Monday, January 31, 2011

Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama! Hiphipppp Horeyyyy!

Ini Entry Melekat. Gosip Terbaru? Scroll Bawah Sikit! (=__=)"

Emak kata kalau rezeki ada lebih jangan lupa kongsikan dengan orang lain, kalau ada ilmu jangan kedekut dengan orang lain, kalau ada suami kacak simpan sorang - sorang jangan gatal - gatal nak kongsi dengan orang lain. Eh lari tajuk. Hye semuaaaa! Rindu I?Mestilah tak kan. Buat apa nak rindu I, bukan boleh kurus pun. (T__T)

Sebelum I membebel dengan lebih tidak keruan lagi, I nak share something dengan readers yang comel dan kacak kacak diluar sana (Perasan tak perkataan kacak digunakan dua kali sebagai tanda betapa I mendiskriminasikan jantina. Wahaha) Mengucap weh mengucap. Ok, ingat lagi tak entry kulit muka I yang bertukar jadi kolam kumbahan bahan kimia?Apa? Tak ingat?Nah penampar sedas. Siapa tak ingat boleh klik sini. PICIT Alhamdulillah selepas hampir 14 hari menggunakan Skin Food memang terbukti bahawasanya tumbuhan - tumbuhan memang banyak berjasa kepada kita semua. *Mari semua sayangkan tumbuhan - tumbuhan*

Okeh ini I punya review ya :

Kulit muka bertambah lembab dan tegang, tidak lagi kering dan menggelupas. Garisan - garisan halus (Ahhh cakap ajelah kedut - kedut penuaan!) tidak lagi kelihatan, kulit muka menjadis segar (Walaupun tidak mandi pagi) lembut dan tidak kusam. I menggunakan produk untuk trouble skin. Masa mula - mula I cuba Skin Food ni, muka memang ada jerawat besar - besar lepas tu ada ruam kat dua - dua pipi. Sibet betul. Muka kau macam hantu jerawat (T__T) Tapi alhamdulillah, dua hari selepas menggunakan Skin Food jerawat mula kering dan beransur - ansur mati. Hambik kau. Lama - lama jerawat itu sudah gone. Yeahhh! Ini tinggal yang otai - otai saja. Dah mati dah pun, tunggu nak hilang saja. Dan yang paling best, make up menjadi smooth saja and mulus. Ahh bestlah senang kata!! Bila kulit kita cantik, badan gemuk pun terasa bahagia. Macam I la. Kulit dah cantik maka makan secara menggila. Gemuk sudahhhh! (T__T)

Jadi, sempena hari Jumaat yang penuh barakah ini, dengan niat hati ingin berkongsi kegembiraan, maka I pun rasa nak buat Give Away yang berjudul (Cehhh berjudul!)

"Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama"

Amacam? Teruja tak dengan GA I? Kehkeh. Baiklah. Apa yang perlu anda lakukan? Senang saja, budak kecil umur 5 tahun pun boleh faham syarat - syaratnya sebab super duper senang.

  1. Anda harus mempunyai tiket dan menaiki train ke Hogwarts (Jadi follower I. Kehkeh.Wajib) Maknanya anda harus mempunyai blog ya.
  2. Copy paste syarat - syarat penyertaan ni.
  3. Buat satu entry yang bertajuk "Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama"
  4. Kemudian dalam entry anda nyatakan siapakah insan yang palingggggg cantik di mata anda. Kalau anda kata dalam entry anda I lah manusia yang paling cantik, terus I bagi semua hadiah tu kat you guys! Haha. Tak takkk. Contohnya anda kata Maya Karin adalah cantik, so nyatakan kenapa dan huraikan bla bla bla.
  5. Kemudian anda nyatakan pula definisi cantik di mata anda. Apa makna cantik pada anda. Kalau cantik tu kena kurus ke, kalau pandai make-up tu kita kata cantik ke hape ke bla bla bla.
  6. Tag 4 orang bloggers yang lain (Sertakan link mereka) dan jangan lupa bagitau kat diorang yang diorang kena tag untuk join GA ni.
  7. Dan yang terakhir sekali, tinggalkan link entry anda di ruangan komen entry ini.
Mudah kan kan kan???

