Wednesday, January 26, 2011

Makin Lama Makin Pandai Memasak. Lekas Puji!

Errr memasak makanan separuh segera aci tak? Kira aci eh sebab itu pun nak kena ada skill - skill tertentu. Ehem. Baiklah.Balik sekolah petang tadi ibarat di rasuk hantu memasak terus singsing lengan straight menuju dapur. Reaksi wajah serious telah mematikan suara - suara sumbang suami yang kata I berangan je lebih. Wohooo mengkeji yaaaa tidak mengapa. Nanti kau tengok! Mula - mula terus capai frying pan Tefal kesayangan emak. Bila mood memasak datang, barang - barang dapur tak mainlah yang cap ayam berkokok terus capai yang branded! Sakit hati betul anons kalau tengok ni. Harus dikeji I secukup rasa.

Tak sampai 30 saat terus tadaaaaaa sebiji roti canai seksi telah pun memanaskan diri sendiri di dalam kuali. Perghhhh! Putih melepak kau! Dengan muka eksyen terus capai telur 4 - 5 biji budget nak buat roti canai telur. Tak sampai 15 saat, roti telur pulak buat show dalam kuali. Ternganga sekejap wehhh suami. Sambung buat muka bongkak.

Perghhhh! Ghairah betul tengok roti canai. Macam tengok porn. Eh.
Tak sampai 20 minit siap 6 keping roti telur. Hebat tak?Sila angguk kalau mengakui I hebat.Sesiapa suka mengkeji I kata I pemboros yang pemalas taktau masak sila lempang diri masing - masing sekarang. Mulut longkang ye!
Bau dia nauzubillah sedap dan mengiurkan!
Kari segera jugak. Emak mertua masak. Siapa kata emak mertua tak sayang I sila hantuk kepala kat dinding sekarang. Loser wehh korang!
Tadaaaaaaaaaaaa! Hidangan segera dan menyelerakan di malam hari =.="
 Macam resepi loser saja. =.=" Abaikan. Asalkan ia halal dan toyyiba. Err sebenarnya roti canai tu I beli di sekolah. Ada cikgu jual. Dahlah murah sedap nauzubillah! Sehingga menjilat jari kaki jiran sebelah. Lepas itu dia senang nak di modify kalau nak bubuh telur bukak saja lipatan dia tabur telur, nak letak daging pun boleh, sardin ke hape ke kan, terpulanglah pada kreativiti individu.

Belum cuba lagi rempah yang Deep bagi berkurun yang lalu. Esok nak trylah weh. Barulah isteri mithali kesayangan suami sedunia. =.="

Babai semuaaaaa!

8 comments :

nur easy said...

betul ke sedap? meh deliver ke sini 5 bungkus..hehe

aleen aiden said...

ha3,apekah?tengok roti canai gairah mcm tengok porn?fengsan!hu3

cik aletheea : said...

weet...weeet... terer sudah ;p

miss ANGIN said...

cik puan bunga , mintk tlg promote ni bole ?

http://sekencangangin.blogspot.com/2011/01/luangkan-mase-anda-sedikit-untuk.html

kalau saya post sorg , maybe x ramai org tau pasal follower sikit . huhu .

kalau x menyusahkan la . :))

Cik Puan Bunga said...

@nur easyBak alamat! (:

Cik Puan Bunga said...

@aleen aidenEh?kihkihkih!~

Cik Puan Bunga said...

@cik aletheea :Tak terer sangat weh. Yang ekspress2 terer lah. kihkih!~

Cik Puan Bunga said...

Miss angin BOLEHHHHHH! :D