Di Saat Cinta Suami Berpaling

Salam

actually i dah lama beli buku ni-tapi baru tadi ada kesedaran nak baca sampai habis. himpunan kisah kisah suami yg menjauh dari cinta isteri-diselitkan juga kisah cinta isteri yg mencintai suami tanpa tuntas. quote dari satu kisah dalam buku tersebut-

"disaat suami mahu kahwin lagi - ia bukan apa - apa, ia cuma kerana suami sudah jatuh cinta lagi"

suami-bila cintanya sudah tiada-dia tidak akan mengingat kembali kisah cintanya dengan si isteri. jiwa raganya hanya untuk cinta baru. suami adalah kekuatan isteri-dan bila cinta suami sudah mula menghakis-apakah lagi yg tinggal untuk si isteri?

p/s : buku ni best habis. terus menghargai suami. lebih2 lagi disaat2 akhir kehamilan.hm.

Read More»

1?2?...

cut it short...

it's ONE only...

although the doctors said 'prepare for two'

but my instinct told me dat it's gonna be ONE...

;)

Read More»

Double Happiness!

semalam, another trip to clinic menjelang hari hari akhir (ceh..) mem-pregnantkan diri. hujan dahlah lebat lepas itu wiper kereta pulak tercabut sebelah. jadi faham2 sajelah. dah macam hape pulak lah i drive dalam keadaan yg macam tu.

sampai kat klinik buat rutin check-up biasa, smpilah waktu turn i masuk dalam untuk check perut sexy neh-tetibe saje Sister Rashidah stormed in-

"ini ibu yg classified naik berat badan mendadak tu ke?"

JM angguk2 sambil buat muka serious check perut i. Sister Rashidah pun tengok2 i punya buku merah and buat muka confuse.

"elok terus refer doc lah dia ni. MGTT lepas-dah 4 kali amik MGTT tapi berat badan still increasing-bengkak kat kaki sikit je-tapi risaulah.kita refer doc lah.cuba dengar heartbeat baby dia.."

maka JM yg berdedikasi itupun melekapkan sejenis alat (apetah nama dia) and kami sama2 dengar heartbeat baby yg comel itu. tiba tiba Sister Rashidah buat muka terkejut-

"ada dua heartbeatlah! tapi bacaan tak sama!"

haiyok!

"refer doc cepat. probability twin nih."

aiii! i pun tumpang sekaki buat muka terkejut sambil pegang perut.dua??? maka secepat kilat kamipun pergi ke bilik Dr. Rahmat. check up perut pun diteruskan sambil i tahan rasa nak buang air kecik. gila ah!wuuuu tak tahan! ;p

"satu kepala dah kat bawah. ini punggung dia...tapi... ni apa?" sambil tangan dia tekan situ sini. i mmg dah nervous habislah time ni.

"saya rasa ada dualah puan baby puan ni. cuba dengar heartbeat dia..."

-ok.mmg jelas dengar dua heartbeat yg berlainan rima.

"ptg ni ikut saya pg klinik Seri Medan, puan. kita buat scan and further check up kat sana.."

i balik dari klinik dengan perasaan yg bercampur baur. happy-terkejut-sambil buat budget keluarga.huhu... oh preparation semua untuk single baby only-and now when it comes to the knowledge of the probabiliy of having two-i mmg rasa mcm whoooosshhhhhh! ;p

sampai je rumah terus bgtau husband. mula2 husband terkejut beruk tapi lepas itu dia dah tak boleh stop senyum dah. happy kata dia. and bila nenek tau pulak-wahhhh! excited terlebih puan latifah. emak kata tak kisah rezeki Allah nak bagi. emak boleh tolong jaga. :)

pukul dua terus gerak pg klinik Seri Medan. buat scan. Dr. Rahmat nampak ada satu je baby tp still dua heartbeats-so dia pun terangkan yg maybe baby baby dalam perut i dalam keadaan terlangkup thats why bila scan nampak satu je. so dia nasihat buat saja preparation untuk dua in case kalau keluar nanti mmg dua. huhuhh!

tapi dia tak puas hati and terus refer i pada Dr. Yunus Jumaat ini untuk check up yg lebih detail lagi. sepanjang perjalanan balik riuh rendahlah berbual pasal ada kembar dalam family. neneklah terlebih happy! aiyooohhhh! huhu! berdebar tunggu Jumaat ni! :)

cont.

p/s : nervous tak habis lagi oh! :D

Read More»

Un-comfy

tak selesa. my whole body. semua pun berat. the baby starts to make some minor contractions.

give me sustenance, Allah.

give me sustenance...