Tarikh tutup GA ini adalah pada 31 Januari 2011. Tapi kalau I rasa nak tamatkan GA awal ke sebab rasa macam tak sabar nak umumkan pemenang ke hape kan maka ia akan diupdate dari semasa ke semasa. Haha mentang - mentang I yang anjurkan suka - suka nak buat tarikh tutup bila. Kehkeh.

Hadiah - hadiah GA pada kali ini ialah jeng jeng jeng!

 Hadiah Pertama Set Scrub / Mask Skin Food + Diary Skin Food (Mengandungi rahsia - rahsia dan tips - tips kecantikan menggunakan sayuran dan tumbuh - tumbuhan. Very informative!)
 Hadiah kedua Set Scrub / Mask Skin Food
Hadiah ketiga shawls comel sedunia + Teddy bear kerennnn bangat!
Dan 5 x Hadiah misteri yang misteri sangat sampai tak boleh bagitahu apa bendanya. Kihkih!

Serta 2 x hadiah utama (hadiah utama diberikan kepada entry terbaik di abad ini) berupa handbag Carlo Rino yang preloved tetapi sumpah masih dalam keadaan yang super duper bestnyaaaaaaaaaaa!! Picit sini untuk tengok pics handbag PICIT

Jadi, untuk memeriahkan GA ini I tag 5 bloggers pertama untuk membuka gelanggang. Ewahhhhhh!

  1. Nea Flerida
  2. Zafira Zaki
  3. Nurul Azham
  4. Ezza Malik
  5. Honey Daa
Yang I tak tag tu, jangan mengkeji I eh? You guys boleh je joinnnnnn wehhhh! Selamat menjoinnnnnn! (=__=)"

Pemenang dipilih berdasarkan entry yang palingggg kreatif dan disukai juri - juri! Yayyyyy!

Dah. Babai.

46 comments :

nOah said...

wahhh..nak joinlah!!tapi kak bunga jgn tutup awal2 sebelum kita join ekh~

nurulazham said...

aiyohh...
kena perah otak sehabis baik untuk meng-kreatifkan entry neh..
hehhehe

nEa FleriDa / nIL said...

thanks ya tag nil...

InsyaAllah nil akan join...
tunguuu! :)

mieyza said...

menarekkk!!

ynadona said...

aahh tak di tag.majuk jugak ahh.

Cik Puan Bunga said...

Noah join eh dear! (:
okey akak buka sampai u join!

Cik Puan Bunga said...

Nurul azham yeah macam masa sekolah eh kena paksa buat karangan! muehehehe!

Cik Puan Bunga said...

Nil okay dear. Thanks for joining in! (:

Cik Puan Bunga said...

Mieyza sila sila! (:

Cik Puan Bunga said...

Yna ah jangan nak majuk2 h... sgan nak tag awak, hadiah tak seberapa... huhuhu! wehhhh meh ah join wehhh! (:

♥ PeLanGie ♥ said...

okeh2!
sy nak letak link utk entry sy. walaupun sy x g tag. malah kak bunga tak follow sy pn. =.=''
terima kasih kak.

http://cahayapelangie.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

Qaseh dalia adelia said...

menarek2 nnt qaseh try join ye sis...tq tauuu canteknye teddy bear itu hahaha

Zafira Zaki said...

http://mishreymond.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

sudah join. :)

Honey Daa said...

http://ceritadayu.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

kak bunga , sy sudah join =)

yqnq ellyana said...

wahh..macam besh jew
btw,i love dis GA :)

Jini said...

http://dunworrybegenie.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

cakap je xnak join kan.. :p

SyUhAdA said...

mcm bes je..
nnti syu nak join..

Cik Aqila said...

