Once Upon A Time, We Were Friends...

...But now, it seems that you've change a lot. you are no longer the chirpy mate i used to have. there's no longer warmth in your eyes-you used to tell me you hate the kind of person that you have become now-isn't that ironic??

we are grown ups now, but why are you behaving like a mindless kid?

remember the story where the leprechaun try to chase the gold pot at the end of the rainbow?

what did he find?

-now you answer me.



Read More»

Dear Failure...

sometimes- i dont feel like im cut out for this job. i hate when things turn out to be worse than i thought it would. i cant meet others expectation.

im not a good teacher.

i believe im not.

or should i blame it on hormones??

Read More»

Doing Fine!! Doing Great!!

i'm six months pregnant by now (according to the midwife chart). time does fly,kan? macam baru hari tu je saya buat pregnancy test. and now... my stomach is bulging and developing! =_= *syioOk!* i love my new look. really. i have this obsession of patting my belly every now and then. macam rasa bestttt je ada perut macam ni padahal dulu masa zaman muda remaja bergetah segala siap nak flat tummy lah buat sit ups segala ahhh! (ha-di-ha!)

semalam bangun pagi2 sebab ada monhtly check-up. emak teman pegi klinik seperti biasa. cehhh dah nak jadi emak pun masih mengharapkan emak teman itu ini segala ah. biasalah anak perasan manja annoying kesayangan ramai (ha-ha perasan!) and masa check up tu for the first time dengar degupan jantung baby and saya jadi macam wOooOooo WooOoooooo coolnyaaaaaaa!!! my baby is doing fine inside there! doktor kata degupan jantung dia normal and in a great condition. baby membesar dengan sihat dan kuat, saiz kepala dan panjang baby normal-and my body weight juga normal despite the fact yang saya selalu makan dengan banyak dan ravenousnya smpi terasa macam haa adakah aku membela hantu raya??? ^_^

sekarang baby punya movement dah semakin extreme. kalau dulu macam kuit kuit manja je tapi sekarang kalau dia buat side kick atau mengeliat mmg dah terasa lah ngilu ngilu buah oh. tapi heavennnn! syooookkkk! dia dah tahu nak communicate and will response everytime i speak to him/her. bestnyaaaa! pandai betul! (oh-ho exaggerate sikit!) seronok rupanya nak jadi mama ni-walaupun mabuk dulu tak hingat dunia sampai 5bulan baru rasa ok, sakit sana sini, demamlah hapelah-tapi semua tu worth itlahhhh! :)

saya harap baby membesar dengan sihat dan sejahtera nanti. hopefully dia takkan mewarisi sifat2 buruk saya.i wish she/he can be more like his/her father. ouhhh sweettttnya! :) (terharu!)

okeehlah okeehhhlahhh... that's all lah for now. bosan kan dengar saya membebel??ha-ha.padan muka! :)

 Baby duduk diam - diam dalam perut ya!

bubye!


Read More»

Dah Ada Balik Daahhh

Dah letak balik dah shoutbox kegemaran ynadona gebus ♥ haha!~ haihhh... saya redhalah kalau lepas ini ada anon/pen-sekodeng nak letak komen kutuk mengutuk sesuka jiwa... pasrah saja. mulut org bukan boleh nak tutup. cuma kalau smpi saya terasa difitnah / terluka (ceehhh...) mmg saya takkan maafkan. pikul lah dosa sampai akhirat seksok (wahhhh!)

hahaha... mari bergembiraaaaa!

Read More»

Orang Terer Make Up-Sila Tolong Saya..

hmm. saya perasan sangat2... sejak saya pregnant ni... muka saya memang hilang seri (cehhh macamlah sebelum ni muka kau berseri2 sangat.haa!) betulll... dulu muka make up sikit2 pun dah boleh sangat dah nak masuk pertandingan pakaian beragam. tapi sekarang, duduk depan meja solek 2-3 minggu pun, hentah kenapa make up tu taknak lekat. baru 10 minit nanti muka dah jadi macam tak mandi pagi.eh. kenapa?

ada org yg pregnant muka berseri2lah. comeeellll je.ayu je. tapi kenapa saya tak boleh jadi mcm tu eh?muka pucat lesi lepas tu ekspresi muka mcm nak kena lempang.haih.dosa apakah? husband takdelah cakap apa-apa, saya kalau letak tepung jagung kat muka pun dia redha je. hehe. tapi macam tak syoklah nak pergi kerja atau pergi jalan jalan muka sememeh mcm nak kena baling kasut. kenapa eh?

emak kata, ini ada kena mengena dengan jantina baby yang saya kandung. mungkin beliau adalah seorang 'ahmad', kerana emak kata, kalau beliau adalah seorang 'siti' maka mamanya pun semasa pregnant sumpah muka ayu dan berseri memanjang. betul ke betul ke??

haha tengok. gila tak bersolek haku duduk depan cermin setengah jam.haihhhh...

