Wednesday, January 12, 2011

Mungkin Di Kehidupan Lepas, Suami Adalah Seorang Chef!

Sebab beliau sangat dahsyat dalam memasak melebih - lebih melampau dari isteri! Banyaklah entry lepas sebagai bukti suami memang terer memasak. Sejak dari zaman bercinta lagilah, kalau I rindu masakan emak nanti suami (Masa tu boyfriendlah kannn...) akan call emak di kampung untuk catat resepi lepas tu nanti dia akan memasak di kolej. Bila dah siap masak nanti dia hantar ke kolej I. Makan dengan roomate.Comel tau! Dulu dia ada rice cooker ajaib sebab rice cooker tulah yang suami guna untuk masak nasi, goreng telur, masak sayur bla bla bla. Gigih kan? Suami masakkan I ketam masak lemak yang hampir serupa dengan emak punya masakan. Sebab itu I kahwin dengan suami. Kehkeh.

Masakan suami yang paling I gilai adalah nasi goreng kampung and maggi goreng beliau yang sedapppp sedunia. Macam letak heroin ke hape dalam masakan sebab nanti I jadi ketagih, Sedap! Sebab dia masak dengan kasih sayang kot?Sebab itu sedap! Wahkaka. Tadi untuk lunch saja mintak suami masakan I maggi goreng. Mengada - nagada kan. Kejilah keji.

Tadaaaaaa! Superb betul rasa dia weh! Extra pedas. Perghhh meleleh hingus! Baiklah, pengotor!
Udang besar - besar. Ayam potong besar - besar.
Tak pelawa sesiapapun untuk makan sekali. Makan sorang - sorang. Wahkaka kejam pulak!

Burpppp Alhamdulillah. Kenyang perut buncit I. Sedaaappppppp!Siapa nak resepi angkat tangan! Nanti I tanya dia. Tapi serious sedap tak macam yang kita beli kat kedai mamak. Mungkin macam yang I cakap tadi : sedap sebab beliau memasak dengan penuh kasih sayang! (:

Dah. Babai!

8 comments :

saya_arief said...

asal asyik terliur je datang cni neh..
tolonnggg..
;p

Cik Puan Bunga said...

@saya_ariefHahahahaha saboooo jeklah! (:

nur easy said...

kalau dah en suami chef, pn isteri musti master chef kn kn kn?..:)

Cik Puan Bunga said...

@nur easyOh Tidakkkkkk! Tidakkkkkk!!! Huuuhuhuhu!~

Miss Tasantek said...

keihatannya agak menyelerakan..
betuah tahap dewa kau ni kak sebab dapat suami pandai masak..
malangnya aku tidak begitu (T_T)
pstt..anak mak la katekan.

lalink7 said...

cik puan bunge...untung jika dapat somi pandai memasak nie..xde la kite penah sangat..if kite penah dia leh masakkan..Alhamdulillah syukur..kitenye bf(xkwen laie...waaaaa) pandai masak gak sbb mak dia dulu bukak kedai mkn..hehe..

kepentingan dpt suami dpt masak teruji masadlm pantang..dia leh tlg masakkan makanan utk isteri..tol x? hehehe

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekWehhhh sedap wehhhh! Serious tak tipu ke atau nak up suami sendiri ke hahahahaha! Tapi memang sedapppp sedunia! Takpe kau pandai masak jadi balance ah, aku kan tak pandai masak. kena keji org kampung je! haha!

Cik Puan Bunga said...

@lalink7Betulllllll! Dulu masa akak pantang suami yg sediakan makanan. huhuhu! Takpe akak doakan jodoh panjang dengan BF dapat suami pandai masakkkk!Kita goyang kaki saja! ahahaha!