Monday, January 3, 2011

Orang Melayu. Memang Orang Melayu Punya Kerjalah Ni, Takkan Orang Bangladesh Ke Orang Tibet Punya Kerja. Haishh!

Nasib baik I baca ni bila dah siap solat zuhur tadi. Solat lambat eh sebab mengtekedarah dulu kat kantin dengan Mel and Radin. Kira macam saki baki air wudhu' tu ada lagilah jadi tahap emosi nak marah tu macam kurang sikitlah. Biasalah, kalau tengah marah kan setan suka kan, makin dicucuk - cucuknya kita biar bertambah marah, jadi mulut boleh hamburkan macam - macam. (T__T) Nasib baikkkk.

Orang Melayu kan memang dah terkenal dengan sikap busuk hati, dengki - mendengki, iri hati, keji, hina menghina, kutuk belakang, macam - macamlah. Orang Melayulah yang memang suka jatuhkan bangsa sendiri. Betulllll. Pergi sana baca buku sejarah Melayu. Siapa yang jatuhkan kesultanan Melayu Melaka kalau bukan orang Melayu sendiri? Jangan nak tuduh orang Vietnam pulak buat dajal kat bangsa Melayu. Hah, kan tak pasal - pasal dah bukak kelas Sejarah kat sini.

Formspring ni kalau ikutkan hati nak je I tutup, tapi memandangkan kadang - kadang readers atau bloggers tanya macamana nak buat itu macamana nak buat ini, jadi tak sampai hati nak tutup. I ni baik hati. Ilmu tak kedekut. Tapi yang sibetnya kalau buka Formspring macam - macam pula soalan mencabar minda yang ditanya. Kadang - kadang rasa macam nak tendang saja muka yang bertanya. Astaghfirullah. Istighfar banyak - banyakkkkk. Setan suka nih! Setan suka!

Soalan dia agak - agak layak tak dapat kaki size 8?
Kepada si penanya, agak - agaklah kan, jawapan macamana yang kau nak dengar? Bila nak berbaik dengan mertua?Kenapa?Kalau I berbaik dengan mertua kau nak buat kenduri ke hape?Ke makin giat nak menyucuk mertua I?I gaduh eh dengan mertua?Tak boleh eh bawa students ke library?Kalau bawa pergi kelab malam boleh? Ini semua orang Melayulah punya kerja, mentaliti kelas bawahan. Nak tanya depan - depan takut, yelah si penanya ni pula jenis yang sifat macam tikus mondok. Dah berak, lari. Nak tanya I straight to my face kecut. Maklumlah I kan lawa, takut terpikat ke hape ke. Jadi, mudahnya, tanyalah soalan - soalan macam ni kat Formspring. Dengan harapan I akan publish di blog, lepas tu kau boleh famous amos. Kan?

Kepada si penanya, I bahagia di sesi petang sebab boleh tidur lambat, bangun lambat, main dengan Adam, main FB sampai lebam, oh heaven seduniaaaaa! Walaupun kawan - kawan I di sesi pagi, takde hal punya sebab cinta sejati takkan terpisah oleh apapun. Hah. Kan dah jiwang. Budak - budak pun comel momel macam arnab, lebih appreciative dan menghormati guru - guru. Kenapa? Kau ingat I nak menderita ke? You wish!
Prihatin betul dengan hidup I. Terharu I sebab ada yang sayang secara senyap.

Mesti ni jenis hari - hari buka blog I. Dalam diam mengkagumi I secara senyap. Agaknya kalau diberi peluang nak minta tandatangan I nak simpan dalam almari baju. Tsk. Biasalah anon, haters, stalkers dan spesis - spesis yang sewaktu dengannya.Mana boleh tengok hidup orang lain bahagia. Kenapa tak tanya mertua I terus?Elehhh ni mesti orang - orang yang kenal I rapat ni, saja je nak publisiti masuk blog Geek In The Pink ni. Nanti I buatlah segmen "Bersama Anons". Suka? Tak baik betul perangai macam ni. Karang tinggal mesej nak kena ludah kat shoutbox, tapi tak tinggal link.Alasan?Takde url blog. Eleh kalau dah tau takde blog, tinggal je alamat rumah ke number phone ke. Boleh je kan?Orang Melayu, biasalah. PHD kuat. Yang hati macam taik ni pun semua orang Melayu.

Takpelah, kepada si penanya, terima kasihlah sebab bertanya. Care tuhhh. Terima kasih. I pun dah jawab. Kalau tak puas hati dengan jawapan, tanyalah lagi. Pandai eh tanya kat Formspring, tak boleh nak track ip address (Ke boleh eh?) Kalau komen kat shoutbox kan boleh trace ip address. Pandaiiiii pandaiiiii. Ingatkan buta IT.Biasalah orang Melayu, busuk hati!!

Phewww nasib baik emak dengan abah Jawa tulen!

Dah.Babai!

8 comments :

**sHiKinn** said...

ada jugak tanya mcm tu..hahha..sah sah la dia org mmg jeles sb cik bunga kita comel....

mieyza said...

MasyaAllah....

Sangat kagum dgn jawapan yg akak bg kat yg bertanya. haha. Dia bengangkan kita, kita bengangkan dia balik. PAsti menusuk kalbu.huhu. Tak ada kerja betul nak selongkar hidup orang..T__T

Cik Puan Bunga said...

shikiin - biasalah. orang melayu. melayu kan mudah lupa! (:

Cik Puan Bunga said...

Mieyza - takpe. hari ni hari dia. seksok kalau dia kena memang besttttt! huhu! astaghfirullah. tak baikkk. ngehngeh!

Chooyaya! said...

tak payah layan lah cik puan bunga. bangsa2 busuk hati ni kasik makan kasut jerk. menyampah pulak aku baca.

ynadona said...

eiii sumpah bestnye bace soalan2 cepucemas camtuh...sumpah best..suh dorang tye byk2 lagi..haktuiiiiihhh anonssss!!!

Cik Puan Bunga said...

Kak Su - bangsa pa tu kak su?MELAYU. busuk hati. hasad dengki. semua bagi kat bangsa melayu.

Cik Puan Bunga said...

yna - pastikan kahak tu berludah.huhu! (adoi pasni kena keji lagi dengan anonss)