Read More»

Mama Ready! (Eh... Half Ready! Eh Tak Tak! READY SUDAH!)


that's you baby! :) inside mama's tummy!


dulu kalau org tanya apa perasaan nak deliver baby, i mesti buat muka selamba yokyok sambil kata "uh-tak rasa hape pun.i'm cool, babe" uh sekarang rasa macam nak tampar muka sendiri sebab menyesal cakap macam tu. i tak cool-lah. langsung tak cool sekarang. dahlah tak cool-tak hottt lagi pulak pasal badan sudah sexxayyyy begini-jadi terus sedar diri. hhuuuu.

im 36 weeks now. doktor kata it could be anytime from now. seram pulak bila doktor cakap macam tu. hari2 tidur malam tak tenteram. nightmares! tapi hati rasa tenang bila teringatkan yg i bakal melahirkan seorang lagi umat islam ke dunia ni. takut tu sentiasa ada. tipulah kalau cakap tak takut. takuuuut sgt. takut sakit-takut mati. uhh.

sekarang redha saja. i dah ready. ready untuk rasa pengalaman baru menjadi seorang mama. beg semua dah packing dah siap siap letak tepi pintu in case kalau rasa sakit nak bersalin terus capai beg segala benda and zooommmm terus ke hospital. eh sistematik betul! huhu!

baby sekarang asyik mengeras dalam perut-ok dah tak sabar sgtlah tu nak keluar tengok dunia :) i doa banyak2 semoga semuanya berjalan lancar and tak ada masalah ape2. amin.

kepada semua-doakan i yeh. maaf segala salah silap. nantikan kemunculan bunga's junior dalam masa terdekat ini.

uh-seram lagi!

tata! :)

Read More»

35 weeks!!


ni muka mama di minggu ke 35 kehamilan :")

okeh.badan dah rasa tak selesa-kaki dah bengkak-muka dah bOlat-perut asyik rasa keraaaassss semacam-and baby aktif gilOs!! :") adalah sgt cute bila perut terbonjol sana sini secara membabi buta-especially kalau time dalam kelas and mata students semua macam doinkkkk!! kenapakah perut teacher??? hahhaaa!

it's 35 weeks already. alhamdulillah preparation semua dah separuh lengkap. emaklah yg bertungkus lumus memastikan semua lengkap. so far tinggal set pantang saja yg belum decide lagi-still-nak survey2 dulu-nak tengok mana yg okey. misi selepas bersalin adalah-mendapatkan kembali berat badan and bentuk badan sebelum pregnant. berjayakah? tungguuuuuuu! :")

tadi pg hospital for MGTT (again) sekali pegi tour melawat hospital (boleh gitu?) heeheee... idea encik suamilah since i masih berbelah bahagi samada nak bersalin di private atau GH sahaja. pro and con mmg banyak-still emak kata perlu decidelah mana satu yg lebih afdhal.eh.

so berkeliaranlah kami di Pakar 5 macam tourists melawat Malaysia sambil mata melilau2 tengok itu dan ini-di bantu oleh Nurse Mariyani yg superb habis melayan setiap pertanyaan gedik dari i dan encik suami and kadang2 soalan bodo macam "eh macamana kalau time nak bersalin karang terbuang air besar?"-"nurse-kalau masa bersalin tiba2 lapar macamana?"-blablabla... seram sejuk jugak rasa.huuuuu. then sekali dah melawat pergi taklimat Teman Kamar Bersalin-khas untuk daddy2 yg nak teman mummy2 sewaktu deliver nanti. alhamdulillah banyak ilmu yg kami dapat hari ni.

so kami pun decide nak bersalin di GH sahaja-jimat duit (ngeeeeee...-boleh pegi slimming center in case kalau berat tak turun2)hoho...then nurses pun saaaaangat ramah tamah- facilities pun dah baik and cemerlang sekarang selain servis and layanan para nurses yg terbaik-cuma faham2 jelah kalau time bersalin ramai yg nak kena attend tak dapatlah nak bermanja2 melebih-tapi time tu husband boleh teman dari start masuk labour room smpi deliver. itu pun dah cukup untuk i yang manja mengada2 gedik denga suami. heeee....

so sekarang ni kami banyakkan berdoa semoga proses kelahiran baby nanti dipermudahkan Allah dan semuanya selamat. i dan baby sama survive. untuk semua, doakan i ye... :")

habis tour di hospital-apa lagi...

pergi beli coolblog choc!!! huhuhuhu!

tahpapeeeeeee!!!~


p/s : tak sabar nak cuti sekolah! :)



Read More»