Wednesday, January 26, 2011

Deep - Kalau Kau Sayang I, Maka Kirimlah Lagi Banyak - Banyak Rempah Segera Yang Superrrr Powerrrrr!

Hai puan puannnnnnnnn! Alahai annoyingnyaaaa! Ceh bangun pagi – pagi tadi semangat dirasuk hantu memasak malam tadi belum hilang maka terus dengan semangat kentalnya I kopek udang. Wahhh kopek kedengaran seperti hantu lucah kan?Siapa tak tahu hantu kopek itu adalah apa maka boeh menganggap diri sendiri adalah loser! Okeylah okeylah kita gunakan perkataan kupas, nampak lagi ayu dan sopan. Auwwww! Kupas udang sambil duduk terkepot sumpah kalau masuk Gadis Melayu season lepas Rina Salleh makan hati nyah!

Mulusnya kau udang! =.=" Kecewa sebab udang lagi mulus dan gebu dari I. Oh!
Siap kupas udang terus bancuh serbuk rempah segera yang Deep bagi dengan lubang hidung yang kembang kempis menahan bangga. Tak percaya diri sendiri memasak, ni kalau emak nampak mesti dia sujud syukur.

Ini bukan masker tau!
Senang je nak masak guna rempah segera ni, semua pun dah ada, tinggal letak garam secukup rasa, sebelum lemparkan udang ke dalam rempah, I goreng dulu udang tu. Seksa betul udang ni nak mati, dah mati pun kena seksa lagi! =.=” Then bila udang dah di goreng terus campakkan dalam rempah tadi yang kita dah bancuh dengan air. Mak aihhhhh bau diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Harummmmmm sedunia!

Sedap nauzubillah!Comot momot I masak wehhh!
Tak sampai 15 minit dah siap dah sambal tumis udang ekspress I. Ekpress je pun tapi budget memasak macam chef famous kau! Sabarr jeklahhhhh! Lepas ni anons kena cari point lain nak keji I sebab I dah pandai memasak (walaupun segera) wahkakakaka!

Bila dah siap masak apa lagiiiiii! MAKANNNNNNNNNNNNNNNNNNN! =.=

Dah.Babai.

7 comments :

nur easy said...

tu dia.. bila dah mula beraksi di dapur. haa erm apa pulak menu seterusnya utk esok ya? apakahh??

Cik Puan Bunga said...

@nur easyAlamak! Adoi seganlah! Masak yang segeraaaaa jek! Huhu!~

Cik Buya said...

teruskan usaha memasak anda. hihi

Cik Puan Bunga said...

@Cik BuyaYeahhhhhh! (:

-[DeeYA]- said...

sy tunggu anda masak utk sy ye!

sila bawa bekal ke sekolah ye. ^___^

Cik Puan Bunga said...

@-[DeeYA]-Baikkkk! Tungguuuuuuuuuuuu!

-[DeeYA]- said...

akan dituntut!h0h0..