Nah pelempang sebiji.

Gagalnya dalam potong - memotong. Bentuk apa tuuuuuuu???! (patutlah mak mertua I tak mengaku menantu)
Air asam jawa. Barulah tak lupa asal usul oh.
Sardin. Yelah, takkan dah nampak gambar sardin pun nak kata chicken thigh pulak.
Hasilnya. Terliur tak? Ke terasa nak muntah terus? (T__T)
 Gigih okay. Memasak tanpa bantuan suami. Hebat tak? Okaylah, mula - mula memanglah sardin, lepas ni?Haaa... berdoalah. Tercapai juga hasrat nak memasak untuk suami. Kembang kempis lubang hidung tahan bangga bila suami puji "Sedapnyaaa sardin... Lainnya rasa sardin bila Lina masak.." Yeahh Lina. Cool kan nama I kat rumah?Jauh beza dengan nama dalam IC. Lina yauwww. Huuu. Dah jangan tanya macamana nama Lina boleh wujud. Pergi tanya Puan Latifah.Ohh rindunya pada si dobot I Adam. Dia ada dengan emak di Bandar Penawar. Cuti - cuti Malaysia. Rindu diaaaaaa! (T__T)

Ah comel! Nak gigit nak gigit nak gigit!

p/s : Yeayyyy seronoknya nak naik sekolah! *tipu*

Dah.Babai.

6 comments :

Qaseh dalia adelia said...

anak sis ke?comelnye .....!

Cik Puan Bunga said...

Aaaaa yep! My baby Adam! Thanks qaseh! (:

Miss Tasantek said...

lina masak??
hiyarh!!!!...
wey, asal sadin tu wujud lagi kale ijau??
aku cari kt sini sumpah susah nk jumpe..

Cik Puan Bunga said...

first time ok. bangga habis! haha! haaaa dah takde kaler hijau?alamak! aku tak check tarikh luput! tah tah dah habis!

nur easy said...

pandai dia masak..;) adam guna pet2, sama je cam ammar.. rindunya

Cik Puan Bunga said...

Petpet murah dan kualiti setanding yang mahal! ewahhh buat iklan! ;p