Read More»

Malas Nak Sound Sound... Tak Jelita Karang...

Saya paling lemah kalau lompat lompat blog lepas itu kantoi satu blog yang suka tiru tiru ni. hanginlah satu badan. sudahlah emosi diri memang tak berapa nak stabil. okeh. rasa macam nak lempang orang. tapi haruslah kena sabar selalu dan mengamalkan prinsip bermusyawarah *okeh lari tajuk* saya memang perasan habislah kalau dah widget sebijik sebuntat tiru, caption widget pun siap nak ikut kau bulat bulat, apa kau tulis sumpah ada jugak kat blog dia, kau rasa kau layak hangin tak? lepas itu ada pula copyrighted gambar kau sedap je dia tepek kat blog dia tanpa memaklumkan terlebih dahulu kepada kau. bukan blog saya je, ada blog kawan2 blog saya yang dia copy jugakkk... kira pandai mix and matchlah kau ni. serious menyakitkan hati!!!

kepada KAU, silalah gunakan kreativiti sendiri untuk 'decor' blog kau. jangan suka sukalah sebat orang lain punya idea lepas itu mengaku idea kau sendiri! malas lah nak cakap bukan bukan. karang orang kata saya ni ibu mengandung yang bermulut jahat pulak. siap bagi tazkirah link2 keagamaan segala. hadooooooOoh! jangan cari pasal la dengan ibu mengandung. sensitif tauuuuu! chetttt!!!


UPDATE UPDATE:

(17th March 2010 1pm) tadi try bukak blog itu makhluk, tetiba je permission denied. hah?kenapa? siapa makan cili, dia rasa buah?ehh... haha... ;p

Read More»

Teacher Dah Tak Slim Lagiiii!!


eh eh mmg derhakalah students saya cakap begini tiap kali saya turun naik library (cikgu penyelaras NILAM yg berjaya mmg harus melawat library setiap hari-haha. tipu sebenarnya suka duduk library pasal library ada aircond!thehehe!) lepas itu cakap saya gemuk. oh mmg kau harus kena sumpah.benci!

tapi mmglah, sejak sejak pregnant ni asyik nak makan je.. lebih lebih lagi setelah hampir 5 bulan mabuk teruklah kan. asyik terlepek dah mcm org yg tidak produktif lagi, kasihan woh saya. makan minum dijaga oleh emak dan husband. lepas itu kena pulak denggi seminggu mmg kasihanlah saya sepanjang tempoh mengandung ni. tapi sekarang sudah ok sikit dan mula dah menikmati keindahan hidup sbg bakal mama. ewah! =_+

baby dah pandai nak communicate dengan saya. tendang2 secara manja (emak kata nanti bila dah 7 bulan tendangan itu akan menjadi lebih padu lagi) dah pandai pusing2 dan yg lagi best setiap kali saya bercakap dan usap usap perut baby dah pandai balas balik! alah pandainya anak mama! (eh tu melebih je, baby punya development sama je kot?eh?) tapi kalau papa dia dtg dekat atau cuba nak usap perut terus senyaplah pulak baby ni-knp hentah.siap tak faham. haha. takut eh dengan papa. o_+

tak kisahlah walaupun saya dah jadi gemuk, saya mmg redha and tak sabar nak tunggu baby ni keluar dan membesar dengan jayanya. hopefully beliau akan somel spt mama dan papanya. hoho. insyaallah. alah tak sabarnya. hentah pandai ke tidak jaga baby ni karang. terpaksalah minta bantuan emak yg hebat. =_=

oh baby tendang lagi. tapi tak sakit sangat. kihkih!~

Read More»

Blessed !!

Comel tak comel tak? haha nak kena lempang!
banyak pulak yang request gambar i pregnant. malunya nak tunjuk. serious malu gila nak tunjuk sebab apa eh? sebab gemuk. haha. suami kata i comel, cantik tapi ye ke? entahlah. rasa macam ya allah gemuknya aku! haha!lagipun kan sepanjang pregnant dah 5 bulan setengah ni tak suka langsung bergambar. tak suka tak suka!kenapa eh?ada yang kata i ni pregnant anak lelaki. sebab tu perangai macam ni. ye ke? :)

alhamdulillah. mabuk dah hilang sikit sikit. makan pun alhamdulillah dah boleh dah walaupun takde selera lagi nak makan benda yang sedap - sedap. soya tu wajib ada, kalau tak rasa macam nak terkeluar isi perut. muntah dah tak kerap sangat. lega betul. cuma masa nak gosok gigi waktu pagi memang tak boleh nak elak. mesti terbelahak jugak.

sekarang masa nak menggemukkan badan eh eh. haha.alasan nak makan banyak banyak tanpa rasa bersalah. guna alasan "bukan saya yang nak makan, baby yang nak makan.." heeehee.

jadi kawan kawan, inilah saya... dengan hidupan indah 5 bulan setengah di dalam. phew! malu ah! :)

Read More»