Makan Makannnnn!!!

Hari ini saya makan nasik lemak 2 bungkus plus ayam goreng sesedap rasa. okeh. gemuk!!

Read More»

Rotten...

I knew something fishy is going on. but i've tried to deny it for soOoOooOOooOOo MANY TIMES. and today, it has been proven.

Thank you.

You hurt me this close to hatred.

Read More»

Ini Masih Saya...

Tolonglah.if let say, you guys happen to eat on the same table dengan saya jgnlah rasa geli geli menyampah and tertekan habis dengan tabiat makan saya yg macam manusia dah 5 hari tak jumpa makanan. serious. baby semakin besar dan saya pun semakin ghairah bila tengok makanan. you name it-i eat it-ALL.

tulah dulu sibuk sedih sedih sebab mabuk and tak lalu nak makan-tapi sekarang hambik kau aku qada' makan yg tertinggal selama ni.ha-ha. rasa bodoh amat.tapi hati bahagia. masih dengan rutin merepek kalau tak dapat makan nasik.apakah?

lepas itu makanan kegemaran dikala ini adalah cokelat. apa saja yg berasaskan cokelat akan disental kedalam perut secara besar-besaran tapi selipar jepun warna cokelat takdelah masuk senarai.itu melampau. pantang ada masa lapang yg sepatutnya diisi dengan mengaji atau membaca bahan bacaan berilmiah supaya baby bijak bistari macam sang kancil-saya isikan dengan aktiviti fiesta makan makan. buruk perangai. ekonomi jadi meleset sebab dana semua disalur kedalam perut.

hasilnya berat badan bertambah mendadak-menyesal tapi tak insaf. tetap juga makan dengan happynya. okay sekarang saya sudah mcm Barney. jadi jgn komen apa2 kalau ternampak saya dengan figure baru ni. siapa tanya lebih lebih saya lempang.

dah.babai. nak makan keropok.

Read More»

Meng-idam!!

lama dah saya mengidamkan buah neh. dari start baby neh umur 3 bulan dalam perut. last last dapat jugak saya mencekik eh eh merasa kenikmatan buah ni. papa dah surrender dah. dia kata pokok buah ni dah lama pupus dari zaman dinoso lagi. akhirnya jumpa jugak walaupun terpaksa drive jauh ke muar. huuu!~


p/s : abaikanlah rupa paras beliau yg sibet itu. tumpukan kepada rasa juicy dan kenikmatan berganda beliau. ooOhhhh!

Read More»

Lie To Me With A Style

Berhentilah berbohong dengan aku. Reka cerita bukan bukan. konon kau hot dan segala. sebab aku tau dah yg selama ini kau cuma berbohong dengan aku. Allah dah tunjuk dah siapa diri kau yg sebenarnya. Alhamdulillah.

p/s : Kau tau siapa diri kau.

Read More»

Dari Topshop ke Louis Vuitton

hari ini, kisah yg nak disampaikan adalah lebih kepada kisah tauladan untuk tatapan umum. kisah kegigihan seorang wanita yg berjuang nasib dan hidup untuk keluarga tercinta.eh.apakah?ok-lempang saya sekarang. (serious balik!)

haha-okeh. masa zaman saya study dulu, saya ada seorang classmate-blok mate. kadang kadang kalau roomate saya takde dalam bilik, maka kawan saya ni akan datang teman kan saya tido tapi kena bg rasuah dululah contohnya kepak ayam panggang, auntie anne's dan sebagainya-saya dah seram je kot kot dia try nak mintak pulut kuning dgn telur rebus ke hape mestilah rasa takut kan?

lepas tu nanti bila lampu dah matikan kitorang gosip gosiplah sambil kutuk makcik guard india yg garang dan macham haram tu eh lari tajuk pulak.ok-kawan saya ni mmg kaki shopping and dia jugalah yg kenalkan saya dengan brand yg haram kalau dia tak kenalkan sumpah saya ingat brand ni brand bengong cap katak je.ha-di-ha.satu hari shopping tu dia bawak saya masuk kedai topshop and saya beli beg sandang pegi kuliah bunga bunga warna pepel yg berharga RM29.phewww! bangga okeh.haha.

kawan saya ni sempoi je orangnya. satu benda yg tak berubah pasal dia adalah dia suka menikmati makanan. saya macam benci je kat dia pasal makan banyak banyak tapi tak gemuk.serious menyampah.lagi2 lepas kawin and delivered baby boy tak jugak gemuk gemuk.benci double double.dulu ms study, antara benda benda yg beliau ada, adalah kasut converse yg hot gilos, jam fossil, beg topshop-jeles lah saya pasal saya takde itu semua. bila time dah kerja ni nampaklah dia dah boleh beli barang barang yg dia suka. but still dalam ruang lingkung gaji guru DG41 seperti kami inilah.haha.

tapi saya nak salute kat dia satu benda ni.dia bukanlah jenis keturunan kaya yg amat amat tu tapi one thing pasal dia ni kalau dia nak,dia mesti dapatkan benda tu sampai dapat. yelah kami ni kan cikgu cikgi manalah gaji sampai 4-5 ribu nak melaram beria-ia. so dulu dia penah pakai LV fake and dia kena kutuk giler2 la dengan anon yg mendengki dgn dia pasal pki LV fake-okeh simpati kat dia. suka hati dialah nak pki LV fake ke hape bukan duit korang yg dia pakai-eh termarah,kenapakah?

start dari hari tu dia mmg berazam dan jadikan kutukan itu satu drive untuk dia memajukan diri sendiri. dia buat bisnes jual tempe (rekaan semata-mata) dan akhirnya dia berjaya beli satu beg LV di butik LV yeeeeeee... yg berharga RM3+++ secara cash okeh. kredit card tak main okeh! dan anon puaka yg mengutuk dia pun terus senyap.hoh. yg penting dia bukan sewenang2lah kikis duit husband dia (macam saya) mintak itu ini-tapi dia beli sendiri okeh. usaha tangga kejayaan!

inspired habis saya dengar kisah kejayaan beliau ini. moral untuk semua, jgn suka kutuk orang. dan bila dan kaya-jangan sombong, Allah marah.

p/s : jeles.

Read More»

Harkkk!

Location : Library

A boy came to me with notes in his hands.

"Teacher, what is 'unscrupulous'?"

-doink!!~-

Me : *fumbling* hey, you are in the library,aite? go and find the dictionary and look for the meaning. malas ni. suka tanya teacher tak nak usaha. i'll get back to you later for the answer.

The boy scratched his head with goofy smile drawn all over his face and walked away.

Me : *phew* siot ah aku lupa pulak apa makna word tuh! ha-di-ha!!!!

teacher oOo teacher....

kantOi!!!

Read More»

Jaga Muluttt!!!

being a pregnant momma is definitely mencabar-lebih2 lagi bg insan fussy+super duper annoying macam saya ni.

nak jaga mulut adalah perkara paling mencabar.serious.

sabar mama.sabar.

p/s : zip mulut sekarang!!



Read More»