Thursday, January 6, 2011

Shawls : Annoying Kat Mata Kau Sorang Je Dahlah!

Manusia zaman sekarang. Semuaaaa pun nak dibenci. Semuaaaaaaa pun nak dikeji. Sindrom manusia akhir zaman : sindrom BAJET BAGUS. Baik lelaki atau perempuan. Semua sama. Kalau dah kena penyakit hati yang satu ni memang susah nak ubat kecuali mati. Bukan mati kaulah, tapi matikan rasa dengki dalam hati tu. Tapi kalau kau nak mati pun boleh. Kesian kan si penggemar shawls? Kena keji sebab orang - orang macam ni. Kalau ikutkan, I pun sakit hati tengok orang pakai shawls warna warni, pakai legging, skinny jeans, reben besar atas kepala, lagi - lagi kalau yang pakai tu cantik. Lagi I annoying. Sebab I tak boleh buat! Kalau I yang pakai dah macam harammmm je bentuknya!Wahkakakaka! Ni kira jealous melampaulah ni. 

Biasalah, orang kalau cantik, pakai apapun cantik (macam I) jadinya golongan yang tak berapa nak cantik, dan golongan malang yang dapat awek tak cantik, kecewa kerana mereka atau awek mereka tidak tergolong dalam golongan yang pakai reben besar atas kepala and buat grouping photoshoot tuh. Penyakit hati! Pakai reben atas kepala pun kau nak bising. bukan dia pakai mangkuk jamban atas kepala pun! Duhh!

Alasannya pakai cenggitu boleh menaikkan nafsu syahwat. Kalau pakai baju kurung (walaupun free-hair) bagus. Sebab manis, ayu, sopan dan seksi melampau melebihi kalau pakai baju sendat. Dikatanya itu lebih seksi daripada baju melekat di badan. Baju melekat di badan katanya dah macam selalu sangat jadi santapan. Boringlah pula. Tapi kalau baju kurung lain macam sikit thrill nya, mata liar mengimaginasi sendiri apa yang ada di dalam. Kepala hotak kau lah Samdol! Lelaki, kalau dah sumbang kepala hotak, kau pakai apapun kepala hotak dia yang senteng tu boleh imagine kan macam - macam. Letak tiang lampu pakai bra pun jadi! Itulah kalau kerja nak hasad dengki je, komen pun macam orang kena kejutan elektrik.

I tak faham dengan manusia. Kenapa suka rosakkan bangsa sendiri. Semuanya punca daripada penyakit hati nilah. Tak boleh tengok sekumpulan manusia lawa yang fashionable. Jadi keluarlah entry - entry menghentam yang mintak penampar. I bukan pro mana - mana okay. Cuma, cuba mind your own bussiness. Kalau nak menegur pun secara amlah. Jangan details sangat. Tak baik buka aib orang. Macam kau bagus sangat. Nanti di akhirat, Allah buka aib kau depan orang ramai. Berjuta ratus billion manusia ada time tu. Apa kau rasa? Rasa oren?Macam tu kau kata entry bernas?Bernas opah jiran I!

Kau suka ingat diri kau bagus. I pun selalu bajet diri sendiri bagus. Itu normal. Kau rasa diri kau bagus. Tapi kalau kau nak memaksa orang menerima kau adalah bagus walaupun kau tak bagus, itu memang shallow. Kau anjingkan orang memang sesedap rasa, tapi bila kau dianjingkan kau terasa juga kan? Kau nasihat awek kau supaya dia tak jadi macam tu, sudahhhhhh. Ini bukan entry back up ke atau I kipas lipas (Do Re Mi - Haha sumpah lawak!) mereka - mereka yang tersebut. I bukan dapat apapun. Dorang pun bukan kenal I. Hai nama I Cik Puan Bunga! Kenal?? Haram! Cuma I menyampah baca entry tu. Serious, memang I google semata - mata nak baca entry yang digembar - gemburkan tu. Famous kau tak memasal. Up traffic kau, doh.

Senang kata, kalau tak suka jangan tengok, jangan buka blog diorang yang berat. Jangan - jangan. Dah dah. Biarkan saja.Ini mesti kes stalker ni. Hendap blog diorang - diorang tu hari hari! Haaaa kantoiiiiii!


Dah. Babai!

10 comments :

Cik Buya said...

standard humanist ni mmg camni eh kak.. dengki je kat orang full time. tak faham!!

Cik Puan Bunga said...

I pun tak faham. (T__T) Manusia manusia...

Puan D0T said...

klakar kan.. biar la.. dieorg ni..
org nak pakai shawl ke ape ke.. die yag tak reti pakai.. pastu kecoh...

haha.. tibe2 emosi plak aku ni

z a n a said...

agak sentap kan entry tu. haihh sian org yang pakai shawl. huhu. dia menegur terlalu direct. kan kannn

Cik Puan Bunga said...

Puan Dot biasak ah manusia... bila tak dapat buat something, dia kutuk manusia yang boleh buat something tu.kehkeh!

Cik Puan Bunga said...

Zana sentapppp mak nyahhhh! huhuhu! sengal...

Haa Fakihah said...

pakai legging boleh, jln jgn kengkang k. hahahaha.

Cik Puan Bunga said...

Statement terbodoh kan?wahahaha!

Lizzie Yasmin said...

dia dengki.. keranba dia jejaka.. tidak sehebat fashionisa itu... hahaha

Cik Puan Bunga said...

Yaaaa tepat sekali! Hahahaha!