Wednesday, February 16, 2011

Hebatnya Adam! Sangat Behave Walaupun Tanpa Papa! Yayyy!

Sebab boyfriend I yang sorang ni kalau dengan papa dia memang baik sangat - sangat. Pijak semut pun semut tu tak mati. Pehpehhh kalau dengan papa dia memang Adam anak yang solehhhhhh! Hari tu bosan sangat - sangat kat rumah ajak emak dengan Embun jalan - jalan. Sebab suami kerja jadi dia tak ikut sekali. Dalam hati memang doa sangat - sangatlah mintak - mintak Adam boleh behave sepanjang perjalanan. =,=" Sebab Adam kalau naik kereta memang tunggang - langgang satu kereta. =.=" Tabahlah wahai mama!

Sambil nak tunggu I make up dan bersiap memang mencabar, kejap dia nak terjun dari katil la, kejap karang tau - tau dah terselit tepi katil la. Kena buat dia khusyuk baru I boleh make - up. Bagi dia wristlet I memang khusyuklah jadinya. Tekun je dia nak makan wristlet tu sambil mulut bising membebel tahpapelah. Tabah ajelah kan tengok Adam nyonyot - nyonyot wristlet tu dengan muka comel. =.=" Basah wristlet I dengan air liur dia. Sob..sob..sob! (T__T)

Sedap eh sayang?? Nanti rosak suruh papa belikan lagi yeeee. Harapan!
Berbekalkan susu sebotol (Sebab plan nakk keluar sekejappppp je) dengan stroller yang tayar dah nak hampir - hampir tercabut tu gigihlah kami anak - beranak pergi BP Mall. Ramai pulak manusia kat sana. Tension betul, nasib baik dapat parking. Adam boleh pulak tidur. Terpaksa tunggu dia dulu sampai dia bangun.Tak sampai 5 minit kereta berhenti tengok - tengok dia dah pun bangun. Yayyyy! Sebab perut lapar terus pergi makan dulu. Emak dah pesan taknak makan fast food. Cehhh eksyenlah, mak! So pergi food court. Makan hot plate mee. Sedapppppp!

Phewittt phewiiittt! Pompuan cantikkkk!
Adam pulak alahaiiii baikkkk sangat. Takde langsung buat masalah. Main dengan pacifier la, main dengan bantal busuk la, membebel sorang - sorang, buat bunyi - bunyian comel la. Dalam hati dah lompat bintang dah sebab lepas makan ingat nak pergi cari heels. Yayyyyy! Makan cepat - cepat sebab tak sabar nak beli heels baru. Hoyehhhh!
Alahlahlah sopannya anak bujang I!
Baikkkk aje dia!
Cakkkkkk!
Burppppp! Alhamdulillahhh! Nenek dah kenyangggg!
Uhh nenek! Dah habis menu sendiri dia makan menu Embun pulak!

Lepas makan, baru gerak nak turun tiba - tiba macam terbau satu bauan yang pelik tetapi amat dikenali. Masing - masing dah buat muka pailang. Adam sorang yang masih maintain muka happy dan kudus beliau. Emak dah ketawa mengekek.

"Tak dapat shopping la nampaknyaaa..."

Cehhh. Terbantut nafsu nak shopping sebab Adam dah buat cupcakes dalam pampers dia. Lepas tu tak bawak pampers pulak sebab kat rumah tadi Adam dah buat cupcakes seround dah. Tak sangka pulak dia buat lagi seround. Huuuuuu pasrah. Terpaksalah balik rumah sebab takkan nak teruskan shopping pulak dengan aroma sebegitu. Sabar ajelahhh. Dahlah tak selalu Adam behave macam tu punya baik. Pasrah.

Dah.Babai!

8 comments :

nur easy said...

awat x shopping pampers kat situ je.. isk2.. sukar nak nafikan kecomelan ini budak ;)

n a d e a said...

Comel betul Adam !
nanti dah besar sure jadi Hero Pujaan ;))

Bunga, wat la entry ajar camne wat header comel2. HEee ;p Asyik tukar header baru je ! Jeles ok ^_~

Happy 3rd blogversary ! | .NEVER ENDING STORIES.

cik aletheea : said...

coooomelnye mata adam!(*___________________*)
kasi auntie pinjam!!!
sepet..sepet..sepet mcm mama die ...

cik nur said...

hehehehe
hai adam comel gila bulat mata coommeeelll
nk tium ckit boleh hahaha

Cik Puan Bunga said...

@nur easyBahan - bahan lain tak bawa, tisu basah tak bawa, talcum tak bawa, adoiiiii!

Cik Puan Bunga said...

@n a d e aComel ke header? kehkeh! nanti i rajin i buat eh? kikiki!

Cik Puan Bunga said...

@cik aletheea :Nah auntieee ambik le mata adam ni! huhu!

Cik Puan Bunga said...

@cik nurNah nah cium leee! huhu!