Thursday, January 6, 2011

Oh My Manglish!!

Siapa follow blog I yang tak berapa nak semenggah ni dari dia mula - mula start blogging dulu, mesti ada yang noticed dulu I ber-blog dalam English. Saja je nak poyo lebih - lebih. Biasalah I kan poyo yang super. Lepas tu lama - lama rasa malas pulak nak type in English nanti kalau grammar salah jadi isu. Macamlah kalau Mat Salleh tu cakap grammar betul nooo pun. Alah macam kita cakap Melayu, tunggang terbalik! Alahhh, biasalah manusia, ada je yang nak dijadikan point *rolling eyes*

Tiba - tiba hari tu check kat shoutbox ada reader yang minta I kembali berblogging dalam English. Adoi sakit peparu I baca. Ada jugak yang berminat dengan penulisan I yang macam hape tuh. Dua tahun kebelakangan ni memang jaranglah I tulis something in English. Bukan apa, kalau menyumpah merepek merapu dalam Bahasa Melayu ni bunyinya sedap sikit. Kalau nak lagi sedap menyumpah dalam bahasa Jawa! Haha sesiapa yang fasih bahasa Jawa meh kita menganjinggggg! Eh eh astaghfirullah. Tak baik. Tak sopan betul cakap macam tu. Namooo namoooo. Babab nanti. Gedik mintak penyepak.

Fadila siapa Fadila?Angkat tangan! (^__^)"

Sesiapa yang rindu nak baca I menulis dalam English bolehlah baca entry - entry I yang lepas. Jangan mengkeji. I kalau menulis grammar memang ke laut. Kalau nak keji, keji dalam hati. Siapa hantar soalan mengkeji kat Formspring I sumpah dia terencat. Ha berani buatlah. Biar cacat otak. Hayooohh! Kepada Fadila, thanks banyak - banyak ye. Azam tahun baru ni memang nak kembali menulis dalam English. Insyaallah. Insyaallah. Manalah tahu, I boleh ganti JK Rowling. Cehhhh Bukan Harry Potter lagi dah, ganti jadi "Herman Tino" ehhh peminat beliau jangan mengkeji I eh. Gurau - gurau membawa bahagia je tuh! Peace! Peace!
 
I ada buat satu blog English. Macam bagus je nak buat blog - blog English ni. Kalau tak suka tak payah tengok. Senang je. Kalau suka, bolehlah terjah. Tapi tak banyak update lagi. Baru start . Ah poyo melebih - lebih. I bukan pandai pun, manglish je lebih. Takde accent pun kalau speaking, bunyi Jowo je banyak. Adoiii.Kalau dengar I speaking dalam kelas mesti rasa macam nak baling batu - bata. Sumpah annoying. Bunyik Jowo, mana tak annoying! Korang lainlah, lahir - lahir je kat London. Merendah diri betul I ni.


Okeyyyy Babai semuaaaaaaaaaa!

2 comments :

HaNa HoNeY said...

haha
sumpah seranah dlm malay best skit
menghayati gittuuww..
aish..mendorong org plak hana neyh
hahaha
tulis dlm malay pomboleh...enggeliishhh pomboleh..
hehe
^_^

Cik Puan Bunga said...

Yesss Hana tepat sekali! Menyumpah dalam bahasa melayu baru syokkk! kihkih!~