Wiwit cik puan bunga! kite joinnn!

http://ayat-ayatcintaku.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

Efipurpleshine said...

kak...fi nk join ea...

http://efipurpleshine.blogspot.com/

nur easy said...

wah dah jd organizer lak.. memang kacak la u ni..hehe

Efipurpleshine said...

http://efipurpleshine.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-n-bahagia.html

nie link nye k...

n0r fAzLeEn mOhAmmAd nAsiR said...

kakak, saya join jugak!! :)
http://alinfazleen.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

myXuRa moHd sHukri said...

saya join jugak!!!


http://myxuramohdshukri.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html



you comel lah!

natashacherahim said...

hye si kakak cantek! sha dh join... ni link blog sha ye...

http://memoriesloverphotography.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

natashacherahim said...

hye si kakak cantek! sha dh join... ni link blog sha ye...

http://memoriesloverphotography.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

L.i.n.n سي ڤاري ڤاري said...

carlo rino tu kaler pink tak? huhu

http://linnaziz.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

enjoy.

lalink7 said...

canteknye belog cik puan bungeeeee..saya sudah jatuh chentaa...auwww....nnt free i join ok..

Cik Puan Bunga said...

Thanks lalink7 (: join yaa! Thanks! (:

A Z R E E N said...

Okeh, kakak Bunga Cantik Cun Melecun *mesti kena bodek lebih*. Hehe. I dah join dah ni. Tak sabar nak tunggu akhir bulan.

Ni link entry:

http://ceritasuperstar.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

elly hamzah said...

salam cik puan bunga,

at last..ketemu jugak kite di alam maya ni. hehehhe..kite join jugop deh!

http://messhl.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

so..klo baca tu rasa gewammm ajek kat kite, jgn segan2 sound ajek kat kite ek!hehehe


i polowwwwwww!!!hehhehehe

Haa Fakihah said...

haa dah join!

http://yapiyyayyad.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

Qaseh dalia adelia said...

sis dalia dah buat juga jemput2 ye

http://www.qasehdalia.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

sayangku said...

sy dh join!


http://sayangku-lover.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

❤Azma Azhar said...

sis! azma da join! huhu follow,da tag kengkawan, da penuhi syarat2 dan inilah link nye... hehehe

http://mystellamia.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia_11.html

Nurul Shafiqah Mohamad Sobri said...

cik puan bunga...pqahcool join this GA...
http://pqahcool.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantikgembira-dan-bahagia.html

....cik puan bunga comel....
hahahahaha..;p
bkn bodek mahupn bg rasuah ye...
sila bc pesanan cik puan bunga sblm komen mngomen..~_~
tQ...

Slengerz said...

saya join juz for fun sbnrnya. tapi kalo menang, memang lompat2 gak sronok ni, huhu.

http://eipslengerz.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

miss ANGIN said...

saya ingin sertai GA ney :

http://sekencangangin.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

wish me luck :))

salam .

aliefcmoi said...
This comment has been removed by the author.
Cik Puan Bunga said...

@aliefcmoiWahahahaha buat tuduhan meluluuuu! weh ingat pompuan tadi! uhuhuhu! Thanks aliefff! (:

aliefcmoi said...

haha..perempuan ape nye..penat2 aku buat rambut aku style..haha..penat2 aku letak link kat situ taw..hehe..kalau ada masa,,terjah la belog aku k..kalau minat,,follow terus..jgn teragak2..hehehe

Cik Puan Bunga said...

@aliefcmoiDah terjah dah wehhh butang follow nyer celah mana?tunggu takde pun?loading lambat wehhh! blog kau berat!

aliefcmoi said...

ye ke??berat sgt ke??sorry...tak ape..nnti aku buang2 apa yg patut...sorry..nak tanya boleh tak..??ada org komen kat entry aku..dia letak nama anynamous..dia ckp.."laki2 dan blog is LOSER!!" betol ke??sedih doh...huhu

Cik Puan Bunga said...

@aliefcmoiErmmm biar la si anons tu, tapi maybe sebab blog kau sarat sikit kot? Ataupun dia sakit hati blog kau cumel sgt ke?Hahaha kau boleh ubah weh buat blog yang lebih mantaoppp! Yeahhhh! (:

Siti Fatimah Fuzz said...

tag u in a post
http://eimah2328.blogspot.com/2011/01/contest-bergambar-saya-sayang-kawan.html

miera momo chan said...

salam..
miera join!

follower ke 466:miera momo chan

link
http://mieramomochan.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

awak comel! ^^

nurulazham said...

PAP!! siappp...

http://nurulazhamsfamily.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html